Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 82)

 • Heel Nederland Leest het boek ‘Sonny Boy’ Bekijk details

  16 oktober 2023

  Tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ staat dit jaar het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. De hele maand november is het boek gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijver Annejet van der Zijl is op dinsdag 28 november te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

 • Een nachtje dromen in de bieb Bekijk details

  11 oktober 2023

  Op zaterdag 4 november kunnen kinderen tijdens ‘Night at the Library’ in een tentje slapen in Bibliotheek Beuningen. Vanaf 19.30 uur tot de volgende ochtend 9.30 uur staan er allerlei activiteiten op het programma, van dromerige verhalen en een spannende speurtocht tot een kussengevecht.

 • Interview Tessa de Loo in Bibliotheek Mariënburg Bekijk details

  9 oktober 2023

  Dit voorjaar verscheen de roman ‘De stad in je hoofd’ van Tessa de Loo. Een roman over liefde en oorlogstrauma tegen het decor van de eeuwenoude stad Nijmegen. Het boek kwam tot stand met steun van de gemeente Nijmegen. Op dinsdag 24 oktober komt Tessa de Loo van 20.00 tot 22.00 uur over haar boek vertellen in Bibliotheek Mariënburg in het centrum van Nijmegen. Ze wordt geïnterviewd door schrijver Marjolein Visser.

 • Huiskamer van Heteren genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  26 september 2023

  De Huiskamer van Heteren is in de race voor de titel 'Beste Bibliotheek van Nederland 2023'. De nieuwste vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid is samen met vier andere bibliotheken genomineerd. Tussen 2 en 29 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen. Op donderdag 9 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens bibliotheekcongres ‘Bibliotheekplaza’ in het Tropenmuseum in Amsterdam.

 • Kinderboekenweek in de bibliotheek: buttons sparen en voorleesfeestjes Bekijk details

  20 september 2023

  Van 4 tot en met 15 oktober vindt weer de Kinderboekenweek plaats, de week waarin alles draait om verhalen voor kinderen. Als kinderen boeken lenen bij de bibliotheek, ontvangen ze buttons met bekende boekfiguren. Ook zijn er weer allerlei activiteiten voor kinderen in de bieb, zoals een voorleesfeestje met schrijver Gary Northfield.

 • Voorleespret voor peuters in de bibliotheek Bekijk details

  5 september 2023

  De Bibliotheek Gelderland Zuid start dit seizoen met een nieuwe activiteit: Voorleespret voor peuters. In verschillende vestigingen kunnen 2-4-jarigen eerst luisteren naar een mooi verhaal, daarna mogen ze knutselen of spelletjes doen in het thema van het verhaal.

 • Boekenspektakel tijdens Parkinson Weekend in Nijmegen Bekijk details

  4 september 2023

  Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen een Parkinson boekenspektakel plaats. Het programma is onderdeel van het Parkinson Weekend, een initiatief van Parkinson-expert Bas Bloem (Radboudumc). De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van de wereld. In de Nijmeegse stadsbieb aan de Mariënburg vinden gesprekken met auteurs en ervaringsdeskundigen, workshops, voordrachten en boekpresentaties plaats. De toegang is gratis.

 • Dungeons and Dragons-spelmiddagen in de bieb Bekijk details

  29 augustus 2023

  Elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur nemen de spelleiders van Spelslot jongeren mee op een Dungeons & Dragons-avontuur in de Nijmeegse stadsbieb. Speel mee in een verhaal vol spanning en fantasie. Op zondag 3 september is de eerste spelmiddag.

 • Speciaal kinderprogramma op Festival De Oversteek Bekijk details

  21 augustus 2023

  Op de 15de editie van Festival De Oversteek organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid twee vertelvoorstellingen voor families. Op zondag 3 september kunnen kinderen genieten van ‘Jonathan de Zeemeeuw’ op het strand bij Baiana, en van de voorstelling ‘Aardmannetjes’ in de historische tuinderij van Warmoes.

 • Vier de Vierdaagse met de bieb Bekijk details

  29 juni 2023

  Van 15 t/m 21 juli 2023 vinden de Vierdaagsefeesten weer plaats in Nijmegen. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een uitgebreid programma. In de Stevenskerk geeft schrijver Susan Smit een lezing en op het Kidsplein is er van alles te doen voor kinderen. Tijdens Roze Woensdag Jong! kunnen jongeren o.a. shoppen, hun eigen kleding maken en presenteren tijdens een modeshow en feest vieren tijdens het LHBTQIA+-feest van de Utrechtse organisatie PANN.

Paginanavigatie