Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 113)

 • Nieuwe biebmagazines vol inspiratie Bekijk details

  6 januari 2022

  In de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid liggen sinds deze maand twee gloednieuwe gratis brochures: het BIEBblad voor de jeugd en de BiebZINnig voor volwassenen. Beiden boordevol leestips, puzzels, interviews en activiteiten voor het komende half jaar.

 • Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open Bekijk details

  20 december 2021

  Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

 • Wensboom in de bibliotheek Bekijk details

  13 december 2021

  Ken jij iemand die wel een opsteker kan gebruiken? In 16 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat tot 31 december een kerstwensboom. Hierin kan iedereen een wens voor iemand anders ophangen. De bieb brengt één wens in vervulling.

 • Leestipkalender van de bieb Bekijk details

  6 december 2021

  Meer tijd om te lezen? Behoefte aan ontspanning in deze turbulente coronatijd? Even in het hoofd van iemand anders kruipen? Met de Weekkalender 2022 van de Bibliotheek Gelderland Zuid krijg je iedere week inspiratie voor een volgend boek. De kalender is te koop in 17 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en in enkele boekhandels.

 • Help mee om de bieb nóg leuker te maken voor kinderen en ouders! Bekijk details

  17 november 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid wil graag haar aanbod verbeteren voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar en hun ouders. Daarom zet de bibliotheek tussen 24 november en 6 december 2021 een korte enquête uit onder ouders en verzorgers van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

 • Verbouwing in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  15 november 2021

  Van 29 november tot en met 31 december 2021 vindt er een verbouwing plaats in Bibliotheek Groesbeek, gevestigd in cultureel centrum De Mallemolen. De bieb maakt een ruimte vrij voor het Agora-onderwijs van het Montessori College. Bezoekers van de bibliotheek kunnen tijdens de verbouwing enige overlast ondervinden. Enkele activiteiten van de bibliotheek, zoals het Taalcafé, zullen in een andere ruimte in de bibliotheek plaatsvinden.

 • Feestelijk welkom voor Afghaanse vluchtelingen in de bibliotheek Bekijk details

  8 november 2021

  “Ze voelden zich erg welkom en voor het eerst in lange tijd onbekommerd”. De Nijmeegse Hassin Niazi vertelt over de avond die ze zaterdag 6 november samen met de bibliotheek organiseerde voor Afghaanse vluchtelingen uit Heumensoord. In de ochtend waren er creatieve workshops voor meer dan 100 Afghaanse kinderen. De bibliotheek wil aan de nieuwe bewoners laten zien dat iedereen welkom is in de bieb om de (digi)taal te leren en andere mensen te ontmoeten.

 • Bibliotheken in Malden en Overasselt blijven bestaan Bekijk details

  8 november 2021

  De deuren van de twee bibliotheken in de gemeente Heumen blijven open. Vanwege een voorgenomen bezuiniging zouden de bibliotheken in Malden en Overasselt mogelijk in 2022 de deuren sluiten. Inmiddels is de bezuiniging van de baan, zo werd besloten tijdens de raadsvergadering op 4 november jl. Afgelopen september organiseerde dorpsdichter Thijs Kersten nog een succesvolle literaire avond in Bibliotheek Malden, om aandacht te vragen voor het belang van de bieb.

 • InScience Junior Big Idea met hersenwetenschapper Job van den Hurk Bekijk details

  1 november 2021

  Op donderdag 11 november tussen 15.30 en 16.30 uur is hersenwetenschapper Job van den Hurk te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt speciaal voor kinderen van alles over ons bewustzijn. Hoe werkt dat nu eigenlijk in je hersenen?

 • Nederland Leest met Adriaan van Dis Bekijk details

  20 oktober 2021

  De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema Over de grens. Bezoekers van de bibliotheek krijgen de hele maand november het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Van Dis komt op dinsdag 9 november over dit boek vertellen in Bibliotheek De Mariënburg. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts zal hem interviewen.

Paginanavigatie