Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 82)

 • KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek over Dekkerswald Bekijk details

  26 oktober 2022

  Samen met Leo van Bergen, Marie-Antoinette Willemsen en Jan Brabers schreef historicus Toon Bosch het boek ‘Dekkerwald 1913-2022. Longzorg in een golvend landschap’. Tijdens het KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek op woensdag 2 november vertelt hij over de ontwikkeling die Dekkerswald in deze periode doormaakte. Hierin speelde ook Groesbeek vanaf het prille begin een rol.

 • Living Library: in gesprek met levende boeken Bekijk details

  25 oktober 2022

  Op zaterdag 5 november kunnen bezoekers van Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een persoonlijk gesprek voeren met ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. De Living Library nodigt mensen uit om in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’.

 • Live podcast over donorkinderen Bekijk details

  24 oktober 2022

  Ben jij een donorkind, ken je iemand die donorkind is of ben je gewoon nieuwsgierig waar donorkinderen allemaal mee te maken krijgen? Kom dan op zaterdag 12 november om 20.00 uur naar de live-opname van de podcast ‘De Kwak Kwaakt’ in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 • Nederland Leest: bibliotheek in het teken van vitaal ouder worden Bekijk details

  20 oktober 2022

  De leescampagne Nederland Leest heeft dit jaar als thema ‘ouder worden, jong blijven’: we worden steeds ouder, maar blijven ook steeds fitter. In de bibliotheek staat de hele maand november het proces van ouder worden centraal. Het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls is gratis verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende activiteiten in de bieb, zoals een ode aan de 76-jarige kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

 • Lezing Olaf Koens in de bibliotheek: ‘Alle Oekraïners die ik ken’ Bekijk details

  18 oktober 2022

  Journalist en schrijver Olaf Koens reisde dit jaar door Oekraïne en sprak ontzettend veel mensen in dit door oorlog verscheurde land. Hij schreef hun verhalen op in het boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. Op dinsdag 1 november om 20.00 uur spreekt hij hierover in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 • Verdriet in woorden gevangen: schrijvers over rouw Bekijk details

  6 oktober 2022

  Rouw ontziet niemand, ongeacht rangen en standen, maar hoe we ermee omgaan kan flink verschillen. Schrijvers James Worthy, Tatjana Almuli en Lotte de Schouwer zijn op dinsdag 28 februari 2023 te gast in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Zij schreven alle drie een boek over rouw. Wat betekende het schrijven voor hun rouwproces?

 • Een nachtje griezelen in de bieb Bekijk details

  6 oktober 2022

  Op zaterdag 29 oktober gaat er iets spannends gebeuren in Bibliotheek Beuningen. Kinderen mogen dan een nachtje slapen in de bieb! Tijdens de Halloween-editie van ‘Night at the Library’ staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar in de bibliotheek. Op het programma staan onder meer griezelverhalen, een griezelspeurtocht en een griezelkostuumwedstrijd.

 • Opening 60e Bibliotheek op school op basisschool Op Weg in Ooij Bekijk details

  5 oktober 2022

  Op woensdag 5 oktober opende basisschool Op Weg in Ooij een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 60e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid en de aftrap van de Kinderboekenweek. Directeur Monique Vromen van Op Weg: “Dankzij de Bibliotheek op school werken we actief samen met de bibliotheek en ouders aan het bevorderen van leesplezier onder onze leerlingen.”

 • ‘Beyond the Book’: Engelse literatuur in het licht van de actualiteit Bekijk details

  26 september 2022

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met de Radboud Universiteit een serie Engelstalige lezingen over Britse literatuur en cultuur. Universitair docenten Engelse literatuur koppelen in ‘Beyond the Book’ thema’s uit de Engelse literatuur aan hedendaagse kwesties. Ruud van den Beuken trapt op woensdag 12 oktober af met een lezing over de gedichten van Joelle Taylor, waarin onderwerpen als gender, seksualiteit en trauma aan bod komen.

 • Samir Fighil, Yeliz Çiçek en Yücel Kopal over de weg naar succes Bekijk details

  19 september 2022

  Comedian Samir Fighil wil jongeren inspireren om hun dromen na te jagen. Hij neemt op woensdag 5 oktober in Bibliotheek De Mariënburg twee gasten mee die vertellen over hun weg naar succes: Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue, en theaterschrijver Yücel Kopal. Alle drie halen ze hun inspiratie en ervaringen uit de verschillende milieus waarin ze opgroeiden.

Paginanavigatie