Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 69)

 • Voorleesplezier in verschillende talen Bekijk details

  11 januari 2021

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari is er extra aandacht voor voorleesplezier bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Want voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Of je nu voorleest in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch.

  Bekijk details van Voorleesplezier in verschillende talen

 • Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats Bekijk details

  8 december 2020

  Als steun in deze moeilijke tijd stelt de Nijmeegse Crisisraad gratis placemats met coronatips beschikbaar voor verzorgingshuizen en restaurants. Maandag 7 december overhandigde initiatiefnemer en stadsdichter Wout Waanders de eerste placemat aan Karsten Kinast, eigenaar van lunchcafé Puux aan de Groenestraat.

  Bekijk details van Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats

 • Bibliotheken vanaf 19 november weer open Bekijk details

  18 november 2020

  De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn vanaf donderdag 19 november weer open. De bibliotheek vraagt iedereen om een mondkapje te dragen en gebruik te maken van een winkelmandje. Activiteiten gaan indien mogelijk door, maar met een beperkt aantal bezoekers.

  Bekijk details van Bibliotheken vanaf 19 november weer open

 • Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid Bekijk details

  17 november 2020

  Econoom Bert Jeene is per 12 november 2020 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. “Het voelt goed om in mijn eigen stad een bijdrage te kunnen leveren op sociaal-maatschappelijk gebied.”

  Bekijk details van Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid

 • Bibliotheken toch nog niet open Bekijk details

  10 november 2020

  De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen ondanks eerdere berichten niet op 11 november weer open. De bibliotheekorganisatie dacht de deuren weer te kunnen openen voor het uitlenen van boeken, maar dit bleek volgens de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio’s toch niet mogelijk. Voor een bibliotheek gelden andere regels dan voor een boekwinkel.

  Bekijk details van Bibliotheken toch nog niet open

 • Bibliotheken tot en met 18 november gesloten Bekijk details

  4 november 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn zeker tot en met woensdag 18 november gesloten. Dit is het gevolg van de strengere coronamaatregelen die de Nederlandse overheid op dinsdag 3 november aankondigde.

  Bekijk details van Bibliotheken tot en met 18 november gesloten

 • Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet Bekijk details

  29 oktober 2020

  Sinds de coronacrisis maken we meer gebruik van online communicatiemiddelen zoals WhatsApp, beeldbellen, podcasts en e-mail. We lezen meer e-books en bestellen vaker onze boodschappen online. Maar wat als je tegen digitale problemen aanloopt? Via de hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid ontvang je antwoorden op al je digitale vragen. Jos Lusing van SeniorWeb Lingewaard is een van de vrijwilligers die de telefoon beantwoordt: “Mensen zijn heel dankbaar voor de hulp die ze krijgen.”

  Bekijk details van Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet

 • Op zoek naar jouw ideale boek Bekijk details

  19 oktober 2020

  Ken je dat? Dat je in de bibliotheek of boekhandel loopt, en geen idéé hebt welk boek je moet kiezen. Gelukkig weet de bibliotheek raad. Via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid vind je allerlei boekentips. Jongeren kunnen zelfs persoonlijk advies krijgen van leesexpert Marjolein Hordijk.

  Bekijk details van Op zoek naar jouw ideale boek

 • Basisschool De Boomgaard opent Bibliotheek op school Bekijk details

  13 oktober 2020

  Basisschool De Boomgaard in Lent opende op donderdag 1 oktober een eigen Bibliotheek op school. Door een tijdmachine betraden de leerlingen hun nieuwe bieb. Samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid gaat de school zich inzetten om leesplezier onder leerlingen te vergroten.

  Bekijk details van Basisschool De Boomgaard opent Bibliotheek op school

 • Een nieuw biebseizoen vol verhalen Bekijk details

  1 september 2020

  Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheek terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, een lezing over de laatste ontwikkelingen rond dementie, een Boekenproeverij vol met leestips en een demonstratie over eHealth.

  Bekijk details van Een nieuw biebseizoen vol verhalen