Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 67)

 • Topsporter Marjolein Buis geeft kindercollege in de bieb Bekijk details

  22 november 2022

  Topsporter en rolstoeltennisser Marjolein Buis geeft op woensdag 14 december om 16.00 uur een kindercollege in Bibliotheek Beuningen. Hoe is het als bijna alles in je leven om sport draait?

 • Familiefestival over robots in Nijmeegse stadsbieb Bekijk details

  7 november 2022

  Bibliotheek Gelderland Zuid en het Festivalhuis presenteren op zondag 27 november in Bibliotheek De Mariënburg: Familie Robot. Een festival over computers en robots voor kinderen van 4-12 jaar en hun ouders of verzorgers. Kinderen kunnen kletsen met een robot, zelf programmeren, stop-motion filmpjes maken of iets opsteken over kunstmatige intelligentie.

 • Gebarentaal voor kinderen Bekijk details

  1 november 2022

  In de bieb kunnen kinderen gebarentaal leren. Op maandag 14 november komt Erna Lucassen van Bijdehandjes Gebaren langs in Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen voor een kindercollege over deze bijzondere taal. Op maandag 21 november geeft ze hetzelfde kindercollege in de Nijmeegse bieb aan de Muntweg.

 • Gedichten lezen en schrijven in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  28 oktober 2022

  Heb je altijd al gedichten willen schrijven, of schrijf je al gedichten en wil je hier beter in worden? In Bibliotheek Groesbeek kun je vanaf woensdag 16 november meedoen met een poëziecursus voor volwassenen. Samen met schrijver en dichter Willemijn Kranendonk ga je zes avonden gedichten lezen en schrijven. Je leert wat een goed gedicht is, welke soorten metaforen er zijn, hoe je die kunt gebruiken en hoe je spannende onderwerpen voor een gedicht bedenkt.

 • Schilderij Nijmeegse kunstenaar Ted Felen onthuld in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  26 oktober 2022

  Op dinsdag 25 oktober onthulde Phoebe Felen het schilderij ‘The Difference between… Ebony and Ivory’ van haar vader Ted Felen (1931-2016) in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Met dit werk wil de kunstenaar laten zien dat iedereen gelijk is. Het past volgens directeur-bestuurder Bert Hogemans bij de missie van de Bibliotheek Gelderland Zuid; een organisatie die zich inzet voor een inclusieve maatschappij met een rijk cultureel klimaat.

 • KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek over Dekkerswald Bekijk details

  26 oktober 2022

  Samen met Leo van Bergen, Marie-Antoinette Willemsen en Jan Brabers schreef historicus Toon Bosch het boek ‘Dekkerwald 1913-2022. Longzorg in een golvend landschap’. Tijdens het KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek op woensdag 2 november vertelt hij over de ontwikkeling die Dekkerswald in deze periode doormaakte. Hierin speelde ook Groesbeek vanaf het prille begin een rol.

 • Living Library: in gesprek met levende boeken Bekijk details

  25 oktober 2022

  Op zaterdag 5 november kunnen bezoekers van Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een persoonlijk gesprek voeren met ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. De Living Library nodigt mensen uit om in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’.

 • Live podcast over donorkinderen Bekijk details

  24 oktober 2022

  Ben jij een donorkind, ken je iemand die donorkind is of ben je gewoon nieuwsgierig waar donorkinderen allemaal mee te maken krijgen? Kom dan op zaterdag 12 november om 20.00 uur naar de live-opname van de podcast ‘De Kwak Kwaakt’ in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 • Nederland Leest: bibliotheek in het teken van vitaal ouder worden Bekijk details

  20 oktober 2022

  De leescampagne Nederland Leest heeft dit jaar als thema ‘ouder worden, jong blijven’: we worden steeds ouder, maar blijven ook steeds fitter. In de bibliotheek staat de hele maand november het proces van ouder worden centraal. Het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls is gratis verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende activiteiten in de bieb, zoals een ode aan de 76-jarige kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

 • Lezing Olaf Koens in de bibliotheek: ‘Alle Oekraïners die ik ken’ Bekijk details

  18 oktober 2022

  Journalist en schrijver Olaf Koens reisde dit jaar door Oekraïne en sprak ontzettend veel mensen in dit door oorlog verscheurde land. Hij schreef hun verhalen op in het boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. Op dinsdag 1 november om 20.00 uur spreekt hij hierover in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

Paginanavigatie