Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 136)

 • Leesbevorderaars de BiebBoys spelen hoofdrol in nieuw kinderboek Bekijk details

  14 maart 2023

  Op woensdag 15 maart verschijnt het boek ‘De BiebBoys beschuldigd!’ bij uitgeverij Zwijsen, een jeugdboek over de BiebBoys van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het boek is geschreven door Petra Mackenbach, werkzaam bij de bibliotheek en onderdeel van het BiebBoys-team. Verschillende medewerkers van de bibliotheek spelen een rol in het boek. Op maandag 20 maart vindt de feestelijke boekpresentatie plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 • Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  13 maart 2023

  Een dag vol met onderzoek, het maken van wetenschapsvlogs, een Stoomcursus Klimaatverandering van schrijver Marc Ter Horst, experimenten en om 15.15 uur live de uitslag van de Klokhuis Wetenschapsprijs: kinderen en ouders zijn op zondag 19 maart van harte welkom bij Ontmoet de Onderzoeker in Bibliotheek De Mariënburg. Dit programma is onderdeel van wetenschappelijk filmfestival InScience, dat plaatsvindt van 16 t/m 19 maart 2023 in Nijmegen.

 • Interview met nieuw lid Raad van Toezicht: George Sugirtharajah Bekijk details

  13 maart 2023

  Per februari 2023 is George Sugirtharajah toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Sugirtharajah heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van arbeids- en ondernemingsrecht en het bestuur van non-profit organisaties. We spraken Sugirtharajah over zijn achtergrond en motivatie.

 • Spelen in een digitale speeltuin tijdens de voorjaarsvakantie Bekijk details

  9 februari 2023

  Robots programmeren, bouwen met LEGO WeDo, stop-motion filmpjes maken of gekke foto’s met een greenscreen: tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen zich in de bibliotheek uitleven in een digitale speeltuin. Ook is er voor jonge uitvinders een workshop ‘Creatief met kranten’.

 • Verdriet in woorden gevangen: schrijvers over rouw Bekijk details

  8 februari 2023

  Rouw ontziet niemand, maar hoe we ermee omgaan kan flink verschillen. Schrijvers James Worthy, Tatjana Almuli en Lotte de Schouwer zijn op dinsdag 28 februari te gast in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Zij schreven alle drie een boek over rouw. Wat betekende het schrijven voor hun rouwproces?

 • Young Adult Book Event met boekenpareltjes voor jongeren Bekijk details

  2 februari 2023

  Op zaterdag 11 februari organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met Dekker v.d. Vegt boekverkopers en onderwijsnetwerk Ieder Talent Telt een Young Adult Book Event in Nijmegen. Speciaal voor alle boekenwurmen uit de regio die dol zijn op Bookstagram en BookTok. Schrijvers van recente Young Adult novelles/shorties/XS-boekjes zijn te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Want dunne boekjes zijn populair onder jongeren en trekken leestwijfelaars over de streep.

 • Lezingenreeks over Manon Uphoff in de bibliotheek Bekijk details

  30 januari 2023

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en de opleiding Nederlands van de Radboud Universiteit organiseren dit voorjaar zeven openbare hoorcolleges over Manon Uphoff. De collegereeks ‘Letteren in de Stad’ vindt plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, telkens op woensdagen van 19.00 tot 20.45 uur. Hoogleraar Nederlands Marc van Oostendorp bijt op woensdag 8 februari het spits af met een lezing over de rode draad in het werk van Uphoff.

 • Feestelijke opening Huiskamer van Heteren Bekijk details

  24 januari 2023

  Op zaterdag 11 februari is iedereen vanaf 12.00 uur van harte welkom om de nieuwe Huiskamer van Heteren te bewonderen. In de huiskamer is de prachtige nieuwe bieb van Heteren gevestigd, een gezellig café, winkeltje met streekproducten, koffiebranderij, en nog veel meer. Op het programma tijdens de opening: persoonlijke boekentips, voorlezers, een creatieve workshop voor kinderen en de bekendmaking van de winnaar van de jeugdwedstrijd.

 • Debuterende romanschrijvers te gast bij Dekker v.d. Vegt Bekijk details

  24 januari 2023

  Tijdens de Avond van de Debutanten op woensdag 15 februari zijn vier schrijvers te gast die onlangs hun eerste roman publiceerden: Jante Wortel (Weerlicht), Gijs Wilbrink (De beesten), Frouke Arns (De gelijktijdigheid der dingen) en Forugh Karimi (De moeders van Mahipar). Ze worden geïnterviewd door schrijver Jordi Lammers in boekhandel Dekker v.d. Vegt.

 • Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb Bekijk details

  12 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari 2023 kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

Paginanavigatie