Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 136)

 • PoëzieProtest: een poëtische manifestatie Bekijk details

  25 januari 2022

  Ook schrijvers en dichters zijn hard getroffen door de coronapandemie. Ze zagen hun inkomsten van optredens en schoolbezoeken verdampen. Daarom is er op donderdag 27 januari, Gedichtendag, van 17.00 tot 18.00 uur een PoëzieProtest op Plein ’44 in Nijmegen. Door poëzie voor te dragen laten de makers hun stem horen op een manier die bij uitstek bij hen past.

 • Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos Bekijk details

  18 januari 2022

  Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

 • Kennisdelers: lezingen waarvoor je de deur niet uit hoeft Bekijk details

  11 januari 2022

  Hoe kun je als moeder meer aandacht hebben voor jezelf en je eigen geluk? Holistisch moedercoach Marije Brand vertelt het op dinsdagavond 18 januari tijdens een online lezing van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Naast Marije geven nog drie andere deskundigen de komende weken een lezing onder de noemer ‘Kennisdelers’. Filosoof Sjoerd van Hoorn vertelt over hedendaagse kunst, schrijver Marc ter Horst over klimaatverandering en onderzoeker Erwin van Wijk over het Ushersyndroom. De lezingen zijn gratis...

 • Vernieuwde Bibliotheek Hatert weer open Bekijk details

  11 januari 2022

  Een bibliotheek waar je je thuis voelt, op een fijne bank neerploft en andere mensen ontmoet. De vernieuwde bibliotheek aan de Couwenbergstraat in Hatert is een plek voor iedereen. Niet alleen om boeken te lenen of een krantje te lezen, maar ook een plek waar je iets kunt leren of beleven. Op maandag 17 januari om 13.00 uur gaan de deuren van de bibliotheek in wijkcentrum Hatert weer open.

 • Nieuwe biebmagazines vol inspiratie Bekijk details

  6 januari 2022

  In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid liggen sinds deze maand twee gloednieuwe gratis brochures: het BIEBblad voor de jeugd en de BiebZINnig voor volwassenen. Beiden boordevol leestips, puzzels, interviews en activiteiten voor het komende half jaar.

 • Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open Bekijk details

  20 december 2021

  Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

 • Wensboom in de bibliotheek Bekijk details

  13 december 2021

  Ken jij iemand die wel een opsteker kan gebruiken? In 16 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat tot 31 december een kerstwensboom. Hierin kan iedereen een wens voor iemand anders ophangen. De bieb brengt één wens in vervulling.

 • Leestipkalender van de bieb Bekijk details

  6 december 2021

  Meer tijd om te lezen? Behoefte aan ontspanning in deze turbulente coronatijd? Even in het hoofd van iemand anders kruipen? Met de Weekkalender 2022 van de Bibliotheek Gelderland Zuid krijg je iedere week inspiratie voor een volgend boek. De kalender is te koop in 17 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en in enkele boekhandels.

 • Verbouwing in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  15 november 2021

  Van 29 november tot en met 31 december 2021 vindt er een verbouwing plaats in Bibliotheek Groesbeek, gevestigd in cultureel centrum De Mallemolen. De bieb maakt een ruimte vrij voor het Agora-onderwijs van het Montessori College. Bezoekers van de bibliotheek kunnen tijdens de verbouwing enige overlast ondervinden. Enkele activiteiten van de bibliotheek, zoals het Taalcafé, zullen in een andere ruimte in de bibliotheek plaatsvinden.

 • Feestelijk welkom voor Afghaanse vluchtelingen in de bibliotheek Bekijk details

  8 november 2021

  “Ze voelden zich erg welkom en voor het eerst in lange tijd onbekommerd”. De Nijmeegse Hassin Niazi vertelt over de avond die ze zaterdag 6 november samen met de bibliotheek organiseerde voor Afghaanse vluchtelingen uit Heumensoord. In de ochtend waren er creatieve workshops voor meer dan 100 Afghaanse kinderen. De bibliotheek wil aan de nieuwe bewoners laten zien dat iedereen welkom is in de bieb om de (digi)taal te leren en andere mensen te ontmoeten.

Paginanavigatie