Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 136)

 • Voorleesgroep Kinderopvang bestaat 25 jaar Bekijk details

  13 september 2022

  Op maandag 12 september vierde de Voorleesgroep Kinderopvang haar 25-jarig bestaan in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen. In 1997 startte deze groep van 50-plussers met voorlezen aan peuters in de kinderopvang. Een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, kinderopvangorganisatie KION en seniorennetwerk SWON (nu Sterker). De huidige groep voorlezers is nog altijd even enthousiast. De voorleesgroep slaat twee vliegen in één klap: het voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van peuters, en de senioren...

 • Kinderboekenweek in de bibliotheek Bekijk details

  12 september 2022

  Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Gi-Ga-Groen’: kinderboeken over de natuur, dieren en het milieu staan centraal. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid viert de Kinderboekenweek uitbundig: met een speciale buttonspaaractie, voorleesfeest, voorstellingen, schrijfworkshops, kindercolleges en het Nijmeegs Kinderboekenfeest.

 • Kinderboekenproeverij: panel geeft kinderboekentips Bekijk details

  6 september 2022

  Verslindt jouw kind, kleinkind, oppaskind, buurkind of leenkind het ene naar het andere boek? Of begint jouw voorleesinspiratie op te raken? Laat je inspireren tijdens de Kinderboekenproeverij op maandagavond 3 oktober in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Professionals uit het boekenvak bespreken hun favoriete kinderboeken.

 • Taalspelletjes in het Kindercafé Bekijk details

  1 september 2022

  Op woensdag 21 september om 14.15 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Kindercafé in Montessori Kindcentrum Montijn in Beuningen. Goochelaar Marc is aanwezig met een magische goochelshow.

 • SPRAAKWATER: een avond vol woordkunst Bekijk details

  30 augustus 2022

  Na een succesvolle eerste editie in 2021 vindt ook dit jaar weer ‘Spraakwater’ plaats in Bibliotheek Malden. Op dinsdag 27 september van 20.00 tot 23.00 uur is de theaterzaal van Maldensteijn gevuld met spoken word-artiesten en poëzie-minnend publiek.

 • Literair concert in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  25 augustus 2022

  Op zondag 4 september tussen 11.30 en 13.00 uur komen literatuur en muziek samen in Bibliotheek De Mariënburg. Deze middag draagt acteur Sander Commandeur teksten voor van schrijver Oliver Reps, onder muzikale begeleiding van het vioolduo von Altenstadt & de Jong. Ook zal Commandeur teksten voorlezen van de favoriete auteurs van Reps: Rob van Essen en Hanna Bervoets.

 • Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek Bekijk details

  17 augustus 2022

  Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bezoekers kunnen tijdens lezingen nieuwe kennis opdoen, met elkaar in gesprek en hun vaardigheden op het gebied van (digi)taal uitbreiden. Voor kinderen zijn er techniekworkshops, kindercolleges en voorleesuurtjes om weg te dromen bij de mooiste verhalen.

 • Cursus Portretschrijven in de bibliotheek Bekijk details

  16 augustus 2022

  Op 16 september start in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een cursus Portretschrijven. In vijf vrijdagochtenden onderzoek je op een speelse manier hoe je iemand zo treffend mogelijk vangt op papier.

 • Leestips voor en door kinderen dankzij de Kinderraad Bekijk details

  6 juli 2022

  Kinderen kunnen elkaar heel goed vertellen waarom een boek leuk is. Dat was de insteek van de filmpjes die op initiatief van de Kinderraad Nijmegen zijn opgenomen met leerlingen van basisschool Het Talent in Lent. Een motie van de Kinderraad om samen met de bibliotheek filmpjes met leestips op te nemen, werd vorig jaar aangenomen door de Nijmeegse gemeenteraad. Het resultaat? Zeventien filmpjes met enthousiaste kinderen die boeken voor leeftijdsgenootjes promoten.

 • BiebBoys verbreken wereldrecords Bekijk details

  5 juli 2022

  Ook deze zomer dagen de BiebBoys kinderen uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Joran en Kees zetten tijdens De Grote BiebBoys Zomerchallenge hun talenten in om wereldrecords te verbreken. Kinderen kunnen meedoen door een gratis poster en stickervel op te halen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en verschillende challenges te doen.

Paginanavigatie