Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 82)

 • Fantasyfestival Novio Magica ‘Lite’ in Stevenskerk Bekijk details

  7 mei 2024

  Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag tussen 13 en 18 uur draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Schrijver Roderick Leeuwenhart verzorgt de openingspreek. De toegang is gratis.

 • Europese verkiezingen: hoe (on)zeker is de toekomst voor jongeren? Bekijk details

  6 mei 2024

  Op donderdag 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. In de aanloop naar deze verkiezingen gaat schrijver Tim Lenders op donderdagavond 30 mei in gesprek met sociaal dienstverlener en columnist Emine Uğur en Europarlementariër Mohammed Chahim in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. De toegang is gratis.

 • StudyShare: studeren zonder afleiding in de bieb Bekijk details

  23 april 2024

  Eindexamenstress? Niet nodig! In Bibliotheek Mariënburg kun je van 29 april tot en met 10 mei terecht voor StudyShare: samen met medescholieren in stilte studeren voor het eindexamen. Bij binnenkomst krijg je een goodiebag met handige hebbedingen zoals een notitieschrift en stressbal.

 • Biebrobots programmeren in de meivakantie Bekijk details

  22 april 2024

  In Bibliotheek Mariënburg kunnen kinderen in de meivakantie kennis maken met biebrobots Bibi en Robin. In de Digi Proeftuin leren ze op donderdag 2 mei hoe ze deze robots kunnen besturen. Er zijn die dag twee workshops: voor kinderen van 6 tot 8 jaar, en van 8 tot 12 jaar.

 • Feestelijke opening De Leemhof en Bibliotheek Gendt Bekijk details

  17 april 2024

  Op dinsdag 7 mei van 14.30 tot 17.30 uur is er een feestelijk openingsprogramma voor jong en oud in het vernieuwde Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof in Gendt. De bibliotheek heeft hier een prachtige nieuwe plek gekregen. De inloop start om 14.00 uur.

 • Bankinformatiepunt in de bibliotheek Bekijk details

  12 april 2024

  Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen en Bibliotheek Groesbeek in Berg en Dal hebben sinds kort een bankinformatiepunt. Inwoners kunnen daar vragen stellen over digitale bankzaken. Een afspraak maken is niet nodig.

 • Meer leden en bezoekers bij Bibliotheek Gelderland Zuid Bekijk details

  11 april 2024

  In het jaarbericht 2023 van Bibliotheek Gelderland Zuid zijn bijna alleen maar stijgende jaarcijfers te zien. Het totaal aantal leden steeg met 5,1% ten opzichte van 2022 en het aantal deelnemers aan activiteiten in de bibliotheken zelfs met 13,3%. Ook bezochten meer mensen de bibliotheek: in 2023 ontving de Bibliotheek Gelderland ruim een miljoen bezoekers, een stijging van 10,9%.

 • Familie Restaurant: een familiedag om van te smullen Bekijk details

  9 april 2024

  Op zondag 21 april staat er weer een familiedag over eten op het programma in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen: Familie Restaurant. Speciaal voor lekkerbekken van 4 tot 12 jaar en hun grote mensen. De Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX, InScience, Go Short en Koks in spe hebben een programma samengesteld om je vingers bij af te likken.

 • Luister naar de Kennisdelers van de bieb Bekijk details

  3 april 2024

  Hoe gaat het nieuwe stationsgebied van Nijmegen eruit zien? Hoe vind je een gezonde balans in het schermgebruik van je kind? Welke rechten en plichten heb je op de arbeidsmarkt? Vragen die aan de orde komen in de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’ van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Experts delen hun specifieke kennis met iedereen die wil luisteren en vragen wil stellen. De gratis lezingen vinden plaats tussen 15 en 23 april van 20.00 tot 21.00 uur.

 • Literaire preken op zondag in de Stevenskerk Bekijk details

  2 april 2024

  Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen organiseren zes literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Schrijver en filosoof Joke Hermsen bijt het spits af met een literaire preek op zondag 21 april om 12.00 uur.

Paginanavigatie