Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 69)

 • Nederland Leest met Adriaan van Dis Bekijk details

  20 oktober 2021

  De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema Over de grens. Bezoekers van de bibliotheek krijgen de hele maand november het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Van Dis komt op dinsdag 9 november over dit boek vertellen in Bibliotheek De Mariënburg. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts zal hem interviewen.

  Bekijk details van Nederland Leest met Adriaan van Dis

 • Bibliotheek en GGD bieden gezamenlijk hulp bij coronatoegangsbewijs Bekijk details

  19 oktober 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en GGD Gelderland-Zuid slaan de handen ineen om mensen te helpen met het coronatoegangsbewijs. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in vijf bibliotheken is vanaf deze week een GGD-medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden over de Corona Check-app en de QR-code.

  Bekijk details van Bibliotheek en GGD bieden gezamenlijk hulp bij coronatoegangsbewijs

 • Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd Bekijk details

  13 oktober 2021

  De bibliotheek aan de Couwenbergstraat 20 in de Nijmeegse wijk Hatert gaat op de schop. Het gebouw is vanwege de herinrichting gesloten van maandag 1 november 2021 tot en met zondag 16 januari 2022. De bieb wil met de nieuwe inrichting een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

  Bekijk details van Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd

 • Huiswerkbegeleiding in de bieb Bekijk details

  11 oktober 2021

  Hulp nodig bij het plannen en structureren van je huiswerk? Leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs kunnen huiswerkbegeleiding krijgen in Bibliotheek Zwanenveld, Bibliotheek Hatert en Wijkatelier Lindenholt in Nijmegen. Het gaat om een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met Stichting Leren voor de Toekomst.

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding in de bieb

 • Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb Bekijk details

  21 september 2021

  De Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Ook in de bieb kunnen kinderen alvast dromen over later. In en rond Nijmegen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid leuke kindervoorstellingen en workshops. In samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) zijn er in Nijmegen vrolijke kinderboekenfeestjes en muziekactiviteiten voor peuters. Thuis kunnen kinderen ontdekken welke outfit bij hen past met de ‘Worden wat je wil’-knutselplaat....

  Bekijk details van Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb

 • Bieb op zijn kop tijdens Buitengewone Biebdag Bekijk details

  15 september 2021

  Op zondag 26 september staat Bibliotheek De Mariënburg in het centrum van Nijmegen op zijn kop tijdens de eerste Buitengewone Biebdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen kinderen knutselen en spelen op het fantasieplein, genieten van een voorleesbrunch, kijken naar een voorstelling over Ziza de ninja of luisteren naar een kindercollege over dans.

  Bekijk details van Bieb op zijn kop tijdens Buitengewone Biebdag

 • Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem Bekijk details

  14 september 2021

  De Rotterdamse barbiers Bertus en Leen komen een middag sterke verhalen vertellen in Nijmegen. Op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies zijn ze op zondag 26 september te gast in Brebl op het Honigterrein, samen met muziekjournalist Floor Boogaart. Floor schreef een boek over de mannen met als titel ‘Schorem’. Livemuziek is er van Dead Cat Stimpy.

  Bekijk details van Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem

 • Nijmeegse schrijvers in de Hortus Bekijk details

  13 september 2021

  Op woensdag 22 september zijn drie Nijmeegse schrijvers te gast in Hortus Nijmegen: Willem Claassen, Hanneke Hendrix en Rinske Kegel. Speciaal ter ere van het 50-jarig jubileum van de Hortus schreven ze nieuw werk. Ze dragen dit ’s avonds voor in de prachtige tuinen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. Ook lezen ze voor uit bestaand werk.

  Bekijk details van Nijmeegse schrijvers in de Hortus

 • Houd je geest actief met de Studiekring50plus Bekijk details

  8 september 2021

  Samen met andere 50-plussers verdiepende gesprekken voeren over allerlei onderwerpen: dat is de Studiekring50plus. In Bibliotheek Elst en Bibliotheek Heteren starten eind september twee nieuwe studiekringen. Een fijne manier om de geest actief te houden en andere mensen te ontmoeten.

  Bekijk details van Houd je geest actief met de Studiekring50plus

 • Millingen krijgt eigen Taalcafé Bekijk details

  6 september 2021

  Op woensdag 22 september vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalcafé in De Mok in Millingen. In het gratis Taalcafé kan iedereen wekelijks samen met andere bezoekers oefenen met Nederlands praten. Wethouder Annelies Visser en directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen het Taalcafé.

  Bekijk details van Millingen krijgt eigen Taalcafé