Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 83)

 • Young Adult Book Event in Nijmeegse stadsbieb Bekijk details

  6 februari 2024

  Op zaterdag 24 februari 2023 organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid samen met de Radboud Universiteit en Dekker v. d. Vegt Boekverkopers een Young Adult Book Event in Bibliotheek Mariënburg. Speciaal voor boekenwurmen en fans van Engelstalige Young Adult-boeken. Docenten van de Radboud Universiteit verzorgen flitscolleges, er zijn interviews met bekende YA-auteurs en vertalers, creatieve workshops, spelletjes, shops met ‘bookish’ items en nog veel meer.

 • Leesclubs en speeddates voor boekenfans Bekijk details

  2 februari 2024

  Houd je van lezen en zou je graag met anderen over boeken willen praten? Kom dan op dinsdag 20 februari om 14.00 uur naar Bibliotheek Mariënburg voor De open boekenclub. Liever zelf een leesclub beginnen? Bezoek dan op donderdagavond 22 februari de speeddate-avond ‘Lezer zoekt lezers’.

 • Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek Bekijk details

  11 januari 2024

  De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert van 24 januari tot en met 3 februari allerlei vrolijke vertelactiviteiten.

 • Op digitale safari met een Digi Toolkit van de bieb Bekijk details

  19 december 2023

  Thuis onderzoeken wat nepnieuws is of een goed en gezellig gesprek aangaan over sociale media? Dat kan met de nieuwe Digi Toolkits van Bibliotheek Gelderland Zuid: Super Fake Safari en Kletskaarten. De Digi Toolkits zijn te leen bij Bibliotheek Muntweg (in Nijmegen) en bij de bibliotheken in Groesbeek, Elst, Heteren, Bemmel en Beuningen. Kinderen hoeven zich in de kerstvakantie nooit meer te vervelen.

 • De bieb in actie voor Serious Request met lezergamen en Het Plaatjespaleis Bekijk details

  5 december 2023

  In de week voor kerst staat Het Glazen Huis van 3FM op de Grote Markt in Nijmegen. 3FM-dj’s halen dit jaar geld op voor Stichting ALS. De Bibliotheek Gelderland Zuid doet mee met de actie en organiseert een ‘lezergame’-toernooi voor jongeren en volwassenen in Bibliotheek Mariënburg. Ook kunnen bezoekers bij illustrator Jelko Arts en dichter Wout Waanders een persoonlijk plaatje aanvragen. Alle opbrengsten gaan via 3FM naar Stichting ALS.

 • Slow down: het verhaal van een moeder met een bijzondere dochter Bekijk details

  28 november 2023

  Op de eindstreep van haar vruchtbare leven raakt Marion Terpstra zwanger. Deze zwangerschap zit vol emoties en onzekerheden: haar dochter blijkt het syndroom van Down te hebben. Marion besluit haar gevoelens, gedachten en ervaringen bij te houden in een dagboek. Dit resulteerde in het boek 'Slow down'. Op donderdag 14 december van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Marion over haar boek en haar dochter in Bibliotheek Beuningen.

 • Slapen in de bieb Bekijk details

  27 november 2023

  Het laatste weekend van de kerstvakantie is het bij de Bibliotheek Gelderland Zuid weer tijd voor Night at the Library Junior. Bibliotheek Mariënburg staat op zaterdagavond 6 januari 2024 vol met tentjes waarin kinderen van 8 jaar en ouder met een van hun ouders kunnen slapen. Van 's avonds 20.00 uur tot 's ochtends 9.30 uur is er van alles te doen in de bieb.

 • Familie Alien: een familiefestival over de ruimte Bekijk details

  16 november 2023

  Een fonkelende festivaldag over de ruimte voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun grote mensen: dat is de Familie Alien. Op zondag 26 november van 13.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen sterrenkijken, planeten knutselen, de ruimte induiken en astronautentraining krijgen. De familiedag is een samenwerking tussen Bibliotheek Gelderland Zuid, InScience, Valkhof Museum, Go Short en Arthouse LUX. De toegang is gratis.

 • Stemmen in de bibliotheek Bekijk details

  14 november 2023

  Woensdag 22 november zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. In drie vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat dit jaar een stembureau: in Bibliotheek Zwanenveld, Bibliotheek Gendt en de Huiskamer van Heteren. Mensen die hun stempas kwijt zijn, kunnen voor hulp naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

 • Activiteiten voor ouders en kinderen tijdens Week van de Mediawijsheid Bekijk details

  25 oktober 2023

  Van 10 t/m 17 november vindt in heel Nederland de Week van de Mediawijsheid plaats. Mediawijsheid omvat alles wat te maken heeft met nieuwe media, sociale media, internet, smartphones, tablets en hoe je hiermee moet omgaan. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert rond deze week diverse activiteiten over mediawijsheid. Zo is er voor ouders een lezing van professioneel gamer Koen Schobbers over het schermgebruik van gamende kinderen, en een workshop over sociale mediagebruik. Voor kinderen is er...

Paginanavigatie