Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 143)

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens Boekenproeverij Bekijk details

  22 maart 2022

  Je kent het vast wel, je loopt in de bieb of de boekhandel, en hebt geen idee welk boek je moet kiezen. Tijdens de Boekenproeverij op maandag 4 april in Bibliotheek De Mariënburg krijg je leestips van boekenexperts.

 • Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek Bekijk details

  14 maart 2022

  De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb. Maar ook veel activiteiten gaan in april over de natuur en het klimaat. In verschillende bibliotheken vinden lezingen en kindercolleges plaats over klimaatverandering, biologisch voedsel, bedreigde diersoorten en duurzame landbouw.

 • Nijmeegse stadsdichters: inauguratie Heidi Koren en afscheid Wout Waanders Bekijk details

  8 maart 2022

  Heidi Koren is sinds februari 2021 de Nijmeegse stadsdichter. Vanwege de coronamaatregelen vond haar inauguratie nooit officieel plaats. Op zaterdag 19 maart komt daar verandering in. In Bibliotheek De Mariënburg wordt Heidi om 16.00 uur feestelijk geïnaugureerd en onthult haar voorganger Wout Waanders zijn stadsdichtersportret.

 • Vrijheidsgesprekken: Nijmegenaren van het Jaar in gesprek met Rob Jaspers Bekijk details

  7 maart 2022

  Het 4&5 mei comité en de Bibliotheek Gelderland Zuid staan in een reeks gesprekken met oud-Nijmegenaren van het Jaar stil bij de betekenis van vrijheid. Rob Jaspers, oud-journalist en ook voormalig Nijmegenaar van het Jaar, gaat op zondag 20 maart in gesprek met Tim Hogenbosch en Qader Shafiq in Bibliotheek De Mariënburg. Daarna praat Jaspers op 10 april met Bas Bloem en Rhea Elise Khoeblal en op 1 mei met Hendrik-Jan Derksen en Linda van Aken. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid? Hoe verbinden...

 • Nijmegen stemt: vorm je mening in de bibliotheek en LUX Bekijk details

  21 februari 2022

  Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen idee op wie je wilt stemmen? In Bibliotheek De Mariënburg is op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur een verkiezingsmarkt. Nijmeegse partijen zijn hier aanwezig om hun standpunten te verduidelijken. Een dag later vindt om 16.00 uur in LUX de live performance ‘In Search of Democracy 3.0’ plaats. Tijdens deze wervelende show ga je op zoek naar de huidige staat van onze democratie. De activiteiten zijn onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen...

 • Letteren in de stad: lezingenreeks over de romans van Esther Gerritsen Bekijk details

  7 februari 2022

  Dit jaar wordt de van oorsprong Nijmeegse toneelauteur, columnist en schrijver Esther Gerritsen vijftig jaar. Daarom organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en de Masteropleiding Letteren van de Radboud Universiteit een reeks van zes lezingen over haar romans. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Onder andere Jos Joosten, Peter Nissen en Esther Op de Beek gaan dieper in op de betekenis van de verhalen. Dit zijn vaak indringende psychologische portretten van personages...

 • ‘Tinder van Toen’ en liefdesenveloppen in de bibliotheek Bekijk details

  3 februari 2022

  Liefdes van toen en nu: op Valentijnsdag viert Bibliotheek Gelderland Zuid de liefde. Journalist Mark Traa geeft op maandagavond 14 februari een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders. Ook zijn in de bibliotheek ‘liefdesenveloppen’ te vinden met illustraties van Jelko Arts en een gedicht van Wout Waanders. Perfect om je zelfgeschreven liefdesbrief, een cadeaubon of ander presentje voor je geliefde in te verpakken.

 • PoëzieProtest: een poëtische manifestatie Bekijk details

  25 januari 2022

  Ook schrijvers en dichters zijn hard getroffen door de coronapandemie. Ze zagen hun inkomsten van optredens en schoolbezoeken verdampen. Daarom is er op donderdag 27 januari, Gedichtendag, van 17.00 tot 18.00 uur een PoëzieProtest op Plein ’44 in Nijmegen. Door poëzie voor te dragen laten de makers hun stem horen op een manier die bij uitstek bij hen past.

 • Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos Bekijk details

  18 januari 2022

  Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

 • Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft Bekijk details

  11 januari 2022

  Hoe kun je als moeder meer aandacht hebben voor jezelf en je eigen geluk? Holistisch moedercoach Marije Brand vertelt het op dinsdagavond 18 januari tijdens een online lezing van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Naast Marije geven nog drie andere deskundigen de komende weken een lezing onder de noemer ‘Kennisdelers’. Filosoof Sjoerd van Hoorn vertelt over hedendaagse kunst, schrijver Marc ter Horst over klimaatverandering en onderzoeker Erwin van Wijk over het Ushersyndroom. De lezingen zijn gratis...

Paginanavigatie