Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 69)

 • Op vakantie met de bieb Bekijk details

  15 juli 2020

  Op zoek naar vakantieleesvoer? Sinds 1 juli kan iedereen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer dwalen tussen de boekenkasten, surfen op internet of lezen aan de leestafels. Ook bezoekers die geen lid zijn van de bibliotheek zijn weer van harte welkom. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM.

  Bekijk details van Op vakantie met de bieb

 • Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen Bekijk details

  7 juli 2020

  Om kinderen ook in de zomervakantie te stimuleren om met boeken bezig te zijn, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Zomer in je Bol Bingo’. Vanaf 13 juli kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een bingokaart met verschillende leeschallenges ophalen in de bibliotheek. De bieb deelt zomerse prijzen uit aan de kinderen die meedoen.

  Bekijk details van Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

 • Taalcafés in vijf bibliotheken weer open Bekijk details

  25 juni 2020

  Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de Nijmeegse bibliotheken De Mariënburg en Zwanenveld en de bibliotheken in Beuningen, Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met Nederlands praten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de regels van het RIVM. Alle Taalcafés waren vanwege de corona-uitbraak sinds 14 maart gesloten.

  Bekijk details van Taalcafés in vijf bibliotheken weer open

 • Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open Bekijk details

  27 mei 2020

  De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in Leuth, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Overasselt, Doornenburg en Ewijk gaan op dinsdag 2 juni weer open. Bibliotheekleden kunnen tijdens de openingstijden van het dorpshuis waar de bieb is gevestigd, terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Ook kunnen bibliotheekleden hier hun gereserveerde materialen ophalen. Zeventien grotere vestigingen openden op 18 mei al hun deuren.

  Bekijk details van Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij Bekijk details

  14 mei 2020

  Op woensdag 20 mei van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers kijken naar een tweede live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken bibliotheekmedewerkers Marjolein Hordijk en Linda Vogelesang, samen met boekverkoper William Remmers van Dekker v.d. Vegt, de mooiste pareltjes uit de boekenwereld. De presentatie is in handen van schrijver Heidi Koren.

  Bekijk details van Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

 • Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open Bekijk details

  8 mei 2020

  De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

  Bekijk details van Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

 • Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live Bekijk details

  21 april 2020

  Debuteren met een roman is voor een schrijver een belangrijke mijlpaal, maar wat als je boek precies uitkomt in de coronaperiode? In de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live spreken Marcel Rözer en Marjolein Visser met Jelko Arts over hun boeken en over deze vreemde manier van debuteren. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending vindt plaats op woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Thiemeloods en is te bekijken via Twitch TV.

  Bekijk details van Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

 • Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij Bekijk details

  17 april 2020

  Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

  Bekijk details van Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

 • Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen Bekijk details

  8 april 2020

  Wil je graag met je (klein)kinderen of collega’s videobellen, maar weet je niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet. De hulplijn is elke dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 024-327 49 99.

  Bekijk details van Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

 • Thuis blijven lezen met de bibliotheek Bekijk details

  6 april 2020

  𝘿𝙞𝙩 𝙗𝙚𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙫𝙖𝙣 𝙩𝙤𝙚𝙥𝙖𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜: 𝘿𝙚 𝙝𝙪𝙞𝙙𝙞𝙜𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙩𝙪𝙨 𝙧𝙤𝙣𝙙𝙤𝙢 𝙙𝙚 𝘾𝙤𝙧𝙤𝙣𝙖 𝙢𝙖𝙖𝙩𝙧𝙚𝙜𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙞𝙣𝙙 𝙟𝙚 𝙤𝙥 𝙤𝙗𝙜𝙯.𝙣𝙡/𝙘𝙤𝙧𝙤𝙣𝙖. De bibliotheken zijn voorlopig gesloten, maar de Bibliotheek Gelderland Zuid blijft zorgen voor leesplezier thuis. In de vorm van e-books en luisterboeken, maar ook door bestaande reserveringen voor leden beschikbaar te stellen.

  Bekijk details van Thuis blijven lezen met de bibliotheek