Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 102)

 • Verdriet in woorden gevangen: schrijvers over rouw Bekijk details

  6 oktober 2022

  Rouw ontziet niemand, ongeacht rangen en standen, maar hoe we ermee omgaan kan flink verschillen. Schrijvers James Worthy, Tatjana Almuli en Lotte de Schouwer zijn op dinsdag 25 oktober te gast in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Zij schreven alle drie een boek over rouw. Wat betekende het schrijven voor hun rouwproces?

 • Een nachtje griezelen in de bieb Bekijk details

  6 oktober 2022

  Op zaterdag 30 oktober gaat er iets spannends gebeuren in Bibliotheek Beuningen. Kinderen mogen dan een nachtje slapen in de bieb! Tijdens de Halloween-editie van ‘Night at the Library’ staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar in de bibliotheek. Op het programma staan onder meer griezelverhalen, een griezelspeurtocht en een griezelkostuumwedstrijd.

 • Opening 60e Bibliotheek op school op basisschool Op Weg in Ooij Bekijk details

  5 oktober 2022

  Op woensdag 5 oktober opende basisschool Op Weg in Ooij een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 60e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid en de aftrap van de Kinderboekenweek. Directeur Monique Vromen van Op Weg: “Dankzij de Bibliotheek op school werken we actief samen met de bibliotheek en ouders aan het bevorderen van leesplezier onder onze leerlingen.”

 • ‘Beyond the Book’: Engelse literatuur in het licht van de actualiteit Bekijk details

  26 september 2022

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met de Radboud Universiteit een serie Engelstalige lezingen over Britse literatuur en cultuur. Universitair docenten Engelse literatuur koppelen in ‘Beyond the Book’ thema’s uit de Engelse literatuur aan hedendaagse kwesties. Ruud van den Beuken trapt op woensdag 12 oktober af met een lezing over de gedichten van Joelle Taylor, waarin onderwerpen als gender, seksualiteit en trauma aan bod komen.

 • Frédérique Spigt te gast tijdens ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’ Bekijk details

  14 september 2022

  Tijdens een nieuwe editie van ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’, een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ’n’ Billies, is multitalent Frédérique Spigt te gast. Op zondag 2 oktober wordt ze tussen 15.30 en 17.30 uur in Brebl geïnterviewd door schrijver en muzikant Koen Frijns. Natuurlijk gaat ze ook een paar nummers zingen met haar karakteristieke rauwe stem.

 • Voorleesgroep Kinderopvang bestaat 25 jaar Bekijk details

  13 september 2022

  Op maandag 12 september vierde de Voorleesgroep Kinderopvang haar 25-jarig bestaan in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen. In 1997 startte deze groep van 50-plussers met voorlezen aan peuters in de kinderopvang. Een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, kinderopvangorganisatie KION en seniorennetwerk SWON (nu Sterker). De huidige groep voorlezers is nog altijd even enthousiast. De voorleesgroep slaat twee vliegen in één klap: het voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van peuters, en de senioren...

 • Kinderboekenweek in de bibliotheek Bekijk details

  12 september 2022

  Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Gi-Ga-Groen’: kinderboeken over de natuur, dieren en het milieu staan centraal. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid viert de Kinderboekenweek uitbundig: met een speciale buttonspaaractie, voorleesfeest, voorstellingen, schrijfworkshops, kindercolleges en het Nijmeegs Kinderboekenfeest.

 • Kinderboekenproeverij: panel geeft kinderboekentips Bekijk details

  6 september 2022

  Verslindt jouw kind, kleinkind, oppaskind, buurkind of leenkind het ene naar het andere boek? Of begint jouw voorleesinspiratie op te raken? Laat je inspireren tijdens de Kinderboekenproeverij op maandagavond 3 oktober in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Professionals uit het boekenvak bespreken hun favoriete kinderboeken.

 • Taalspelletjes in het Kindercafé Bekijk details

  1 september 2022

  Op woensdag 21 september om 14.15 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Kindercafé in Montessori Kindcentrum Montijn in Beuningen. Goochelaar Marc is aanwezig met een magische goochelshow.

 • SPRAAKWATER: een avond vol woordkunst Bekijk details

  30 augustus 2022

  Na een succesvolle eerste editie in 2021 vindt ook dit jaar weer ‘Spraakwater’ plaats in Bibliotheek Malden. Op dinsdag 27 september van 20.00 tot 23.00 uur is de theaterzaal van Maldensteijn gevuld met spoken word-artiesten en poëzie-minnend publiek.

Paginanavigatie