Vacatures

Lopende vacatures:

Klantadviseur (32 uur)

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt een klantadviseur voor 32 uur voor voor diverse vestigingen (Zwanenveld en Zetten).

Als klantadviseur ben je hét gezicht van de bibliotheek. Je bent enthousiast en straalt passie uit. Jij weet als geen ander hoe je het gesprek met de klant aangaat. Je achterhaalt de behoefte van de klant door goed te luisteren, open vragen te stellen en door te vragen. Je neemt de klant mee in de wereld van taal, digitaal en verhalen en stimuleert leesplezier. Door persoonlijk advies te geven en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen onze collectie en programmering. Als klantadviseur toon je ondernemerschap door je commercieel, klantgericht, flexibel en ruimdenkend op te stellen. Je ziet kansen en mogelijkheden voor samenwerking met diverse partijen. Je bent zeer flexibel inzetbaar en verricht uiteenlopende werkzaamheden.

Projectmedewerker educatie (24 uur)

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt een projectmedewerker educatie voor 24 uur.

Jij weet hoe je het (voor)leesvuur moet opstoken bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Je houdt van boeken en verhalen, kent de kracht van (voor)lezen en weet kinderen mediawijs te maken. Je bent de spin in het web op verschillende Bibliotheken op school en voert projecten uit met schoolklassen in onze bibliotheekvestigingen. Je maakt je sterk voor het bestrijden van kansenongelijkheid via taal en organiseert in dat kader o.a. de VoorleesExpress in verschillende regio’s buiten Nijmegen.


Vrijwilligers Taalcafé

De bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers die bezoekers van het Taalcafé en/of Digitaal café willen helpen met het leren van de Nederlandse taal.

Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die willen oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Onder begeleiding van vrijwilligers leren de bezoekers nieuwe Nederlandse woorden. Ook spelen ze taalspelletjes. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten. Lees hier meer over het Taalcafé.

Het Digitaal café is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij diverse digitale zaken. In de bieb kun je de eerste stappen in de digitale wereld zetten. Geduldige begeleiders helpen je in kleine groepjes op weg. Lees hier meer over het Digitaal café.
 

Bibliotheek Muntweg | Taalcafé
Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
Meld je aan via het aanmeldformulier.

Bibliotheek Millingen | Taalcafé
Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Meld je aan door te mailen naar Antonin van Bergen: avbergen@obgz.nl

Bibliotheek Hatert | Taalcafé
Elke donderdag van 09.30 en 12.00 uur
Meld je aan door te mailen naar Sofie Deen: sdeen@obgz.nl

Bibliotheek Hatert | Digtaal café
Elke eerste maandag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur
Meld je aan door te mailen naar Sofie Deen: sdeen@obgz.nl

Vrijwilligers VoorleesExpress

Functieprofiel» Je bent 18 jaar of ouder
» Je hebt een open houding
» Je hebt affiniteit met kinderen
» Je bent enthousiast over boeken en (voor)lezen
» Je bent in staat te communiceren met verschillende doelgroepen
» Je bent betrouwbaar en flexibel

Vrijwilligers Klik & Tik

Tijdens de Klik en Tik bijeenkomsten zetten bezoekers onder begeleiding van vrijwilligers de eerste stappen in de digitale wereld. In gemiddeld 10 lessen leren bezoekers om met een computer te werken. Kijk hier voor meer informatie over Klik & Tik.

Wil je je graag mensen helpen op digitaal gebied of wil je meer informatie? 

Bibliotheek Muntweg
Elke woensdag van 11.00 uur tot 13.00 uur
Neem contact op met Gemma Cornelissen: gcornelissen@obgz.nl

Bibliotheek Hatert
Elke donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur
Neem contact op met Sofie Deen: sdeen@obgz.nl

Bibliotheek Malden
Elke dinsdag van 09.30 en 12.00 uur
Neem contact op met Sofie Deen: sdeen@obgz.nl

Scholieren/studenten: opruim- en sorteerkrachten

Weet je van aanpakken, werk je netjes en snel? Ben je beschikbaar voor een langere periode en ben je 15 jaar of ouder? Meld je dan aan als opruim- en sorteerkracht voor de bibliotheek.

Solliciteren