Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 85)

 • Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya Bekijk details

  16 april 2021

  Op donderdag 15 april opende de Nijmeegse basisschool Hidaya een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 50e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Hidaya bestaat 30 jaar én de Rotaryclub, die het project mede mogelijk maakt, bestaat 90 jaar.

  Bekijk details van Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya

 • Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek Bekijk details

  8 april 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in april en mei diverse online workshops om digitaal vaardiger te worden. Er zijn workshops over veilig internetten, werken met je DigiD, het (laten) regelen van je digitale erfenis en het gebruiken en opslaan van wachtwoorden. De workshops zijn allemaal gratis.

  Bekijk details van Digitaal vaardiger via online workshops van de bibliotheek

 • ROC Nijmegen start met Bibliotheek op school Bekijk details

  18 maart 2021

  De Bibliotheek Gelderland Zuid opent voor het eerst een Bibliotheek op school op een mbo-instelling. Vanaf 17 maart werkt ROC Nijmegen intensief samen met de bieb op het gebied van leesonderwijs. Studenten van de opleiding Pedagogisch Werk hebben de beschikking over een uitgebreide collectie bibliotheekboeken. Om zelf te lezen én om hen voor te bereiden op hun toekomst als leesbevorderaar in de kinderopvang of het basisonderwijs.

  Bekijk details van ROC Nijmegen start met Bibliotheek op school

 • Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers Bekijk details

  3 maart 2021

  Vanwege de coronapandemie is de jaarlijkse Boekenweek uitgesteld naar de zomer. Wél is er van 6 tot en met 14 maart het Voorwoord van de Boekenweek 2021. Een goede gelegenheid om mooie boeken en interessante auteurs onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert tijdens het Voorwoord drie online gesprekken met schrijvers Raoul de Jong, Gerda Blees en Laura van der Haar.

  Bekijk details van Het Voorwoord: gesprekken met drie veelbelovende schrijvers

 • Online workshops over veilig internetten Bekijk details

  1 maart 2021

  Voor iedereen die veilig wil internetten, bankieren of appen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met SeniorWeb twee online workshops in maart. Eén workshop gaat over het voorkomen van phishing en WhatsApp-fraude, de ander over veilig internetten op een Windows-computer.

  Bekijk details van Online workshops over veilig internetten

 • Voorleesplezier in verschillende talen Bekijk details

  11 januari 2021

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari is er extra aandacht voor voorleesplezier bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Want voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Of je nu voorleest in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch.

  Bekijk details van Voorleesplezier in verschillende talen

 • Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats Bekijk details

  8 december 2020

  Als steun in deze moeilijke tijd stelt de Nijmeegse Crisisraad gratis placemats met coronatips beschikbaar voor verzorgingshuizen en restaurants. Maandag 7 december overhandigde initiatiefnemer en stadsdichter Wout Waanders de eerste placemat aan Karsten Kinast, eigenaar van lunchcafé Puux aan de Groenestraat.

  Bekijk details van Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats

 • Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid Bekijk details

  17 november 2020

  Econoom Bert Jeene is per 12 november 2020 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. “Het voelt goed om in mijn eigen stad een bijdrage te kunnen leveren op sociaal-maatschappelijk gebied.”

  Bekijk details van Bert Jeene nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Bibliotheek Gelderland Zuid

 • Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet Bekijk details

  29 oktober 2020

  Sinds de coronacrisis maken we meer gebruik van online communicatiemiddelen zoals WhatsApp, beeldbellen, podcasts en e-mail. We lezen meer e-books en bestellen vaker onze boodschappen online. Maar wat als je tegen digitale problemen aanloopt? Via de hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid ontvang je antwoorden op al je digitale vragen. Jos Lusing van SeniorWeb Lingewaard is een van de vrijwilligers die de telefoon beantwoordt: “Mensen zijn heel dankbaar voor de hulp die ze krijgen.”

  Bekijk details van Hulplijn voor vragen over computer, telefoon of tablet

 • Op zoek naar jouw ideale boek Bekijk details

  19 oktober 2020

  Ken je dat? Dat je in de bibliotheek of boekhandel loopt, en geen idéé hebt welk boek je moet kiezen. Gelukkig weet de bibliotheek raad. Via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid vind je allerlei boekentips. Jongeren kunnen zelfs persoonlijk advies krijgen van leesexpert Marjolein Hordijk.

  Bekijk details van Op zoek naar jouw ideale boek

Paginanavigatie