Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 82)

 • Vrijheidsgesprekken: Nijmegenaren van het Jaar in gesprek met Rob Jaspers Bekijk details

  7 maart 2022

  Het 4&5 mei comité en de Bibliotheek Gelderland Zuid staan in een reeks gesprekken met oud-Nijmegenaren van het Jaar stil bij de betekenis van vrijheid. Rob Jaspers, oud-journalist en ook voormalig Nijmegenaar van het Jaar, gaat op zondag 20 maart in gesprek met Tim Hogenbosch en Qader Shafiq in Bibliotheek De Mariënburg. Daarna praat Jaspers op 10 april met Bas Bloem en Rhea Elise Khoeblal en op 1 mei met Hendrik-Jan Derksen en Linda van Aken. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid? Hoe verbinden...

  Bekijk details van Vrijheidsgesprekken: Nijmegenaren van het Jaar in gesprek met Rob Jaspers

 • Nijmegen stemt: vorm je mening in de bibliotheek en LUX Bekijk details

  21 februari 2022

  Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen idee op wie je wilt stemmen? In Bibliotheek De Mariënburg is op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur een verkiezingsmarkt. Nijmeegse partijen zijn hier aanwezig om hun standpunten te verduidelijken. Een dag later vindt om 16.00 uur in LUX de live performance ‘In Search of Democracy 3.0’ plaats. Tijdens deze wervelende show ga je op zoek naar de huidige staat van onze democratie. De activiteiten zijn onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen...

  Bekijk details van Nijmegen stemt: vorm je mening in de bibliotheek en LUX

 • Letteren in de stad: lezingenreeks over de romans van Esther Gerritsen Bekijk details

  7 februari 2022

  Dit jaar wordt de van oorsprong Nijmeegse toneelauteur, columnist en schrijver Esther Gerritsen vijftig jaar. Daarom organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en de Masteropleiding Letteren van de Radboud Universiteit een reeks van zes lezingen over haar romans. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Onder andere Jos Joosten, Peter Nissen en Esther Op de Beek gaan dieper in op de betekenis van de verhalen. Dit zijn vaak indringende psychologische portretten van personages...

  Bekijk details van Letteren in de stad: lezingenreeks over de romans van Esther Gerritsen

 • ‘Tinder van Toen’ en liefdesenveloppen in de bibliotheek Bekijk details

  3 februari 2022

  Liefdes van toen en nu: op Valentijnsdag viert Bibliotheek Gelderland Zuid de liefde. Journalist Mark Traa geeft op maandagavond 14 februari een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders. Ook zijn in de bibliotheek ‘liefdesenveloppen’ te vinden met illustraties van Jelko Arts en een gedicht van Wout Waanders. Perfect om je zelfgeschreven liefdesbrief, een cadeaubon of ander presentje voor je geliefde in te verpakken.

  Bekijk details van ‘Tinder van Toen’ en liefdesenveloppen in de bibliotheek

 • PoëzieProtest: een poëtische manifestatie Bekijk details

  25 januari 2022

  Ook schrijvers en dichters zijn hard getroffen door de coronapandemie. Ze zagen hun inkomsten van optredens en schoolbezoeken verdampen. Daarom is er op donderdag 27 januari, Gedichtendag, van 17.00 tot 18.00 uur een PoëzieProtest op Plein ’44 in Nijmegen. Door poëzie voor te dragen laten de makers hun stem horen op een manier die bij uitstek bij hen past.

  Bekijk details van PoëzieProtest: een poëtische manifestatie

 • Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos Bekijk details

  18 januari 2022

  Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos

 • Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft Bekijk details

  11 januari 2022

  Hoe kun je als moeder meer aandacht hebben voor jezelf en je eigen geluk? Holistisch moedercoach Marije Brand vertelt het op dinsdagavond 18 januari tijdens een online lezing van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Naast Marije geven nog drie andere deskundigen de komende weken een lezing onder de noemer ‘Kennisdelers’. Filosoof Sjoerd van Hoorn vertelt over hedendaagse kunst, schrijver Marc ter Horst over klimaatverandering en onderzoeker Erwin van Wijk over het Ushersyndroom. De lezingen zijn gratis...

  Bekijk details van Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft

 • Vernieuwde Bibliotheek Hatert weer open Bekijk details

  11 januari 2022

  Een bibliotheek waar je je thuis voelt, op een fijne bank neerploft en andere mensen ontmoet. De vernieuwde bibliotheek aan de Couwenbergstraat in Hatert is een plek voor iedereen. Niet alleen om boeken te lenen of een krantje te lezen, maar ook een plek waar je iets kunt leren of beleven. Op maandag 17 januari om 13.00 uur gaan de deuren van de bibliotheek in wijkcentrum Hatert weer open.

  Bekijk details van Vernieuwde Bibliotheek Hatert weer open

 • Nieuwe biebmagazines vol inspiratie Bekijk details

  6 januari 2022

  In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid liggen sinds deze maand twee gloednieuwe gratis brochures: het BIEBblad voor de jeugd en de BiebZINnig voor volwassenen. Beiden boordevol leestips, puzzels, interviews en activiteiten voor het komende half jaar.

  Bekijk details van Nieuwe biebmagazines vol inspiratie

 • Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open Bekijk details

  20 december 2021

  Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

  Bekijk details van Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

Paginanavigatie