Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 57)

 • Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens Bekijk details

  13 juli 2021

  Van 17 juli tot en met 20 september kun je al wandelend, fietsend of zittend van de luistervoorstelling Backward Turkey genieten. In deze voorstelling neemt theatermaker Marco Martens je mee op zijn talige en muzikale zoektocht om beter naar zijn lijf te leren luisteren. Op zaterdag 17 juli is er vanaf Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen bovendien een luisterwandeling geleid door Marco, met aan het eind een optreden van hem in het monumentale Besiendershuis aan de Waalkade.

  Bekijk details van Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens

 • Taalcafé en Digitaal Café weer open in de bieb Bekijk details

  13 juli 2021

  Mensen die graag (beter) de Nederlandse taal willen leren, kunnen weer wekelijks terecht in de Taalcafés in Bibliotheek De Mariënburg, Lent-De Ster, Groesbeek en Beuningen. Vragen over de computer, telefoon of tablet? Ook het Digitaal Café in Bibliotheek De Mariënburg is iedere donderdagochtend weer open voor hulp op digitaal gebied.

  Bekijk details van Taalcafé en Digitaal Café weer open in de bieb

 • Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij Roze Woensdag Jong! Bekijk details

  13 juli 2021

  Schrijvers Splinter Chabot en Edward van de Vendel, een mini-play-DRAGshow en Insta- en TikTokfamous Maxime Albertazzi: dit is nog maar een greep uit het programma van Roze Woensdag Jong! Op woensdag 21 juli is er voor en door jongeren een sprankelend ‘roze’ programma samengesteld op en rond het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen.

  Bekijk details van Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij Roze Woensdag Jong!

 • BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 Bekijk details

  23 juni 2021

  Het BiebBoys-team Joran Floor, Kees Meulendijks en Petra Mackenbach van de Bibliotheek Gelderland Zuid mogen zich NBD Jeugdspecialist van het Jaar 2021 noemen. Uit 57 aanmeldingen werden de BiebBoys door juryleden Miriam Bakker (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2020), Karen Bertrams (ProBiblio) en Vera Wieringa (NBD Biblion) tot winnaar verkozen.

  Bekijk details van BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2021

 • Opening nieuwe bibliotheek in Herveld Bekijk details

  21 juni 2021

  Vanaf woensdag 30 juni heeft het dorp Herveld in de gemeente Overbetuwe een eigen servicepunt van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op deze dag opent wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder ‘Bibliotheek Herveld-Andelst’ in dorpshuis De Hoendrik. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een feestelijk hapje en drankje. Voor de kleintjes is er een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Tingeling.

  Bekijk details van Opening nieuwe bibliotheek in Herveld

 • BiebBoys genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 Bekijk details

  2 juni 2021

  De BiebBoys van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021. Dit maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) op woensdag 2 juni bekend. De titel is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die een kei zijn in het bevorderen van leesplezier bij kinderen.

  Bekijk details van BiebBoys genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021

 • Nederland en Duitsland: LEKKER anders Bekijk details

  2 juni 2021

  De van oorsprong Nederlandse marketeer Anouk Ellen Susan is opgegroeid in Duitsland en kent beide landen als geen ander. Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid geeft ze op maandagavond 7 juni een lezing met als rode draad: hoe kunnen Nederland en Duitsland optimaal profiteren van elkaars nabijheid?

  Bekijk details van Nederland en Duitsland: LEKKER anders

 • Bibliotheken vanaf donderdag 20 mei weer open voor leden Bekijk details

  19 mei 2021

  Op donderdag 20 mei gaan de meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer open voor bibliotheekleden. Zij kunnen dan weer boeken en andere materialen uitzoeken, lenen en terugbrengen.

  Bekijk details van Bibliotheken vanaf donderdag 20 mei weer open voor leden

 • De kunst van het vertalen: in gesprek met Maria Postema Bekijk details

  19 mei 2021

  Wat komt er allemaal kijken bij het vertalen van boeken? Welke keuzes maak je tijdens het vertaalproces? Vertaler Maria Postema en onderzoeker Linda Ackermans gaan op dinsdag 25 mei op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid hierover in gesprek. Maria is vertaler van bekende YA-series zoals The Hunger Games en Twilight, Linda is als promovenda aan de Radboud Universiteit bezig met onderzoek naar YA-literatuur.

  Bekijk details van De kunst van het vertalen: in gesprek met Maria Postema

 • Kennisdelers: een reeks online lezingen van de bibliotheek Bekijk details

  4 mei 2021

  In de regio Gelderland-Zuid wonen een groot aantal deskundige mensen die door hun werk of hobby veel weten over een specifiek onderwerp. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt deze schat aan kennis tijdens de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’. Er staan onder meer lezingen op het programma van epidemioloog Alma Tostmann (foto), kunsthistoricus Peter Zunneberg en de Nederlands-Duitse marketeer Anouk Ellen Susan. De lezingen zijn kosteloos te volgen via WebinarGeek.

  Bekijk details van Kennisdelers: een reeks online lezingen van de bibliotheek