Heb jij één of meerdere kinderen tussen de 0 en 12 jaar? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Vul de korte enquête in en help ons om de bieb nóg leuker te maken, óók voor jou als ouder. Alvast bedankt!

Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 128)

 • Aan tafel in de wijk: gesprekken over dementie Bekijk details

  11 mei 2022

  Ken je iemand met Alzheimer? Kom dan op dinsdag 24 mei van 19.30 tot 21.00 uur naar de talkshow ‘Aan tafel in de wijk’ in Bibliotheek Muntweg. Gespreksleider Elma Vriezekolk gaat in gesprek met Alzheimer-deskundigen en een mantelzorger.

 • Een knalfeest met Bob Popcorn bij Strandbar Stek Bekijk details

  21 april 2022

  Op zondag 8 mei zitten Maranke Rinck en Martijn van der Linden, de makers van de Bob Popcorn-boeken, klaar in Strandbar Stek om heel veel kinderen te ontmoeten. Samen gaan ze er een explosief Bob Popcornfeestje van maken. Er is een maak-je-eigen-Bob-Popcorn-van-zand-wedstrijd, muziek en je kunt lekker lijn dansen, net als Bob. Natuurlijk leest Maranke voor en laat Martijn zien hoe je Bob Popcorn tekent.

 • Landelijk Kinderboekenfestival dit jaar ook in Nijmegen Bekijk details

  5 april 2022

  De kaartverkoop voor de vijfde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival is van start. Het festival reist dit jaar op 12 juni voor het eerst ook langs Bibliotheek De Mariënburg & LUX in Nijmegen. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken. Door boeken tot leven te laten komen met behulp van bijzondere performances en kunstzinnige verbeeldingen, wil de organisatie kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is....

 • Theatergroep Piepschuim bezingt de liefde in de bibliotheek Bekijk details

  31 maart 2022

  Tijdens de 87e Boekenweek brengt theatergroep Piepschuim in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen (9 april), Bibliotheek Elst (14 april) en Bibliotheek Beuningen (15 april) een ode aan de eerste liefde.

 • Live podcast ‘Ik ken iemand die’ in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  28 maart 2022

  Op dinsdag 12 april van 20 tot 22 uur wordt de populaire podcast ‘Ik ken iemand die’ live opgenomen in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Journalisten en schrijvers Nynke de Jong, Hanneke Hendrix, Alex van der Hulst en Anne Janssen laten hun licht schijnen over allerlei opvoedkwesties. En dat met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen.

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens Boekenproeverij Bekijk details

  22 maart 2022

  Je kent het vast wel, je loopt in de bieb of de boekhandel, en hebt geen idee welk boek je moet kiezen. Tijdens de Boekenproeverij op maandag 4 april in Bibliotheek De Mariënburg krijg je leestips van boekenexperts.

 • Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek Bekijk details

  14 maart 2022

  De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb. Maar ook veel activiteiten gaan in april over de natuur en het klimaat. In verschillende bibliotheken vinden lezingen en kindercolleges plaats over klimaatverandering, biologisch voedsel, bedreigde diersoorten en duurzame landbouw.

 • Nijmeegse stadsdichters: inauguratie Heidi Koren en afscheid Wout Waanders Bekijk details

  8 maart 2022

  Heidi Koren is sinds februari 2021 de Nijmeegse stadsdichter. Vanwege de coronamaatregelen vond haar inauguratie nooit officieel plaats. Op zaterdag 19 maart komt daar verandering in. In Bibliotheek De Mariënburg wordt Heidi om 16.00 uur feestelijk geïnaugureerd en onthult haar voorganger Wout Waanders zijn stadsdichtersportret.

 • Vrijheidsgesprekken: Nijmegenaren van het Jaar in gesprek met Rob Jaspers Bekijk details

  7 maart 2022

  Het 4&5 mei comité en de Bibliotheek Gelderland Zuid staan in een reeks gesprekken met oud-Nijmegenaren van het Jaar stil bij de betekenis van vrijheid. Rob Jaspers, oud-journalist en ook voormalig Nijmegenaar van het Jaar, gaat op zondag 20 maart in gesprek met Tim Hogenbosch en Qader Shafiq in Bibliotheek De Mariënburg. Daarna praat Jaspers op 10 april met Bas Bloem en Rhea Elise Khoeblal en op 1 mei met Hendrik-Jan Derksen en Linda van Aken. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid? Hoe verbinden...

 • Nijmegen stemt: vorm je mening in de bibliotheek en LUX Bekijk details

  21 februari 2022

  Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen idee op wie je wilt stemmen? In Bibliotheek De Mariënburg is op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur een verkiezingsmarkt. Nijmeegse partijen zijn hier aanwezig om hun standpunten te verduidelijken. Een dag later vindt om 16.00 uur in LUX de live performance ‘In Search of Democracy 3.0’ plaats. Tijdens deze wervelende show ga je op zoek naar de huidige staat van onze democratie. De activiteiten zijn onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen...

Paginanavigatie