Familie Restaurant: een familiedag om van te smullen

Gepubliceerd op: 9 april 2024 09:30

Op zondag 21 april staat er weer een familiedag over eten op het programma in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen: Familie Restaurant. Speciaal voor lekkerbekken van 4 tot 12 jaar en hun grote mensen. De Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX, InScience, Go Short en Koks in spe hebben een programma samengesteld om je vingers bij af te likken.

Na Familie Robot en Familie Alien is het dit keer tijd voor Familie Restaurant. Een heerlijke familiedag over eten georganiseerd door vier Nijmeegse culturele organisaties in samenwerking met kinderkookschool Koks in spe. Tijdens Familie Restaurant kunnen kinderen tussen 13.00 en 16.30 uur meedoen aan allerlei verrukkelijke activiteiten. 

Wat is er te doen? 
Kinderboekenschrijver en theatermaker Mark Haayema, bekend van de Vurrukkelijke Kinderbakshow, leert de jonge bezoekers de fijne kneepjes van het bakvak. Ellen van Benthem van Koks in spe geeft een familiecollege over smaken en verzorgt een kookworkshop. De bieb wordt voor even omgetoverd in een kleine keuken en restaurant. Voor bakfanaten van vier jaar en ouder is er een Koekenbakkerswedstrijd. Ze mogen om 13.00 uur hun thuisgebakken koekjes in de bieb afgeven en een jury fijnproevers kiest het winnende koekje. De winnaar gaat naar huis met een gouden koksmuts en een kookpakket. De hele middag is er een doorlopend programma met korte films, een green screen, stop-motion studio, knutselen en vloggen. 

Gratis toegang
Familie Restaurant is gratis toegankelijk. Voor de bakshow ‘Kletskoek’ van Mark Haayema is aanmelden gewenst via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Alleen de kookworkshop is betaald en kost € 15,- voor een kind van 9 jaar of ouder. Deze kok in spe mag een gast uitnodigen om mee te eten. Het hele programma is hier te vinden: www.obgz.nl/familierestaurant