Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 99)

 • Letteren in de stad: lezingenreeks over de romans van Esther Gerritsen Bekijk details

  7 februari 2022

  Dit jaar wordt de van oorsprong Nijmeegse toneelauteur, columnist en schrijver Esther Gerritsen vijftig jaar. Daarom organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en de Masteropleiding Letteren van de Radboud Universiteit een reeks van zes lezingen over haar romans. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Onder andere Jos Joosten, Peter Nissen en Esther Op de Beek gaan dieper in op de betekenis van de verhalen. Dit zijn vaak indringende psychologische portretten van personages...

 • ‘Tinder van Toen’ en liefdesenveloppen in de bibliotheek Bekijk details

  3 februari 2022

  Liefdes van toen en nu: op Valentijnsdag viert Bibliotheek Gelderland Zuid de liefde. Journalist Mark Traa geeft op maandagavond 14 februari een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders. Ook zijn in de bibliotheek ‘liefdesenveloppen’ te vinden met illustraties van Jelko Arts en een gedicht van Wout Waanders. Perfect om je zelfgeschreven liefdesbrief, een cadeaubon of ander presentje voor je geliefde in te verpakken.

 • PoëzieProtest: een poëtische manifestatie Bekijk details

  25 januari 2022

  Ook schrijvers en dichters zijn hard getroffen door de coronapandemie. Ze zagen hun inkomsten van optredens en schoolbezoeken verdampen. Daarom is er op donderdag 27 januari, Gedichtendag, van 17.00 tot 18.00 uur een PoëzieProtest op Plein ’44 in Nijmegen. Door poëzie voor te dragen laten de makers hun stem horen op een manier die bij uitstek bij hen past.

 • Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos Bekijk details

  18 januari 2022

  Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

 • Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft Bekijk details

  11 januari 2022

  Hoe kun je als moeder meer aandacht hebben voor jezelf en je eigen geluk? Holistisch moedercoach Marije Brand vertelt het op dinsdagavond 18 januari tijdens een online lezing van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Naast Marije geven nog drie andere deskundigen de komende weken een lezing onder de noemer ‘Kennisdelers’. Filosoof Sjoerd van Hoorn vertelt over hedendaagse kunst, schrijver Marc ter Horst over klimaatverandering en onderzoeker Erwin van Wijk over het Ushersyndroom. De lezingen zijn gratis...

 • Vernieuwde Bibliotheek Hatert weer open Bekijk details

  11 januari 2022

  Een bibliotheek waar je je thuis voelt, op een fijne bank neerploft en andere mensen ontmoet. De vernieuwde bibliotheek aan de Couwenbergstraat in Hatert is een plek voor iedereen. Niet alleen om boeken te lenen of een krantje te lezen, maar ook een plek waar je iets kunt leren of beleven. Op maandag 17 januari om 13.00 uur gaan de deuren van de bibliotheek in wijkcentrum Hatert weer open.

 • Nieuwe biebmagazines vol inspiratie Bekijk details

  6 januari 2022

  In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid liggen sinds deze maand twee gloednieuwe gratis brochures: het BIEBblad voor de jeugd en de BiebZINnig voor volwassenen. Beiden boordevol leestips, puzzels, interviews en activiteiten voor het komende half jaar.

 • Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open Bekijk details

  20 december 2021

  Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

 • Wensboom in de bibliotheek Bekijk details

  13 december 2021

  Ken jij iemand die wel een opsteker kan gebruiken? In 16 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat tot 31 december een kerstwensboom. Hierin kan iedereen een wens voor iemand anders ophangen. De bieb brengt één wens in vervulling.

 • Leestipkalender van de bieb Bekijk details

  6 december 2021

  Meer tijd om te lezen? Behoefte aan ontspanning in deze turbulente coronatijd? Even in het hoofd van iemand anders kruipen? Met de Weekkalender 2022 van de Bibliotheek Gelderland Zuid krijg je iedere week inspiratie voor een volgend boek. De kalender is te koop in 17 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en in enkele boekhandels.

Paginanavigatie