Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 82)

 • Wensboom in de bibliotheek Bekijk details

  13 december 2021

  Ken jij iemand die wel een opsteker kan gebruiken? In 16 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat tot 31 december een kerstwensboom. Hierin kan iedereen een wens voor iemand anders ophangen. De bieb brengt één wens in vervulling.

  Bekijk details van Wensboom in de bibliotheek

 • Leestipkalender van de bieb Bekijk details

  6 december 2021

  Meer tijd om te lezen? Behoefte aan ontspanning in deze turbulente coronatijd? Even in het hoofd van iemand anders kruipen? Met de Weekkalender 2022 van de Bibliotheek Gelderland Zuid krijg je iedere week inspiratie voor een volgend boek. De kalender is te koop in 17 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en in enkele boekhandels.

  Bekijk details van Leestipkalender van de bieb

 • Help mee om de bieb nóg leuker te maken voor kinderen en ouders! Bekijk details

  17 november 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid wil graag haar aanbod verbeteren voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar en hun ouders. Daarom zet de bibliotheek tussen 24 november en 6 december 2021 een korte enquête uit onder ouders en verzorgers van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

  Bekijk details van Help mee om de bieb nóg leuker te maken voor kinderen en ouders!

 • Verbouwing in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  15 november 2021

  Van 29 november tot en met 31 december 2021 vindt er een verbouwing plaats in Bibliotheek Groesbeek, gevestigd in cultureel centrum De Mallemolen. De bieb maakt een ruimte vrij voor het Agora-onderwijs van het Montessori College. Bezoekers van de bibliotheek kunnen tijdens de verbouwing enige overlast ondervinden. Enkele activiteiten van de bibliotheek, zoals het Taalcafé, zullen in een andere ruimte in de bibliotheek plaatsvinden.

  Bekijk details van Verbouwing in Bibliotheek Groesbeek

 • Feestelijk welkom voor Afghaanse vluchtelingen in de bibliotheek Bekijk details

  8 november 2021

  “Ze voelden zich erg welkom en voor het eerst in lange tijd onbekommerd”. De Nijmeegse Hassin Niazi vertelt over de avond die ze zaterdag 6 november samen met de bibliotheek organiseerde voor Afghaanse vluchtelingen uit Heumensoord. In de ochtend waren er creatieve workshops voor meer dan 100 Afghaanse kinderen. De bibliotheek wil aan de nieuwe bewoners laten zien dat iedereen welkom is in de bieb om de (digi)taal te leren en andere mensen te ontmoeten.

  Bekijk details van Feestelijk welkom voor Afghaanse vluchtelingen in de bibliotheek

 • Bibliotheken in Malden en Overasselt blijven bestaan Bekijk details

  8 november 2021

  De deuren van de twee bibliotheken in de gemeente Heumen blijven open. Vanwege een voorgenomen bezuiniging zouden de bibliotheken in Malden en Overasselt mogelijk in 2022 de deuren sluiten. Inmiddels is de bezuiniging van de baan, zo werd besloten tijdens de raadsvergadering op 4 november jl. Afgelopen september organiseerde dorpsdichter Thijs Kersten nog een succesvolle literaire avond in Bibliotheek Malden, om aandacht te vragen voor het belang van de bieb.

  Bekijk details van Bibliotheken in Malden en Overasselt blijven bestaan

 • InScience Junior Big Idea met hersenwetenschapper Job van den Hurk Bekijk details

  1 november 2021

  Op donderdag 11 november tussen 15.30 en 16.30 uur is hersenwetenschapper Job van den Hurk te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt speciaal voor kinderen van alles over ons bewustzijn. Hoe werkt dat nu eigenlijk in je hersenen?

  Bekijk details van InScience Junior Big Idea met hersenwetenschapper Job van den Hurk

 • Nederland Leest met Adriaan van Dis Bekijk details

  20 oktober 2021

  De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema Over de grens. Bezoekers van de bibliotheek krijgen de hele maand november het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Van Dis komt op dinsdag 9 november over dit boek vertellen in Bibliotheek De Mariënburg. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts zal hem interviewen.

  Bekijk details van Nederland Leest met Adriaan van Dis

 • Bibliotheek en GGD bieden gezamenlijk hulp bij coronatoegangsbewijs Bekijk details

  19 oktober 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en GGD Gelderland-Zuid slaan de handen ineen om mensen te helpen met het coronatoegangsbewijs. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in vijf bibliotheken is vanaf deze week een GGD-medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden over de Corona Check-app en de QR-code.

  Bekijk details van Bibliotheek en GGD bieden gezamenlijk hulp bij coronatoegangsbewijs

 • Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd Bekijk details

  13 oktober 2021

  De bibliotheek aan de Couwenbergstraat 20 in de Nijmeegse wijk Hatert gaat op de schop. Het gebouw is vanwege de herinrichting gesloten van maandag 1 november 2021 tot en met zondag 16 januari 2022. De bieb wil met de nieuwe inrichting een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

  Bekijk details van Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd

Paginanavigatie