Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 41)

 • Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers

  3 maart 2021

  Vanwege de coronapandemie is de jaarlijkse Boekenweek uitgesteld naar de zomer. Wél is er van 6 tot en met 14 maart het Voorwoord van de Boekenweek 2021. Een goede gelegenheid om mooie boeken en interessante auteurs onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert tijdens het Voorwoord drie online gesprekken met schrijvers Raoul de Jong, Gerda Blees en Laura van der Haar.

  Bekijk details van Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers

 • Online workshops over veilig internetten

  1 maart 2021

  Voor iedereen die veilig wil internetten, bankieren of appen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met SeniorWeb twee online workshops in maart. Eén workshop gaat over het voorkomen van phishing en WhatsApp-fraude, de ander over veilig internetten op een Windows-computer.

  Bekijk details van Online workshops over veilig internetten

 • Voorleesplezier in verschillende talen

  11 januari 2021

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari is er extra aandacht voor voorleesplezier bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Want voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Of je nu voorleest in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch.

  Bekijk details van Voorleesplezier in verschillende talen

 • Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats

  8 december 2020

  Als steun in deze moeilijke tijd stelt de Nijmeegse Crisisraad gratis placemats met coronatips beschikbaar voor verzorgingshuizen en restaurants. Maandag 7 december overhandigde initiatiefnemer en stadsdichter Wout Waanders de eerste placemat aan Karsten Kinast, eigenaar van lunchcafé Puux aan de Groenestraat.

  Bekijk details van Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats

 • Bibliotheken vanaf 19 november weer open

  18 november 2020

  De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn vanaf donderdag 19 november weer open. De bibliotheek vraagt iedereen om een mondkapje te dragen en gebruik te maken van een winkelmandje. Activiteiten gaan indien mogelijk door, maar met een beperkt aantal bezoekers.

  Bekijk details van Bibliotheken vanaf 19 november weer open

 • Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid

  17 november 2020

  Econoom Bert Jeene is per 12 november 2020 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. “Het voelt goed om in mijn eigen stad een bijdrage te kunnen leveren op sociaal-maatschappelijk gebied.”

  Bekijk details van Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid

 • Bibliotheken toch nog niet open

  10 november 2020

  De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen ondanks eerdere berichten niet op 11 november weer open. De bibliotheekorganisatie dacht de deuren weer te kunnen openen voor het uitlenen van boeken, maar dit bleek volgens de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio’s toch niet mogelijk. Voor een bibliotheek gelden andere regels dan voor een boekwinkel.

  Bekijk details van Bibliotheken toch nog niet open

 • Bibliotheken tot en met 18 november gesloten

  4 november 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn zeker tot en met woensdag 18 november gesloten. Dit is het gevolg van de strengere coronamaatregelen die de Nederlandse overheid op dinsdag 3 november aankondigde.

  Bekijk details van Bibliotheken tot en met 18 november gesloten

 • Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet

  29 oktober 2020

  Sinds de coronacrisis maken we meer gebruik van online communicatiemiddelen zoals WhatsApp, beeldbellen, podcasts en e-mail. We lezen meer e-books en bestellen vaker onze boodschappen online. Maar wat als je tegen digitale problemen aanloopt? Via de hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid ontvang je antwoorden op al je digitale vragen. Jos Lusing van SeniorWeb Lingewaard is een van de vrijwilligers die de telefoon beantwoordt: “Mensen zijn heel dankbaar voor de hulp die ze krijgen.”

  Bekijk details van Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet

 • Op zoek naar jouw ideale boek

  19 oktober 2020

  Ken je dat? Dat je in de bibliotheek of boekhandel loopt, en geen idéé hebt welk boek je moet kiezen. Gelukkig weet de bibliotheek raad. Via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid vind je allerlei boekentips. Jongeren kunnen zelfs persoonlijk advies krijgen van leesexpert Marjolein Hordijk.

  Bekijk details van Op zoek naar jouw ideale boek