Een avond vol fantasy in de bieb

Gepubliceerd op: 14 februari 2024 12:30

Op zaterdag 2 maart vindt er in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen een Evening at the Library voor jongeren plaats. En dan vooral voor jongeren die van fantasy en spelletjes houden. Tot diep in de nacht zijn er role-playing games zoals Dungeons & Dragons, fantasyfilms, creatieve workshops en bordspellen.

De bibliotheek is een bron van verhalen, waarin je dagelijks kunt ontsnappen aan de werkelijkheid. Van spannende thrillers tot aan fantasyboeken vol magie en monsters. Tijdens Night at the Library kruipen jongeren in de huid van hun favoriete fantasykarakter, zoals de elven druïde, de tovenaar met krachtige magie of de dwerg in zelf gesmeden harnas die orcs met zijn bijl doormidden klieft. 

Wat is er allemaal te doen?
De spelleiders van Spelslot laten de bezoekers een spannend, mysterieus en soms griezelig verhaal beleven. Zij zullen niet alleen het welbekende Dungeons and Dragons spelen, maar ook andere role-playing games. Daarnaast is er een verhalenverteller en zijn er allerlei bordspellen die perfect zijn in zo’n unieke setting, zoals Blood on the Clock Tower. Maar dat is nog niet alles: er zijn fantasyfilms te zien en er is een workshop Worldbuilding door Walter van den Berghe. 

Gratis ticket reserveren
De avond is gratis toegankelijk met een gereserveerd ticket. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een leuke goodiebag. Tijdens de avond zijn drankjes en snacks te koop aan de bar. De minimumleeftijd is 16 jaar. Gratis tickets zijn hier verkrijgbaar.