Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 119)

 • ‘Beyond the Book’: Engelse literatuur in het licht van de actualiteit Bekijk details

  26 september 2022

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met de Radboud Universiteit een serie Engelstalige lezingen over Britse literatuur en cultuur. Universitair docenten Engelse literatuur koppelen in ‘Beyond the Book’ thema’s uit de Engelse literatuur aan hedendaagse kwesties. Ruud van den Beuken trapt op woensdag 12 oktober af met een lezing over de gedichten van Joelle Taylor, waarin onderwerpen als gender, seksualiteit en trauma aan bod komen.

 • Samir Fighil, Yeliz Çiçek en Yücel Kopal over de weg naar succes Bekijk details

  19 september 2022

  Comedian Samir Fighil wil jongeren inspireren om hun dromen na te jagen. Hij neemt op woensdag 5 oktober in Bibliotheek De Mariënburg twee gasten mee die vertellen over hun weg naar succes: Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue, en theaterschrijver Yücel Kopal. Alle drie halen ze hun inspiratie en ervaringen uit de verschillende milieus waarin ze opgroeiden.

 • Frédérique Spigt te gast tijdens ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’ Bekijk details

  14 september 2022

  Tijdens een nieuwe editie van ‘Stoere vrouwen, Sterke verhalen’, een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ’n’ Billies, is multitalent Frédérique Spigt te gast. Op zondag 2 oktober wordt ze tussen 15.30 en 17.30 uur in Brebl geïnterviewd door schrijver en muzikant Koen Frijns. Natuurlijk gaat ze ook een paar nummers zingen met haar karakteristieke rauwe stem.

 • Voorleesgroep Kinderopvang bestaat 25 jaar Bekijk details

  13 september 2022

  Op maandag 12 september vierde de Voorleesgroep Kinderopvang haar 25-jarig bestaan in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen. In 1997 startte deze groep van 50-plussers met voorlezen aan peuters in de kinderopvang. Een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, kinderopvangorganisatie KION en seniorennetwerk SWON (nu Sterker). De huidige groep voorlezers is nog altijd even enthousiast. De voorleesgroep slaat twee vliegen in één klap: het voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van peuters, en de senioren...

 • Kinderboekenweek in de bibliotheek Bekijk details

  12 september 2022

  Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Gi-Ga-Groen’: kinderboeken over de natuur, dieren en het milieu staan centraal. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid viert de Kinderboekenweek uitbundig: met een speciale buttonspaaractie, voorleesfeest, voorstellingen, schrijfworkshops, kindercolleges en het Nijmeegs Kinderboekenfeest.

 • Kinderboekenproeverij: panel geeft kinderboekentips Bekijk details

  6 september 2022

  Verslindt jouw kind, kleinkind, oppaskind, buurkind of leenkind het ene naar het andere boek? Of begint jouw voorleesinspiratie op te raken? Laat je inspireren tijdens de Kinderboekenproeverij op maandagavond 3 oktober in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Professionals uit het boekenvak bespreken hun favoriete kinderboeken.

 • Taalspelletjes in het Kindercafé Bekijk details

  1 september 2022

  Op woensdag 21 september om 14.15 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Kindercafé in Montessori Kindcentrum Montijn in Beuningen. Goochelaar Marc is aanwezig met een magische goochelshow.

 • SPRAAKWATER: een avond vol woordkunst Bekijk details

  30 augustus 2022

  Na een succesvolle eerste editie in 2021 vindt ook dit jaar weer ‘Spraakwater’ plaats in Bibliotheek Malden. Op dinsdag 27 september van 20.00 tot 23.00 uur is de theaterzaal van Maldensteijn gevuld met spoken word-artiesten en poëzie-minnend publiek.

 • Literair concert in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  25 augustus 2022

  Op zondag 4 september tussen 11.30 en 13.00 uur komen literatuur en muziek samen in Bibliotheek De Mariënburg. Deze middag draagt acteur Sander Commandeur teksten voor van schrijver Oliver Reps, onder muzikale begeleiding van het vioolduo von Altenstadt & de Jong. Ook zal Commandeur teksten voorlezen van de favoriete auteurs van Reps: Rob van Essen en Hanna Bervoets.

 • Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek Bekijk details

  17 augustus 2022

  Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bezoekers kunnen tijdens lezingen nieuwe kennis opdoen, met elkaar in gesprek en hun vaardigheden op het gebied van (digi)taal uitbreiden. Voor kinderen zijn er techniekworkshops, kindercolleges en voorleesuurtjes om weg te dromen bij de mooiste verhalen.

Paginanavigatie