Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 57)

 • Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject Scoor een Boek! Bekijk details

  3 mei 2021

  Zo’n 591 leerlingen van tien basisscholen uit de regio Nijmegen lazen de afgelopen weken bijna 4.000 boeken in de klas en thuis. Na tien weken leesplezier vond op 29 april het Fluitsignaal van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! plaats. Niet zoals gebruikelijk tijdens een sportdag, maar via een flitsende digitale live show.

  Bekijk details van Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject Scoor een Boek!

 • Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya Bekijk details

  16 april 2021

  Op donderdag 15 april opende de Nijmeegse basisschool Hidaya een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 50e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Hidaya bestaat 30 jaar én de Rotaryclub, die het project mede mogelijk maakt, bestaat 90 jaar.

  Bekijk details van Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya

 • Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek Bekijk details

  8 april 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in april en mei diverse online workshops om digitaal vaardiger te worden. Er zijn workshops over veilig internetten, werken met je DigiD, het (laten) regelen van je digitale erfenis en het gebruiken en opslaan van wachtwoorden. De workshops zijn allemaal gratis.

  Bekijk details van Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek

 • ROC Nijmegen start met Bibliotheek op school Bekijk details

  18 maart 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid opent voor het eerst een Bibliotheek op school op een mbo-instelling. Vanaf 17 maart werkt ROC Nijmegen intensief samen met de bieb op het gebied van leesonderwijs. Studenten van de opleiding Pedagogisch Werk hebben de beschikking over een uitgebreide collectie bibliotheekboeken. Om zelf te lezen én om hen voor te bereiden op hun toekomst als leesbevorderaar in de kinderopvang of het basisonderwijs.

  Bekijk details van ROC Nijmegen start met Bibliotheek op school

 • Let op: geen boete voor nog niet ingeleverde materialen Bekijk details

  11 maart 2021

  Onze bibliotheken zijn vanwege de lockdown nog zeker tot en met 30 maart gesloten. Voor uitgeleende materialen hoef je geen boete te betalen tot anderhalve week na heropening van onze vestigingen.

  Bekijk details van Let op: geen boete voor nog niet ingeleverde materialen

 • Bibliotheken in Heumen blijven in 2021 Bekijk details

  10 maart 2021

  De gemeente Heumen heeft besloten om de subsidie voor de bibliotheek in 2021 voort te zetten. Dit betekent dat inwoners dit jaar gebruik kunnen blijven maken van de diensten van de bibliotheken in Malden en Overasselt. Dit was eerder onzeker door een voorgenomen bezuiniging op het bibliotheekwerk in Heumen.

  Bekijk details van Bibliotheken in Heumen blijven in 2021

 • Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers Bekijk details

  3 maart 2021

  Vanwege de coronapandemie is de jaarlijkse Boekenweek uitgesteld naar de zomer. Wél is er van 6 tot en met 14 maart het Voorwoord van de Boekenweek 2021. Een goede gelegenheid om mooie boeken en interessante auteurs onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert tijdens het Voorwoord drie online gesprekken met schrijvers Raoul de Jong, Gerda Blees en Laura van der Haar.

  Bekijk details van Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers

 • Online workshops over veilig internetten Bekijk details

  1 maart 2021

  Voor iedereen die veilig wil internetten, bankieren of appen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met SeniorWeb twee online workshops in maart. Eén workshop gaat over het voorkomen van phishing en WhatsApp-fraude, de ander over veilig internetten op een Windows-computer.

  Bekijk details van Online workshops over veilig internetten

 • Voorleesplezier in verschillende talen Bekijk details

  11 januari 2021

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari is er extra aandacht voor voorleesplezier bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Want voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Of je nu voorleest in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch.

  Bekijk details van Voorleesplezier in verschillende talen

 • Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats Bekijk details

  8 december 2020

  Als steun in deze moeilijke tijd stelt de Nijmeegse Crisisraad gratis placemats met coronatips beschikbaar voor verzorgingshuizen en restaurants. Maandag 7 december overhandigde initiatiefnemer en stadsdichter Wout Waanders de eerste placemat aan Karsten Kinast, eigenaar van lunchcafé Puux aan de Groenestraat.

  Bekijk details van Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats