Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 86)

 • Startprogramma voor jonge nieuwkomers Bekijk details

  17 april 2023

  Na Pasen is een groep van 42 jonge nieuwkomers begonnen aan taal- en cultuurlessen in Lindenberg Aldenhof, een initiatief van de gemeente Nijmegen. Deze jongeren vallen momenteel tussen wal en schip omdat de internationale schakelklassen overvol zitten. Bibliotheek Gelderland Zuid, Lindenberg Cultuurhuis, New Rootz en Bindkracht10 verzorgen samen met een aantal partners een startprogramma voor deze jongeren.

 • ‘Rondom Vrijheid’: een dag vol lezingen, films en Vrijheidssoep Bekijk details

  11 april 2023

  Op Bevrijdingsdag vieren we met het hele land onze vrijheid. Ook bij Bibliotheek De Mariënburg, LUX en het Regionaal Archief Nijmegen staat op vrijdag 5 mei dit begrip centraal tijdens de Vrijheidsdag ‘Rondom Vrijheid’. Tussen 13.00 en 17.30 uur onderzoeken schrijvers en makers wat vrijheid anno 2023 betekent. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, geeft een Vrijheidscollege. In de bieb en Regionaal Archief Nijmegen is een tentoonstelling te zien over de Nijmeegse razzia van 17 november...

 • Recordaantal boeken gescoord door basisschoolleerlingen Bekijk details

  5 april 2023

  Op woensdag 5 april kwamen ruim 750 basisschoolleerlingen van vijftien scholen bij elkaar bij sportvereniging Quick 1888 in Nijmegen. Ze vierden de feestelijke afsluiting van het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’, een samenwerking tussen Bibliotheek Gelderland Zuid, voetbalclub N.E.C. en ROC Nijmegen. Tijdens het ‘fluitsignaal’ onthulde N.E.C.-mascotte Bikkel samen met vier leerlingen het resultaat: in totaal lazen de leerlingen 4.216 boeken en maakten ze 9.893 leesuren. Dat komt neer op...

 • KennisPodium over wilde bijen in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  27 maart 2023

  Het gaat helaas slecht met de bijen in ons land. Natuurgids Peter Megens vertelt op woensdag 12 april in Bibliotheek Groesbeek over het belang van bijen voor de mens. Zijn lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens Boekenproeverij Bekijk details

  21 maart 2023

  Tijdens de Boekenproeverij op maandag 3 april in Bibliotheek De Mariënburg krijgen bezoekers leestips van boekenexperts. De avond begint om 20.00 uur. Een kaartje kost € 6,50 voor biebleden en studenten, € 8,50 voor overige bezoekers.

 • Leesbevorderaars de BiebBoys spelen hoofdrol in nieuw kinderboek Bekijk details

  14 maart 2023

  Op woensdag 15 maart verschijnt het boek ‘De BiebBoys beschuldigd!’ bij uitgeverij Zwijsen, een jeugdboek over de BiebBoys van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het boek is geschreven door Petra Mackenbach, werkzaam bij de bibliotheek en onderdeel van het BiebBoys-team. Verschillende medewerkers van de bibliotheek spelen een rol in het boek. Op maandag 20 maart vindt de feestelijke boekpresentatie plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 • Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  13 maart 2023

  Een dag vol met onderzoek, het maken van wetenschapsvlogs, een Stoomcursus Klimaatverandering van schrijver Marc Ter Horst, experimenten en om 15.15 uur live de uitslag van de Klokhuis Wetenschapsprijs: kinderen en ouders zijn op zondag 19 maart van harte welkom bij Ontmoet de Onderzoeker in Bibliotheek De Mariënburg. Dit programma is onderdeel van wetenschappelijk filmfestival InScience, dat plaatsvindt van 16 t/m 19 maart 2023 in Nijmegen.

 • Interview met nieuw lid Raad van Toezicht: George Sugirtharajah Bekijk details

  13 maart 2023

  Per februari 2023 is George Sugirtharajah toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Sugirtharajah heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van arbeids- en ondernemingsrecht en het bestuur van non-profit organisaties. We spraken Sugirtharajah over zijn achtergrond en motivatie.

 • Spelen in een digitale speeltuin tijdens de voorjaarsvakantie Bekijk details

  9 februari 2023

  Robots programmeren, bouwen met LEGO WeDo, stop-motion filmpjes maken of gekke foto’s met een greenscreen: tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen zich in de bibliotheek uitleven in een digitale speeltuin. Ook is er voor jonge uitvinders een workshop ‘Creatief met kranten’.

 • Verdriet in woorden gevangen: schrijvers over rouw Bekijk details

  8 februari 2023

  Rouw ontziet niemand, maar hoe we ermee omgaan kan flink verschillen. Schrijvers James Worthy, Tatjana Almuli en Lotte de Schouwer zijn op dinsdag 28 februari te gast in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Zij schreven alle drie een boek over rouw. Wat betekende het schrijven voor hun rouwproces?

Paginanavigatie