Vrijdag 26 april en zaterdag 27 april vindt er van 23:00 tot 8:00 uur onderhoud plaats aan ons bibliotheeksysteem. Het kan voorkomen dat je daardoor tijdelijk geen gebruik kunt maken van de catalogus voor het reserveren of verlengen van materiaal of het raadplegen van de Wise-app of Mijn Bibliotheek-omgeving. 

Heel Nederland Leest het boek ‘Sonny Boy’

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023 16:05

Tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ staat dit jaar het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. De hele maand november is het boek gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijver Annejet van der Zijl is op dinsdag 28 november te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

Samen een goed boek lezen brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Dat is het idee achter de campagne ‘Heel Nederland Leest’. Iedereen heeft in november toegang tot het verhaal over Sonny Boy: naast het fysieke boek is Sonny Boy verkrijgbaar als e-book, luisterboek, grootletterboek, in makkelijke taal, braille en als film op dvd. 

Waar gaat Sonny Boy over?
Een jonge Surinaamse student trekt in 1928 als kostganger in bij een gescheiden Haagse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle gevolgen van dien. 

Activiteiten tijdens ‘Heel Nederland Leest’
Het boek Sonny Boy staat centraal tijdens diverse activiteiten in de bibliotheek. Op dinsdag 28 november is schrijver Annejet van der Zijl te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Ze komt vertellen over Sonny Boy en gaat met bezoekers in gesprek. Op woensdag 15 november is er ’s avonds een Boekenproeverij in diezelfde bieb. Een boekenpanel geeft tips over boeken die hun hart hebben gestolen. Tijdens de Voorleeslunch op vrijdag 3 november in Bibliotheek Beuningen wordt er voorgelezen uit het boek ‘Sonny Boy’. En op dinsdag 14 november vertelt de van oorsprong Surinaamse Renette van Bossé een persoonlijk familieverhaal in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Het verhaal van haar oudoom heeft verwantschap met dat van Sonny Boy. Op zondag 19 november om 13.00 uur is de film ‘Sonny Boy’ op groot doek te zien in Arthouse LUX in Nijmegen. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op www.obgz.nl/nederlandleest.

 

Foto Annejet van der Zijl: Anja van Wijgerden