Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 Bekijk details

  23 juni 2021

  Het BiebBoys-team Joran Floor, Kees Meulendijks en Petra Mackenbach van de Bibliotheek Gelderland Zuid mogen zich NBD Jeugdspecialist van het Jaar 2021 noemen. Uit 57 aanmeldingen werden de BiebBoys door juryleden Miriam Bakker (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2020), Karen Bertrams (ProBiblio) en Vera Wieringa (NBD Biblion) tot winnaar verkozen.

  Bekijk details van BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2021

 • Opening nieuwe bibliotheek in Herveld Bekijk details

  21 juni 2021

  Vanaf woensdag 30 juni heeft het dorp Herveld in de gemeente Overbetuwe een eigen servicepunt van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op deze dag opent wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder ‘Bibliotheek Herveld-Andelst’ in dorpshuis De Hoendrik. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een feestelijk hapje en drankje. Voor de kleintjes is er een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Tingeling.

  Bekijk details van Opening nieuwe bibliotheek in Herveld

 • BiebBoys genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 Bekijk details

  2 juni 2021

  De BiebBoys van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021. Dit maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) op woensdag 2 juni bekend. De titel is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die een kei zijn in het bevorderen van leesplezier bij kinderen.

  Bekijk details van BiebBoys genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist 2021

 • Nederland en Duitsland: LEKKER anders Bekijk details

  2 juni 2021

  De van oorsprong Nederlandse marketeer Anouk Ellen Susan is opgegroeid in Duitsland en kent beide landen als geen ander. Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid geeft ze op maandagavond 7 juni een lezing met als rode draad: hoe kunnen Nederland en Duitsland optimaal profiteren van elkaars nabijheid?

  Bekijk details van Nederland en Duitsland: LEKKER anders

 • Bibliotheken vanaf donderdag 20 mei weer open voor leden Bekijk details

  19 mei 2021

  Op donderdag 20 mei gaan de meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer open voor bibliotheekleden. Zij kunnen dan weer boeken en andere materialen uitzoeken, lenen en terugbrengen.

  Bekijk details van Bibliotheken vanaf donderdag 20 mei weer open voor leden

 • De kunst van het vertalen: in gesprek met Maria Postema Bekijk details

  19 mei 2021

  Wat komt er allemaal kijken bij het vertalen van boeken? Welke keuzes maak je tijdens het vertaalproces? Vertaler Maria Postema en onderzoeker Linda Ackermans gaan op dinsdag 25 mei op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid hierover in gesprek. Maria is vertaler van bekende YA-series zoals The Hunger Games en Twilight, Linda is als promovenda aan de Radboud Universiteit bezig met onderzoek naar YA-literatuur.

  Bekijk details van De kunst van het vertalen: in gesprek met Maria Postema

 • Kennisdelers: een reeks online lezingen van de bibliotheek Bekijk details

  4 mei 2021

  In de regio Gelderland-Zuid wonen een groot aantal deskundige mensen die door hun werk of hobby veel weten over een specifiek onderwerp. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt deze schat aan kennis tijdens de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’. Er staan onder meer lezingen op het programma van epidemioloog Alma Tostmann (foto), kunsthistoricus Peter Zunneberg en de Nederlands-Duitse marketeer Anouk Ellen Susan. De lezingen zijn kosteloos te volgen via WebinarGeek.

  Bekijk details van Kennisdelers: een reeks online lezingen van de bibliotheek

 • Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject Scoor een Boek! Bekijk details

  3 mei 2021

  Zo’n 591 leerlingen van tien basisscholen uit de regio Nijmegen lazen de afgelopen weken bijna 4.000 boeken in de klas en thuis. Na tien weken leesplezier vond op 29 april het Fluitsignaal van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! plaats. Niet zoals gebruikelijk tijdens een sportdag, maar via een flitsende digitale live show.

  Bekijk details van Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject Scoor een Boek!

 • Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya Bekijk details

  16 april 2021

  Op donderdag 15 april opende de Nijmeegse basisschool Hidaya een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 50e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Hidaya bestaat 30 jaar én de Rotaryclub, die het project mede mogelijk maakt, bestaat 90 jaar.

  Bekijk details van Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya

 • Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek Bekijk details

  8 april 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in april en mei diverse online workshops om digitaal vaardiger te worden. Er zijn workshops over veilig internetten, werken met je DigiD, het (laten) regelen van je digitale erfenis en het gebruiken en opslaan van wachtwoorden. De workshops zijn allemaal gratis.

  Bekijk details van Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek