Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 82)

 • Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen Bekijk details

  7 juli 2020

  Om kinderen ook in de zomervakantie te stimuleren om met boeken bezig te zijn, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Zomer in je Bol Bingo’. Vanaf 13 juli kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een bingokaart met verschillende leeschallenges ophalen in de bibliotheek. De bieb deelt zomerse prijzen uit aan de kinderen die meedoen.

  Bekijk details van Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij Bekijk details

  14 mei 2020

  Op woensdag 20 mei van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers kijken naar een tweede live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken bibliotheekmedewerkers Marjolein Hordijk en Linda Vogelesang, samen met boekverkoper William Remmers van Dekker v.d. Vegt, de mooiste pareltjes uit de boekenwereld. De presentatie is in handen van schrijver Heidi Koren.

  Bekijk details van Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

 • Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live Bekijk details

  21 april 2020

  Debuteren met een roman is voor een schrijver een belangrijke mijlpaal, maar wat als je boek precies uitkomt in de coronaperiode? In de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live spreken Marcel Rözer en Marjolein Visser met Jelko Arts over hun boeken en over deze vreemde manier van debuteren. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending vindt plaats op woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Thiemeloods en is te bekijken via Twitch TV.

  Bekijk details van Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

 • Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij Bekijk details

  17 april 2020

  Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

  Bekijk details van Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

 • Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen Bekijk details

  8 april 2020

  Wil je graag met je (klein)kinderen of collega’s videobellen, maar weet je niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet. De hulplijn is elke dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 024-327 49 99.

  Bekijk details van Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

 • Thuis blijven lezen met de bibliotheek Bekijk details

  6 april 2020

  𝘿𝙞𝙩 𝙗𝙚𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙫𝙖𝙣 𝙩𝙤𝙚𝙥𝙖𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜: 𝘿𝙚 𝙝𝙪𝙞𝙙𝙞𝙜𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙩𝙪𝙨 𝙧𝙤𝙣𝙙𝙤𝙢 𝙙𝙚 𝘾𝙤𝙧𝙤𝙣𝙖 𝙢𝙖𝙖𝙩𝙧𝙚𝙜𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙞𝙣𝙙 𝙟𝙚 𝙤𝙥 𝙤𝙗𝙜𝙯.𝙣𝙡/𝙘𝙤𝙧𝙤𝙣𝙖. De bibliotheken zijn voorlopig gesloten, maar de Bibliotheek Gelderland Zuid blijft zorgen voor leesplezier thuis. In de vorm van e-books en luisterboeken, maar ook door bestaande reserveringen voor leden beschikbaar te stellen.

  Bekijk details van Thuis blijven lezen met de bibliotheek

 • De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten Bekijk details

  24 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid gesloten. Maar dit weerhoudt de BiebBoys er niet van om de bieb op stelten te zetten! Vanuit een lege bibliotheek verzinnen ze de gekste challenges voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Iedere schooldag komt er een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.

  Bekijk details van De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten

 • Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus Bekijk details

  13 maart 2020

  De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tot 1 april alle activiteiten in de bibliotheekvestigingen geannuleerd. Bovendien hanteert de bibliotheek tot en met maandag 6 april een boetevrij beleid en zijn er extra hygiënemaatregelen.

  Bekijk details van Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus

 • Blog: De rebel Bekijk details

  25 februari 2020

  Ik ga naar de bibliotheek in Elst waar ik normaal gesproken gratis voor de deur kan parkeren en mijn bezoek graag combineer met een wandeling over de markt. Maar er zijn meer mensen op dat idee gekomen. De parkeerplaats is vol. Ik besluit er een plekje bij te maken door mijn auto náást een parkeervak te zetten. Ik leg de blauwe parkeerschijf zichtbaar achter het raam en hoop op een bekeuringloze ochtend.

  Bekijk details van Blog: De rebel

 • Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek Bekijk details

  24 februari 2020

  Op woensdag 4 maart opent wethouder Dimitri Horsthuis bij peuterspeelzaal Dreumesland in Elst een ‘Bibliotheek op school’ van Bibliotheek Gelderland Zuid. Samen werken peuterspeelzaal, basisschool ’t Startblok en de bibliotheek aan een rijke leescultuur, op school én thuis.

  Bekijk details van Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek

Paginanavigatie