Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 119)

 • Cursus Portretschrijven in de bibliotheek Bekijk details

  16 augustus 2022

  Op 16 september start in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een cursus Portretschrijven. In vijf vrijdagochtenden onderzoek je op een speelse manier hoe je iemand zo treffend mogelijk vangt op papier.

 • Leestips voor en door kinderen dankzij de Kinderraad Bekijk details

  6 juli 2022

  Kinderen kunnen elkaar heel goed vertellen waarom een boek leuk is. Dat was de insteek van de filmpjes die op initiatief van de Kinderraad Nijmegen zijn opgenomen met leerlingen van basisschool Het Talent in Lent. Een motie van de Kinderraad om samen met de bibliotheek filmpjes met leestips op te nemen, werd vorig jaar aangenomen door de Nijmeegse gemeenteraad. Het resultaat? Zeventien filmpjes met enthousiaste kinderen die boeken voor leeftijdsgenootjes promoten.

 • BiebBoys verbreken wereldrecords Bekijk details

  5 juli 2022

  Ook deze zomer dagen de BiebBoys kinderen uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Joran en Kees zetten tijdens De Grote BiebBoys Zomerchallenge hun talenten in om wereldrecords te verbreken. Kinderen kunnen meedoen door een gratis poster en stickervel op te halen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en verschillende challenges te doen.

 • Roze Woensdag Jong: activiteiten voor en door LHBTIQ+-jongeren Bekijk details

  4 juli 2022

  Op Roze Woensdag tijdens de Vierdaagsefeesten (dit jaar op 20 juli) viert de binnenstad van Nijmegen traditiegetrouw het kleurrijke leven. Speciaal voor jongeren organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid op deze dag samen met partners voor de tweede keer Roze Woensdag Jong! Jongeren kunnen op het Mariënburgplein feest vieren, gesprekken voeren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer.

 • Kinderactiviteiten op stadscamping De Mariënburg Bekijk details

  28 juni 2022

  Het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen verandert tijdens de Vierdaagsefeesten in stadscamping De Mariënburg. Van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 juli en op donderdag 21 juli kunnen kinderen hier terecht voor een heleboel speel-, knutsel- en voorleesplezier.

 • Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker in de Stevenskerk Bekijk details

  27 juni 2022

  Tijdens de Vierdaagsefeesten is het bij ‘Schrijvers in de Stevenskerk’ een oase van rust in het feestgedruis. Op zondag 17 juli en maandag 18 juli kun je in de kerk van 14.00 tot 15.00 uur luisteren naar lezingen van Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker. De toegang is gratis.

 • Nieuwe leden Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid Bekijk details

  21 juni 2022

  De Bibliotheek Gelderland Zuid verwelkomt twee nieuwe leden binnen de Raad van Toezicht: advocaat Rachid Benhadi en jurist en beleidsadviseur inclusie Samira Barari. Beiden brengen nieuwe invalshoeken en een breder perspectief op de maatschappij mee naar de bieb.

 • Schrijver in de Hortus: Eva Meijer Bekijk details

  14 juni 2022

  Eva Meijer is voornamelijk bekend als schrijver en filosoof, maar maakt ook beeldende kunst en muziek. Op maandag 4 juli treedt ze op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid op in de Hortus in Nijmegen.

 • Een zomer lang lezen met de bieb Bekijk details

  8 juni 2022

  Lees jij vooral in de zomer? De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft nu een speciaal zomerabonnement voor drie maanden. Van 1 juli t/m 30 september kun je voor 15 euro boeken lenen uit de hele collectie van de bieb, inclusief e-books en luisterboeken. Ook delen biebmedewerkers een groot aantal zomerleestips, online én in de vestiging.

 • Loopbaanadviesgesprek zonder afspraak in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  24 mei 2022

  Denk je na over een carrièreswitch? Ben je benieuwd welke baan bij jou past en wat de omscholingsmogelijkheden zijn? Kom dan naar Bibliotheek De Mariënburg voor een loopbaanadviesgesprek van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. Een afspraak is niet nodig.

Paginanavigatie