Educatieaanbod

Verrijk je (digi)taal- en leesonderwijs met aanbod en kennis van de bibliotheek

De Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteunt het onderwijs bij het stimuleren van leesmotivatie, het ontwikkelen van een rijke taalomgeving en het vergroten van digitale geletterdheid. Dat doen wij vanuit doorlopende leerlijnen met een team deskundige en enthousiaste leesmediaconsulenten, prachtige boeken, spannende projecten, interessante kennissessies, onze robots Robin en Bibi en nog veel meer. Ook een strategische samenwerking in de vorm van de Bibliotheek op school is mogelijk. Zie verderop op deze pagina.

Meer weten? Plan een afspraak in met een van onze programma coördinatoren, snuffel rond op onderstaande pagina’s of ga hieronder naar de webshop van Voorschools, Primair Onderwijs of Voorgezet Onderwijs en boek direct je themakisten en projecten.

Ken jij de BiebBoys al?

Iedere video van de BiebBoys in de klas, komt met een compleet lespakket met daarin al het lesmateriaal wat je nodig hebt voor een uitdagende les. De BiebBoys gaan aan de slag met de boekensmaak, praten over boeken, werkvormen voor leesbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden. En de Biebboys sluiten aan bij actuele thema’s en landelijke campagnes.

Meer over de BiebBoys

Voorschools

Creëer een taalrijke omgeving, zowel thuis als in de kinderopvang. Dit heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. De bibliotheek biedt een collectie, trainingen, activiteiten en leesbevordeingsprojecten

Primair onderwijs

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal. Leesmotivatie en rijke taal is de sleutel. De bibliotheek is er ook voor 21ste eeuwse vaardigheden! Met landelijke programma's ondersteunen we het onderwijs.

Voortgezet onderwijs

Leerlingen die plezier hebben in lezen, duiken vaker in een verhaal en verhogen vanzelf hun taalniveau. De bibliotheek helpt middelbare scholen om jongeren tot lezen te stimuleren en ze leren om te gaan met internet en media.