Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 78)

 • Kinderboekenweek in de bibliotheek: buttons sparen en voorleesfeestjes Bekijk details

  20 september 2023

  Van 4 tot en met 15 oktober vindt weer de Kinderboekenweek plaats, de week waarin alles draait om verhalen voor kinderen. Als kinderen boeken lenen bij de bibliotheek, ontvangen ze buttons met bekende boekfiguren. Ook zijn er weer allerlei activiteiten voor kinderen in de bieb, zoals een voorleesfeestje met schrijver Gary Northfield.

 • Voorleespret voor peuters in de bibliotheek Bekijk details

  5 september 2023

  De Bibliotheek Gelderland Zuid start dit seizoen met een nieuwe activiteit: Voorleespret voor peuters. In verschillende vestigingen kunnen 2-4-jarigen eerst luisteren naar een mooi verhaal, daarna mogen ze knutselen of spelletjes doen in het thema van het verhaal.

 • Boekenspektakel tijdens Parkinson Weekend in Nijmegen Bekijk details

  4 september 2023

  Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen een Parkinson boekenspektakel plaats. Het programma is onderdeel van het Parkinson Weekend, een initiatief van Parkinson-expert Bas Bloem (Radboudumc). De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van de wereld. In de Nijmeegse stadsbieb aan de Mariënburg vinden gesprekken met auteurs en ervaringsdeskundigen, workshops, voordrachten en boekpresentaties plaats. De toegang is gratis.

 • Dungeons and Dragons-spelmiddagen in de bieb Bekijk details

  29 augustus 2023

  Elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur nemen de spelleiders van Spelslot jongeren mee op een Dungeons & Dragons-avontuur in de Nijmeegse stadsbieb. Speel mee in een verhaal vol spanning en fantasie. Op zondag 3 september is de eerste spelmiddag.

 • Speciaal kinderprogramma op Festival De Oversteek Bekijk details

  21 augustus 2023

  Op de 15de editie van Festival De Oversteek organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid twee vertelvoorstellingen voor families. Op zondag 3 september kunnen kinderen genieten van ‘Jonathan de Zeemeeuw’ op het strand bij Baiana, en van de voorstelling ‘Aardmannetjes’ in de historische tuinderij van Warmoes.

 • Vier de Vierdaagse met de bieb Bekijk details

  29 juni 2023

  Van 15 t/m 21 juli 2023 vinden de Vierdaagsefeesten weer plaats in Nijmegen. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een uitgebreid programma. In de Stevenskerk geeft schrijver Susan Smit een lezing en op het Kidsplein is er van alles te doen voor kinderen. Tijdens Roze Woensdag Jong! kunnen jongeren o.a. shoppen, hun eigen kleding maken en presenteren tijdens een modeshow en feest vieren tijdens het LHBTQIA+-feest van de Utrechtse organisatie PANN.

 • Schrijver in de Hortus: Mariken Heitman Bekijk details

  26 juni 2023

  Met haar roman Wormmaan won schrijver Mariken Heitman de Libris Literatuur Prijs 2022. Naast schrijver is zij bioloog en tuinder, wat je terugziet in haar werk. Op dinsdag 4 juli spreekt ze op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid in de Hortus in Nijmegen.

 • Paul van Loon presenteert nieuw Dolfje Weerwolfje-boek tijdens Novio Magica Bekijk details

  23 mei 2023

  Tijdens het Nijmeegse fantasyfestival Novio Magica geeft Paul van Loon samen met zijn band Andere Snuiters een jeugdvoorstelling in LUX. Aansluitend presenteert de beroemde schrijver ‘Monsterhaai’, het 25ste deel van zijn populaire jeugdreeks Dolfje Weerwolfje. Novio Magica vindt plaats op maandag 29 mei in de binnenstad van Nijmegen. Na de voorstelling en boekpresentatie kunnen kinderen de auteur ontmoeten tijdens een signeersessie in Bibliotheek Mariënburg.

 • BoekStartdag: een feestdag in de bieb voor de allerkleinsten Bekijk details

  22 mei 2023

  Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag, een feestdag voor de jongste bezoekers van de bibliotheek. Ontdek hoe fijn het is om samen met je baby, dreumes of peuter met boeken en taal bezig te zijn. Voorlezers lezen voor in acht vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. In Bibliotheek Groesbeek leren ouders hoe ze met behulp van gebaren kunnen communiceren met hun baby.

 • Interview met Manon Uphoff in Bibliotheek Mariënburg Bekijk details

  15 mei 2023

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en de opleiding Nederlands van de Radboud Universiteit organiseren dit voorjaar de collegereeks ‘Letteren in de stad’, met lezingen over het werk van schrijver Manon Uphoff. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen, op woensdagen van 19.00 tot 20.45 uur. De reeks wordt op woensdag 31 mei afgesloten met een interview met niemand minder dan Manon Uphoff zelf.

Paginanavigatie