Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 78)

 • Feestelijk afscheid van Nijmeegse stadsdichter Heidi Koren Bekijk details

  12 maart 2024

  Op zaterdagmiddag 23 maart neemt Heidi Koren in Bibliotheek Mariënburg afscheid als stadsdichter van Nijmegen. Ze trad aan in 2021 en bleef vanwege corona een jaar langer stadsdichter dan de gebruikelijke twee jaar. Tijdens het afscheid zal een aantal speciale gasten haar toespreken.

 • De Passies van Bach: muzikale lezingen in de bibliotheek Bekijk details

  15 februari 2024

  De Matthäus Passion en Johannes Passion van componist Johann-Sebastian Bach worden als één van de topstukken uit de klassieke muziek beschouwd. Dirigent en musicus Maarten-Jan Dongelmans vertelt tijdens twee muzikale lezingen op 5 en 26 maart in de Nijmeegse bibliotheek aan de Muntweg over de passies van Bach.

 • Een avond vol fantasy in de bieb Bekijk details

  14 februari 2024

  Op zaterdag 2 maart vindt er in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen een Evening at the Library voor jongeren plaats. En dan vooral voor jongeren die van fantasy en spelletjes houden. Tot diep in de nacht zijn er role-playing games zoals Dungeons & Dragons, fantasyfilms, creatieve workshops en bordspellen.

 • Familie Chabot op Nijmeegse opening van Boekenweek Bekijk details

  9 februari 2024

  Dekker vd Vegt Boekverkopers en Bibliotheek Gelderland Zuid trappen op zaterdag 16 maart de Boekenweek feestelijk af met een ‘Avond vol boeken’ in de Lindenberg in Nijmegen. Op het programma niet de minste schrijvers: de familie Chabot, Murat Isik, Thomas Verbogt, Cobi van Baars, Marjolein Visser, Israel van Dorsten en Daniël Boissevain. Ze spreken allemaal over het thema van dit jaar: bij ons in de familie.

 • Gratis bibliotheekabonnement bij Meedoenregeling in Lingewaard Bekijk details

  6 februari 2024

  In de gemeente Lingewaard krijgen volwassen inwoners een gratis bibliotheekabonnement als ze recht hebben op de Meedoenregeling. De Meedoenregeling is er voor inwoners met een laag inkomen. Anna Al-Sayegh uit Haalderen maakt dankbaar gebruik van zo’n ‘Meedoenabonnement’ bij de bibliotheek. “Het is in de bieb lekker rustig en ik leen graag Nederlandse boeken.”

 • Young Adult Book Event in Nijmeegse stadsbieb Bekijk details

  6 februari 2024

  Op zaterdag 24 februari 2023 organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid samen met de Radboud Universiteit en Dekker v. d. Vegt Boekverkopers een Young Adult Book Event in Bibliotheek Mariënburg. Speciaal voor boekenwurmen en fans van Engelstalige Young Adult-boeken. Docenten van de Radboud Universiteit verzorgen flitscolleges, er zijn interviews met bekende YA-auteurs en vertalers, creatieve workshops, spelletjes, shops met ‘bookish’ items en nog veel meer.

 • Leesclubs en speeddates voor boekenfans Bekijk details

  2 februari 2024

  Houd je van lezen en zou je graag met anderen over boeken willen praten? Kom dan op dinsdag 20 februari om 14.00 uur naar Bibliotheek Mariënburg voor De open boekenclub. Liever zelf een leesclub beginnen? Bezoek dan op donderdagavond 22 februari de speeddate-avond ‘Lezer zoekt lezers’.

 • Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek Bekijk details

  11 januari 2024

  De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert van 24 januari tot en met 3 februari allerlei vrolijke vertelactiviteiten.

 • Op digitale safari met een Digi Toolkit van de bieb Bekijk details

  19 december 2023

  Thuis onderzoeken wat nepnieuws is of een goed en gezellig gesprek aangaan over sociale media? Dat kan met de nieuwe Digi Toolkits van Bibliotheek Gelderland Zuid: Super Fake Safari en Kletskaarten. De Digi Toolkits zijn te leen bij Bibliotheek Muntweg (in Nijmegen) en bij de bibliotheken in Groesbeek, Elst, Heteren, Bemmel en Beuningen. Kinderen hoeven zich in de kerstvakantie nooit meer te vervelen.

 • De bieb in actie voor Serious Request met lezergamen en Het Plaatjespaleis Bekijk details

  5 december 2023

  In de week voor kerst staat Het Glazen Huis van 3FM op de Grote Markt in Nijmegen. 3FM-dj’s halen dit jaar geld op voor Stichting ALS. De Bibliotheek Gelderland Zuid doet mee met de actie en organiseert een ‘lezergame’-toernooi voor jongeren en volwassenen in Bibliotheek Mariënburg. Ook kunnen bezoekers bij illustrator Jelko Arts en dichter Wout Waanders een persoonlijk plaatje aanvragen. Alle opbrengsten gaan via 3FM naar Stichting ALS.

Paginanavigatie