Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 119)

 • Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij Bekijk details

  17 april 2020

  Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de β€˜Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

 • Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen Bekijk details

  8 april 2020

  Wil je graag met je (klein)kinderen of collega’s videobellen, maar weet je niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet. De hulplijn is elke dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 024-327 49 99.

 • Thuis blijven lezen met de bibliotheek Bekijk details

  6 april 2020

  π˜Ώπ™žπ™© π™—π™šπ™§π™žπ™˜π™π™© π™žπ™¨ π™£π™žπ™šπ™© π™’π™šπ™šπ™§ 𝙫𝙖𝙣 π™©π™€π™šπ™₯π™–π™¨π™¨π™žπ™£π™œ: π˜Ώπ™š 𝙝π™ͺπ™žπ™™π™žπ™œπ™š 𝙨𝙩𝙖𝙩π™ͺ𝙨 𝙧𝙀𝙣𝙙𝙀𝙒 π™™π™š π˜Ύπ™€π™§π™€π™£π™– π™’π™–π™–π™©π™§π™šπ™œπ™šπ™‘π™šπ™£ π™«π™žπ™£π™™ π™Ÿπ™š 𝙀π™₯ π™€π™—π™œπ™―.𝙣𝙑/π™˜π™€π™§π™€π™£π™–. De bibliotheken zijn voorlopig gesloten, maar de Bibliotheek Gelderland Zuid blijft zorgen voor leesplezier thuis. In de vorm van e-books en luisterboeken, maar ook door bestaande reserveringen voor leden beschikbaar te stellen.

 • De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten Bekijk details

  24 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid gesloten. Maar dit weerhoudt de BiebBoys er niet van om de bieb op stelten te zetten! Vanuit een lege bibliotheek verzinnen ze de gekste challenges voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Iedere schooldag komt er een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.

 • Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus Bekijk details

  13 maart 2020

  De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tot 1 april alle activiteiten in de bibliotheekvestigingen geannuleerd. Bovendien hanteert de bibliotheek tot en met maandag 6 april een boetevrij beleid en zijn er extra hygiΓ«nemaatregelen.

 • Blog: De rebel Bekijk details

  25 februari 2020

  Ik ga naar de bibliotheek in Elst waar ik normaal gesproken gratis voor de deur kan parkeren en mijn bezoek graag combineer met een wandeling over de markt. Maar er zijn meer mensen op dat idee gekomen. De parkeerplaats is vol. Ik besluit er een plekje bij te maken door mijn auto nÑÑst een parkeervak te zetten. Ik leg de blauwe parkeerschijf zichtbaar achter het raam en hoop op een bekeuringloze ochtend.

 • Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek Bekijk details

  24 februari 2020

  Op woensdag 4 maart opent wethouder Dimitri Horsthuis bij peuterspeelzaal Dreumesland in Elst een β€˜Bibliotheek op school’ van Bibliotheek Gelderland Zuid. Samen werken peuterspeelzaal, basisschool ’t Startblok en de bibliotheek aan een rijke leescultuur, op school Γ©n thuis.

 • Joris Luyendijk op Nijmeegs Boekenfeest Bekijk details

  5 februari 2020

  De Boekenweek gaat in Nijmegen op zaterdag 7 maart spetterend van start met het Nijmeegs Boekenfeest in concertgebouw De Vereeniging. Met een Boekenweekthema als β€˜rebellen en dwarsdenkers’ heeft de organisatie de ideale gast weten te strikken: journalist Joris Luyendijk. Ook Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq en duizendpoot Marjolijn van Heemstra zijn toegevoegd aan het programma. Abdelkader Benali, Marjolein Visser en Asha Karami waren al van de partij.

 • Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school Bekijk details

  22 januari 2020

  Een mooi feestje woensdag 22 januari op basisschool De Geldershof in Lent: de eigen Bibliotheek op school werd onder luid gejuich van leerlingen, ouders en leerkrachten geopend. Meer dan duizend gloednieuwe biebboeken staan te glimmen om geleend te worden. Directeur Joy Brattinga: β€œWij vinden het belangrijk om leerlingen te motiveren om meer te lezen.”

 • Buttons sparen bij de bieb Bekijk details

  21 januari 2020

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen start de Bibliotheek Gelderland Zuid met een nieuwe buttonactie. Kinderen kunnen van 22 januari t/m 18 maart sparen voor acht verschillende buttons met emoticons. Onder het motto β€˜Volg je gevoel, vind je boek’ wil de bibliotheek kinderen helpen bij het vinden van een leuk boek. Ook geven kinderen boekentips aan elkaar.

Paginanavigatie