Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 82)

 • Huiswerkbegeleiding in de bieb Bekijk details

  11 oktober 2021

  Hulp nodig bij het plannen en structureren van je huiswerk? Leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs kunnen huiswerkbegeleiding krijgen in Bibliotheek Zwanenveld, Bibliotheek Hatert en Wijkatelier Lindenholt in Nijmegen. Het gaat om een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met Stichting Leren voor de Toekomst.

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding in de bieb

 • Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb Bekijk details

  21 september 2021

  De Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Ook in de bieb kunnen kinderen alvast dromen over later. In en rond Nijmegen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid leuke kindervoorstellingen en workshops. In samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) zijn er in Nijmegen vrolijke kinderboekenfeestjes en muziekactiviteiten voor peuters. Thuis kunnen kinderen ontdekken welke outfit bij hen past met de ‘Worden wat je wil’-knutselplaat....

  Bekijk details van Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb

 • Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem Bekijk details

  14 september 2021

  De Rotterdamse barbiers Bertus en Leen komen een middag sterke verhalen vertellen in Nijmegen. Op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies zijn ze op zondag 26 september te gast in Brebl op het Honigterrein, samen met muziekjournalist Floor Boogaart. Floor schreef een boek over de mannen met als titel ‘Schorem’. Livemuziek is er van Dead Cat Stimpy.

  Bekijk details van Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem

 • Nijmeegse schrijvers in de Hortus Bekijk details

  13 september 2021

  Op woensdag 22 september zijn drie Nijmeegse schrijvers te gast in Hortus Nijmegen: Willem Claassen, Hanneke Hendrix en Rinske Kegel. Speciaal ter ere van het 50-jarig jubileum van de Hortus schreven ze nieuw werk. Ze dragen dit ’s avonds voor in de prachtige tuinen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. Ook lezen ze voor uit bestaand werk.

  Bekijk details van Nijmeegse schrijvers in de Hortus

 • Houd je geest actief met de Studiekring50plus Bekijk details

  8 september 2021

  Samen met andere 50-plussers verdiepende gesprekken voeren over allerlei onderwerpen: dat is de Studiekring50plus. In Bibliotheek Elst en Bibliotheek Heteren starten eind september twee nieuwe studiekringen. Een fijne manier om de geest actief te houden en andere mensen te ontmoeten.

  Bekijk details van Houd je geest actief met de Studiekring50plus

 • Millingen krijgt eigen Taalcafé Bekijk details

  6 september 2021

  Op woensdag 22 september vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalcafé in De Mok in Millingen. In het gratis Taalcafé kan iedereen wekelijks samen met andere bezoekers oefenen met Nederlands praten. Wethouder Annelies Visser en directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen het Taalcafé.

  Bekijk details van Millingen krijgt eigen Taalcafé

 • Verruim je blik met de bieb Bekijk details

  19 augustus 2021

  Lijkt het je leuk om samen een boek te lezen en te bespreken in een leeskring? Jouw favoriete auteur te ontmoeten? Nog beter te leren schrijven tijdens een schrijfworkshop of je kennis te vergroten over thema’s als de evolutie, democratie en het heelal? Vanaf september biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

  Bekijk details van Verruim je blik met de bieb

 • Start Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek Bekijk details

  11 augustus 2021

  Vragen over overheidszaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen of uitkering? Vanaf de derde week van augustus kun je voor al deze vragen en meer wekelijks terecht bij het gratis Informatiepunt Digitale Overheid in zeven vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 20 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Beuningen.

  Bekijk details van Start Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

 • Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens Bekijk details

  13 juli 2021

  Van 17 juli tot en met 20 september kun je al wandelend, fietsend of zittend van de luistervoorstelling Backward Turkey genieten. In deze voorstelling neemt theatermaker Marco Martens je mee op zijn talige en muzikale zoektocht om beter naar zijn lijf te leren luisteren. Op zaterdag 17 juli is er vanaf Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen bovendien een luisterwandeling geleid door Marco, met aan het eind een optreden van hem in het monumentale Besiendershuis aan de Waalkade.

  Bekijk details van Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens

 • Taalcafé en Digitaal Café weer open in de bieb Bekijk details

  13 juli 2021

  Mensen die graag (beter) de Nederlandse taal willen leren, kunnen weer wekelijks terecht in de Taalcafés in Bibliotheek De Mariënburg, Lent-De Ster, Groesbeek en Beuningen. Vragen over de computer, telefoon of tablet? Ook het Digitaal Café in Bibliotheek De Mariënburg is iedere donderdagochtend weer open voor hulp op digitaal gebied.

  Bekijk details van Taalcafé en Digitaal Café weer open in de bieb

Paginanavigatie