Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 136)

 • Bibliotheken in Malden en Overasselt blijven bestaan Bekijk details

  8 november 2021

  De deuren van de twee bibliotheken in de gemeente Heumen blijven open. Vanwege een voorgenomen bezuiniging zouden de bibliotheken in Malden en Overasselt mogelijk in 2022 de deuren sluiten. Inmiddels is de bezuiniging van de baan, zo werd besloten tijdens de raadsvergadering op 4 november jl. Afgelopen september organiseerde dorpsdichter Thijs Kersten nog een succesvolle literaire avond in Bibliotheek Malden, om aandacht te vragen voor het belang van de bieb.

 • InScience Junior Big Idea met hersenwetenschapper Job van den Hurk Bekijk details

  1 november 2021

  Op donderdag 11 november tussen 15.30 en 16.30 uur is hersenwetenschapper Job van den Hurk te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt speciaal voor kinderen van alles over ons bewustzijn. Hoe werkt dat nu eigenlijk in je hersenen?

 • Nederland Leest met Adriaan van Dis Bekijk details

  20 oktober 2021

  De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema Over de grens. Bezoekers van de bibliotheek krijgen de hele maand november het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Van Dis komt op dinsdag 9 november over dit boek vertellen in Bibliotheek De Mariënburg. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts zal hem interviewen.

 • Bibliotheek en GGD bieden gezamenlijk hulp bij coronatoegangsbewijs Bekijk details

  19 oktober 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en GGD Gelderland-Zuid slaan de handen ineen om mensen te helpen met het coronatoegangsbewijs. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in vijf bibliotheken is vanaf deze week een GGD-medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden over de Corona Check-app en de QR-code.

 • Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd Bekijk details

  13 oktober 2021

  De bibliotheek aan de Couwenbergstraat 20 in de Nijmeegse wijk Hatert gaat op de schop. Het gebouw is vanwege de herinrichting gesloten van maandag 1 november 2021 tot en met zondag 16 januari 2022. De bieb wil met de nieuwe inrichting een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

 • Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb Bekijk details

  21 september 2021

  De Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Ook in de bieb kunnen kinderen alvast dromen over later. In en rond Nijmegen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid leuke kindervoorstellingen en workshops. In samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) zijn er in Nijmegen vrolijke kinderboekenfeestjes en muziekactiviteiten voor peuters. Thuis kunnen kinderen ontdekken welke outfit bij hen past met de ‘Worden wat je wil’-knutselplaat....

 • Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem Bekijk details

  14 september 2021

  De Rotterdamse barbiers Bertus en Leen komen een middag sterke verhalen vertellen in Nijmegen. Op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies zijn ze op zondag 26 september te gast in Brebl op het Honigterrein, samen met muziekjournalist Floor Boogaart. Floor schreef een boek over de mannen met als titel ‘Schorem’. Livemuziek is er van Dead Cat Stimpy.

 • Nijmeegse schrijvers in de Hortus Bekijk details

  13 september 2021

  Op woensdag 22 september zijn drie Nijmeegse schrijvers te gast in Hortus Nijmegen: Willem Claassen, Hanneke Hendrix en Rinske Kegel. Speciaal ter ere van het 50-jarig jubileum van de Hortus schreven ze nieuw werk. Ze dragen dit ’s avonds voor in de prachtige tuinen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. Ook lezen ze voor uit bestaand werk.

 • Houd je geest actief met de Studiekring50plus Bekijk details

  8 september 2021

  Samen met andere 50-plussers verdiepende gesprekken voeren over allerlei onderwerpen: dat is de Studiekring50plus. In Bibliotheek Elst en Bibliotheek Heteren starten eind september twee nieuwe studiekringen. Een fijne manier om de geest actief te houden en andere mensen te ontmoeten.

 • Millingen krijgt eigen Taalcafé Bekijk details

  6 september 2021

  Op woensdag 22 september vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalcafé in De Mok in Millingen. In het gratis Taalcafé kan iedereen wekelijks samen met andere bezoekers oefenen met Nederlands praten. Wethouder Annelies Visser en directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen het Taalcafé.

Paginanavigatie