Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 28)

 • Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

  15 maart 2020

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020 alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied.

  Bekijk details van Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

 • Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus

  13 maart 2020

  De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tot 1 april alle activiteiten in de bibliotheekvestigingen geannuleerd. Bovendien hanteert de bibliotheek tot en met maandag 6 april een boetevrij beleid en zijn er extra hygiënemaatregelen.

  Bekijk details van Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus

 • Blog: De rebel

  25 februari 2020

  Ik ga naar de bibliotheek in Elst waar ik normaal gesproken gratis voor de deur kan parkeren en mijn bezoek graag combineer met een wandeling over de markt. Maar er zijn meer mensen op dat idee gekomen. De parkeerplaats is vol. Ik besluit er een plekje bij te maken door mijn auto náást een parkeervak te zetten. Ik leg de blauwe parkeerschijf zichtbaar achter het raam en hoop op een bekeuringloze ochtend.

  Bekijk details van Blog: De rebel

 • Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek

  24 februari 2020

  Op woensdag 4 maart opent wethouder Dimitri Horsthuis bij peuterspeelzaal Dreumesland in Elst een ‘Bibliotheek op school’ van Bibliotheek Gelderland Zuid. Samen werken peuterspeelzaal, basisschool ’t Startblok en de bibliotheek aan een rijke leescultuur, op school én thuis.

  Bekijk details van Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek

 • Joris Luyendijk op Nijmeegs Boekenfeest

  5 februari 2020

  De Boekenweek gaat in Nijmegen op zaterdag 7 maart spetterend van start met het Nijmeegs Boekenfeest in concertgebouw De Vereeniging. Met een Boekenweekthema als ‘rebellen en dwarsdenkers’ heeft de organisatie de ideale gast weten te strikken: journalist Joris Luyendijk. Ook Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq en duizendpoot Marjolijn van Heemstra zijn toegevoegd aan het programma. Abdelkader Benali, Marjolein Visser en Asha Karami waren al van de partij.

  Bekijk details van Joris Luyendijk op Nijmeegs Boekenfeest

 • Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school

  22 januari 2020

  Een mooi feestje woensdag 22 januari op basisschool De Geldershof in Lent: de eigen Bibliotheek op school werd onder luid gejuich van leerlingen, ouders en leerkrachten geopend. Meer dan duizend gloednieuwe biebboeken staan te glimmen om geleend te worden. Directeur Joy Brattinga: “Wij vinden het belangrijk om leerlingen te motiveren om meer te lezen.”

  Bekijk details van Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school

 • Buttons sparen bij de bieb

  21 januari 2020

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen start de Bibliotheek Gelderland Zuid met een nieuwe buttonactie. Kinderen kunnen van 22 januari t/m 18 maart sparen voor acht verschillende buttons met emoticons. Onder het motto ‘Volg je gevoel, vind je boek’ wil de bibliotheek kinderen helpen bij het vinden van een leuk boek. Ook geven kinderen boekentips aan elkaar.

  Bekijk details van Buttons sparen bij de bieb

 • Blog: De dichter

  20 januari 2020

  Bij binnenkomst de geur van koffie. Koffie én iets zoets. Het doet me denken aan de warme keuken van mijn oma, waar ik vroeger op zondagmiddag met mijn voetjes op het stalen bouwsel voor de kachel zat. Wachten tot je je voeten niet langer daar kon houden maar weg moest trekken om af te koelen. Koffie met warme melk in een grote mok in mijn handen en oma die me voorlas uit Alice. Ze leerde me eigenwijs te zijn, me uit te spreken, nóóit de massa te volgen en altijd te zeggen waar het op staat. Ze leefde...

  Bekijk details van Blog: De dichter

 • De bieb en N.E.C. trappen leesproject ‘Scoor een Boek!’ af

  15 januari 2020

  Voetbalclub N.E.C. en de Bibliotheek Gelderland Zuid willen kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is. Op dinsdag 21 januari trappen ze gezamenlijk het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ af op basisschool De Wingerd in Nijmegen. N.E.C.-speler Mart Dijkstra leest voor op school en tijdens de aansluitende kidspersconferentie mogen de leerlingen hem de oren van zijn hoofd vragen.

  Bekijk details van De bieb en N.E.C. trappen leesproject ‘Scoor een Boek!’ af

 • Nijmeegse Poëzieweek met nieuwe generatie dichters

  14 januari 2020

  Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek van 31 januari t/m 5 februari is overal door de stad poëzie te vinden. De nieuwe generatie Nijmeegse dichters spreken luid en duidelijk tijdens een afwisselend programma met workshops, wandelingen, voordrachten en andere performances.

  Bekijk details van Nijmeegse Poëzieweek met nieuwe generatie dichters