Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

  27 mei 2020

  De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in Leuth, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Overasselt, Doornenburg en Ewijk gaan op dinsdag 2 juni weer open. Bibliotheekleden kunnen tijdens de openingstijden van het dorpshuis waar de bieb is gevestigd, terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Ook kunnen bibliotheekleden hier hun gereserveerde materialen ophalen. Zeventien grotere vestigingen openden op 18 mei al hun deuren.

  Bekijk details van Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

  14 mei 2020

  Op woensdag 20 mei van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers kijken naar een tweede live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken bibliotheekmedewerkers Marjolein Hordijk en Linda Vogelesang, samen met boekverkoper William Remmers van Dekker v.d. Vegt, de mooiste pareltjes uit de boekenwereld. De presentatie is in handen van schrijver Heidi Koren.

  Bekijk details van Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

 • Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

  8 mei 2020

  De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

  Bekijk details van Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

 • Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

  21 april 2020

  Debuteren met een roman is voor een schrijver een belangrijke mijlpaal, maar wat als je boek precies uitkomt in de coronaperiode? In de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live spreken Marcel Rözer en Marjolein Visser met Jelko Arts over hun boeken en over deze vreemde manier van debuteren. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending vindt plaats op woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Thiemeloods en is te bekijken via Twitch TV.

  Bekijk details van Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

 • Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

  17 april 2020

  Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

  Bekijk details van Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

 • Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

  8 april 2020

  Wil je graag met je (klein)kinderen of collega’s videobellen, maar weet je niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet. De hulplijn is iedere werkdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 024-327 49 99.

  Bekijk details van Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

 • Thuis blijven lezen met de bibliotheek

  6 april 2020

  De bibliotheken zijn voorlopig gesloten, maar de Bibliotheek Gelderland Zuid blijft zorgen voor leesplezier thuis. In de vorm van e-books en luisterboeken, maar ook door bestaande reserveringen voor leden beschikbaar te stellen.

  Bekijk details van Thuis blijven lezen met de bibliotheek

 • De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten

  24 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid gesloten. Maar dit weerhoudt de BiebBoys er niet van om de bieb op stelten te zetten! Vanuit een lege bibliotheek verzinnen ze de gekste challenges voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Iedere schooldag komt er een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.

  Bekijk details van De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten

 • Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

  15 maart 2020

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020 alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied.

  Bekijk details van Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

 • Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus

  13 maart 2020

  De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tot 1 april alle activiteiten in de bibliotheekvestigingen geannuleerd. Bovendien hanteert de bibliotheek tot en met maandag 6 april een boetevrij beleid en zijn er extra hygiënemaatregelen.

  Bekijk details van Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus