Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 82)

 • Joris Luyendijk op Nijmeegs Boekenfeest Bekijk details

  5 februari 2020

  De Boekenweek gaat in Nijmegen op zaterdag 7 maart spetterend van start met het Nijmeegs Boekenfeest in concertgebouw De Vereeniging. Met een Boekenweekthema als ‘rebellen en dwarsdenkers’ heeft de organisatie de ideale gast weten te strikken: journalist Joris Luyendijk. Ook Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq en duizendpoot Marjolijn van Heemstra zijn toegevoegd aan het programma. Abdelkader Benali, Marjolein Visser en Asha Karami waren al van de partij.

  Bekijk details van Joris Luyendijk op Nijmeegs Boekenfeest

 • Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school Bekijk details

  22 januari 2020

  Een mooi feestje woensdag 22 januari op basisschool De Geldershof in Lent: de eigen Bibliotheek op school werd onder luid gejuich van leerlingen, ouders en leerkrachten geopend. Meer dan duizend gloednieuwe biebboeken staan te glimmen om geleend te worden. Directeur Joy Brattinga: “Wij vinden het belangrijk om leerlingen te motiveren om meer te lezen.”

  Bekijk details van Basisschool De Geldershof opent Bibliotheek op school

 • Buttons sparen bij de bieb Bekijk details

  21 januari 2020

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen start de Bibliotheek Gelderland Zuid met een nieuwe buttonactie. Kinderen kunnen van 22 januari t/m 18 maart sparen voor acht verschillende buttons met emoticons. Onder het motto ‘Volg je gevoel, vind je boek’ wil de bibliotheek kinderen helpen bij het vinden van een leuk boek. Ook geven kinderen boekentips aan elkaar.

  Bekijk details van Buttons sparen bij de bieb

 • Blog: De dichter Bekijk details

  20 januari 2020

  Bij binnenkomst de geur van koffie. Koffie én iets zoets. Het doet me denken aan de warme keuken van mijn oma, waar ik vroeger op zondagmiddag met mijn voetjes op het stalen bouwsel voor de kachel zat. Wachten tot je je voeten niet langer daar kon houden maar weg moest trekken om af te koelen. Koffie met warme melk in een grote mok in mijn handen en oma die me voorlas uit Alice. Ze leerde me eigenwijs te zijn, me uit te spreken, nóóit de massa te volgen en altijd te zeggen waar het op staat. Ze leefde...

  Bekijk details van Blog: De dichter

 • De bieb en N.E.C. trappen leesproject ‘Scoor een Boek!’ af Bekijk details

  15 januari 2020

  Voetbalclub N.E.C. en de Bibliotheek Gelderland Zuid willen kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is. Op dinsdag 21 januari trappen ze gezamenlijk het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ af op basisschool De Wingerd in Nijmegen. N.E.C.-speler Mart Dijkstra leest voor op school en tijdens de aansluitende kidspersconferentie mogen de leerlingen hem de oren van zijn hoofd vragen.

  Bekijk details van De bieb en N.E.C. trappen leesproject ‘Scoor een Boek!’ af

 • Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie Bekijk details

  7 januari 2020

  Alle teksten op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn sinds kort te horen via een voorleesfunctie. De informatie van de bibliotheek is hierdoor makkelijker toegankelijk voor een bredere doelgroep.

  Bekijk details van Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie

 • Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg Bekijk details

  18 november 2019

  Op maandag 2 december opent wethouder Noël Vergunst de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg in Nijmegen. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Ook is er een workshop Virtual Reality en een voorleesactiviteit voor de kleintjes.

  Bekijk details van Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg

 • Naar de bieb om te leren en mensen te ontmoeten Bekijk details

  12 november 2019

  In de bibliotheek kun je veel informatie vinden, maar ook leerzame activiteiten bezoeken. Bijvoorbeeld een computercursus, demonstraties van digitale technieken of bijeenkomsten om samen verhalen uit te wisselen. Want de bibliotheek is een plek waar mensen zichzelf kunnen ontplooien én elkaar kunnen ontmoeten.

  Bekijk details van Naar de bieb om te leren en mensen te ontmoeten

 • “Nu vind ik lezen leuk” Bekijk details

  5 november 2019

  Elke zeven weken komt er in Bibliotheek Groesbeek een bijzondere leesgroep bij elkaar. Acht mensen lezen samen hetzelfde boek en praten hierover met elkaar. Het gaat om mensen die eerder bij ROC Nijmegen op les zaten om hun lees- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Vroeger vonden ze lezen niet leuk, maar dat is nu wel anders.

  Bekijk details van “Nu vind ik lezen leuk”

 • Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden Bekijk details

  10 september 2019

  Op vrijdag 27 september is er een feestje in Bibliotheek Malden. Dan wordt het nieuwe Taalcafé feestelijk geopend door wethouder Frank Eetgerink. In het Taalcafé oefenen nieuwkomers samen met vrijwilligers met het spreken van de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden

Paginanavigatie