Luister naar de Kennisdelers van de bieb

Gepubliceerd op: 3 april 2024 10:00

Hoe gaat het nieuwe stationsgebied van Nijmegen eruit zien? Hoe vind je een gezonde balans in het schermgebruik van je kind? Welke rechten en plichten heb je op de arbeidsmarkt? Vragen die aan de orde komen in de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’ van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Experts delen hun specifieke kennis met iedereen die wil luisteren en vragen wil stellen. De gratis lezingen vinden plaats tussen 15 en 23 april van 20.00 tot 21.00 uur.

Het concept van Kennisdelers is simpel: je meld je gratis aan via www.obgz.nl/agenda kunt luisteren en meechatten via Webinargeek. Gewoon vanuit je luie stoel thuis. De lezingen kun je ook op een later moment terugkijken. De volgende onderwerpen staan op het programma:

Maandag 15 april van 20.00 tot 21.00 uur 
Arbeidsrecht in gewone taal, door TikTokker Elias Schenk
Maak kennis met Elias Schenk van het TikTok-account @arbeidsrechtfeitjes. Wil jij net als de 100.000 volgers van Elias een makkelijke uitleg over arbeidsrecht en de arbeidsmarkt? Kom dan (online) langs om Elias te ontmoeten en te luisteren naar een simpele uitleg over moeilijke wetten en regels. Arbeidsrecht is met Elias niet alleen nuttig en belangrijk, maar ook leuk!

Dinsdag 16 april van 20.00 tot 21.00 uur
Schermgebruik van je gamende kind, door auteur en professioneel gamer Koen Schrobbers
Schermgebruik en gamen: het is de nummer één hobby van veel kinderen. Maar ook het nummer één opvoedingsprobleem voor veel opvoeders. Koen Schobbers, auteur van 'Mijn Gamende Kind', expert in de gamingindustrie én professioneel gamer, biedt ouders/verzorgers praktische handvatten om de relatie met hun kind(eren) te versterken, behouden of herstellen. Ook geeft hij tips om een gezonde balans in het schermgebruik te vinden. 

Maandag 22 april van 20.00 tot 21.00 uur
Het nieuwe stationsgebied van Nijmegen, door omgevingsmanager Marjo van Ginneken
Het stationsgebied van Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Het gebied verandert in een bruisende en hoogwaardige verblijfsplek waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Strategisch omgevingsmanager van de gemeente Nijmegen, Marjo van Ginneken, vertelt in dit webinar over de geschiedenis van het stationsgebied, de huidige situatie maar natuurlijk vooral over de ambities voor de toekomst.

Op dinsdag 23 april vindt er nog een Kennisdeler-lezing plaats. Het onderwerp hiervan wordt later bekend gemaakt. Houd de agenda van de Bibliotheek Gelderland Zuid in de gaten voor updates.