Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 119)

 • Nijmeegse schrijvers in de Hortus Bekijk details

  13 september 2021

  Op woensdag 22 september zijn drie Nijmeegse schrijvers te gast in Hortus Nijmegen: Willem Claassen, Hanneke Hendrix en Rinske Kegel. Speciaal ter ere van het 50-jarig jubileum van de Hortus schreven ze nieuw werk. Ze dragen dit ’s avonds voor in de prachtige tuinen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. Ook lezen ze voor uit bestaand werk.

 • Houd je geest actief met de Studiekring50plus Bekijk details

  8 september 2021

  Samen met andere 50-plussers verdiepende gesprekken voeren over allerlei onderwerpen: dat is de Studiekring50plus. In Bibliotheek Elst en Bibliotheek Heteren starten eind september twee nieuwe studiekringen. Een fijne manier om de geest actief te houden en andere mensen te ontmoeten.

 • Millingen krijgt eigen Taalcafé Bekijk details

  6 september 2021

  Op woensdag 22 september vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalcafé in De Mok in Millingen. In het gratis Taalcafé kan iedereen wekelijks samen met andere bezoekers oefenen met Nederlands praten. Wethouder Annelies Visser en directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen het Taalcafé.

 • Verruim je blik met de bieb Bekijk details

  19 augustus 2021

  Lijkt het je leuk om samen een boek te lezen en te bespreken in een leeskring? Jouw favoriete auteur te ontmoeten? Nog beter te leren schrijven tijdens een schrijfworkshop of je kennis te vergroten over thema’s als de evolutie, democratie en het heelal? Vanaf september biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

 • Start Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek Bekijk details

  11 augustus 2021

  Vragen over overheidszaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen of uitkering? Vanaf de derde week van augustus kun je voor al deze vragen en meer wekelijks terecht bij het gratis Informatiepunt Digitale Overheid in zeven vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 20 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Beuningen.

 • Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens Bekijk details

  13 juli 2021

  Van 17 juli tot en met 20 september kun je al wandelend, fietsend of zittend van de luistervoorstelling Backward Turkey genieten. In deze voorstelling neemt theatermaker Marco Martens je mee op zijn talige en muzikale zoektocht om beter naar zijn lijf te leren luisteren. Op zaterdag 17 juli is er vanaf Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen bovendien een luisterwandeling geleid door Marco, met aan het eind een optreden van hem in het monumentale Besiendershuis aan de Waalkade.

 • Taalcafé en Digitaal Café weer open in de bieb Bekijk details

  13 juli 2021

  Mensen die graag (beter) de Nederlandse taal willen leren, kunnen weer wekelijks terecht in de Taalcafés in Bibliotheek De Mariënburg, Lent-De Ster, Groesbeek en Beuningen. Vragen over de computer, telefoon of tablet? Ook het Digitaal Café in Bibliotheek De Mariënburg is iedere donderdagochtend weer open voor hulp op digitaal gebied.

 • Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij Roze Woensdag Jong! Bekijk details

  13 juli 2021

  Schrijvers Splinter Chabot en Edward van de Vendel, een mini-play-DRAGshow en Insta- en TikTokfamous Maxime Albertazzi: dit is nog maar een greep uit het programma van Roze Woensdag Jong! Op woensdag 21 juli is er voor en door jongeren een sprankelend ‘roze’ programma samengesteld op en rond het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen.

 • BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 Bekijk details

  23 juni 2021

  Het BiebBoys-team Joran Floor, Kees Meulendijks en Petra Mackenbach van de Bibliotheek Gelderland Zuid mogen zich NBD Jeugdspecialist van het Jaar 2021 noemen. Uit 57 aanmeldingen werden de BiebBoys door juryleden Miriam Bakker (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2020), Karen Bertrams (ProBiblio) en Vera Wieringa (NBD Biblion) tot winnaar verkozen.

 • Opening nieuwe bibliotheek in Herveld Bekijk details

  21 juni 2021

  Vanaf woensdag 30 juni heeft het dorp Herveld in de gemeente Overbetuwe een eigen servicepunt van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op deze dag opent wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder ‘Bibliotheek Herveld-Andelst’ in dorpshuis De Hoendrik. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een feestelijk hapje en drankje. Voor de kleintjes is er een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Tingeling.

Paginanavigatie