Voorschools

Meer voorlezen, beter in taal.

Voorlezen in de eerste levensjaren zorgt ervoor dat kinderen later meer en beter kunnen gaan lezen. Het vergroot de woordenschat, versterkt het taalgevoel en prikkelt de fantasie! De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt pedagogisch medewerkers met trainingen en projecten om een rijke voorleescultuur in de groep te creëren.

Direct naar de webshop

Nieuwsbrief

Speciaal voor de kinderopvang en het basisonderwijs maken wij vijf keer per jaar een nieuwsbrief vol inspiratie op het gebied van leesplezier en mediawijsheid. We delen (les)ideeën rondom landelijke campagnes zoals de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen en de Week van de Mediawijsheid. Daarnaast brengen we jullie in de nieuwsbrief op de hoogte van ons uitgebreide aanbod! Schrijf je hier in voor onze inspiratienieuwsbrief.

Aanmelden

Boekstart

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen aan je kind! Daarom delen wij i.s.m. de gemeente leuke BoekStart-koffertjes uit aan ouders van pasgeboren kinderen. Ook werkt de bibliotheek samen met kinderdagverblijven en peutergroepen in het programma BoekStart in de Kinderopvang om baby’s, dreumesen en peuters daar een zo warm en rijk mogelijke taal- en voorleesomgeving te bieden.

Meer informatie

Bibliotheek op school

Maakt jouw kinderdagverblijf of peutergroep onderdeel uit van een IKC of delen jullie een gebouw met een basisschool? Start dan gezamenlijk een Bibliotheek op school!

De Bibliotheek op school (dBos) is een succesvolle aanpak om kinderen, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met taal, boeken en lezen in aanraking te brengen. We leiden een voorleescoördinator op, vergroten de kennis rond voorlezen bij het team, organiseren voorleesactiviteiten en stellen onze actuele collectie baby-, dreumes- en peuterboeken beschikbaar.

Meer informatie

Themaboeken en groepsabonnementen

Wil je eenvoudig en voordelig een prachtige themacollectie in jouw opvang? Kies je boeken uit de lijst en reserveer ze direct online. Je krijgt een bericht wanneer je ze kunt afhalen in een vestiging bij jou in de buurt. Je hebt hier alleen een groepsabonnement voor nodig.

Meer informatie


  • Contact

    Neem contact op met jouw contactpersoon bij de bibliotheek.

    Neem contact op