Vacatures

Lopende vacatures:

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Functieprofiel

» Je bent 18 jaar of ouder
» Je hebt een open houding
» Je hebt affiniteit met kinderen
» Je bent enthousiast over boeken en (voor)lezen
» Je bent in staat te communiceren met verschillende doelgroepen
» Je bent betrouwbaar en flexibel

Vacature vrijwilliger Taalcafé in Bibliotheek Groesbeek

Voor ons nieuwe Taalcafé in de bibliotheek van Groesbeek zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het Taalcafé is een ontmoetingsplek waar vrijwilligers, anderstaligen en mensen die hun spreekvaardigheid willen vergroten, elkaar ontmoeten. Het spreken van de Nederlandse taal wordt geoefend. Vind je het leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie als vrijwilliger Taalcafé misschien iets voor jou!

De Bibliotheek Gelderland Zuid

Momenteel vinden al wekelijks Taalcafés in een tiental vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid plaats. Op grond van de rol die de bibliotheek heeft, focus van de gemeente Berg en Dal op vergroten geletterdheid en vragen van inwoners, wordt gestart met een Taalcafé in de bibliotheek in Groesbeek. Om een positief verschil te maken voor de inwoners wordt samengewerkt met VluchtelingenWerk, Forte Welzijn, ROC Nijmegen en de gemeente Berg en Dal.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het Taalcafé. Het Taalcafé opent op dinsdag 24 april en vindt wekelijks op de dinsdag van 10.00-12.00 plaats in de bibliotheek in  Groesbeek. Als vrijwilliger van het Taalcafé help je deelnemers die hun spreekvaardigheid willen oefenen. Dit gebeurt aan de hand van een thema, een spel of een alledaags gesprek. Je zorgt voor een gezellige en open sfeer.

Taken

 • Meedenken over de te bespreken thema’s en invulling van het Taalcafé
 • Wekelijkse of 1 keer per 2 weken aanwezigheid (afhankelijk van aantal vrijwilligers)
 • Registeren van aantal deelnemers en activiteit

Wij vragen

 • Enthousiasme en een praktische instelling
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Goede sociale en digitale vaardigheden
 • Belangstelling en respect voor andere culturen

Wij bieden

 • Uitdagend vrijwilligerswerk
 • Deskundigheidsbevordering d.m.v. training spreekvaardigheid NT2
 • Toegang tot ondersteunende materialen 
 • Uitwisseling met andere vrijwilligers

Interesse?

Mail uw contactgegevens naar Lianne Jansen: Ljansen@obgz.nl onder vermelding van “vacature vrijwilliger Taalcafé”. Wij nemen contact met u op.

Scholieren/studenten: opruim- en sorteerkrachten

Weet je van aanpakken, werk je netjes en snel? Ben je beschikbaar voor een langere periode en ben je 15 jaar of ouder? Meld je dan aan als opruim- en sorteerkracht voor de bibliotheek.

Solliciteren