Nieuws

Resultaat 61 - 69 (van 69)

 • Nijmeegse Poëzieweek met nieuwe generatie dichters Bekijk details

  14 januari 2020

  Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek van 31 januari t/m 5 februari is overal door de stad poëzie te vinden. De nieuwe generatie Nijmeegse dichters spreken luid en duidelijk tijdens een afwisselend programma met workshops, wandelingen, voordrachten en andere performances.

  Bekijk details van Nijmeegse Poëzieweek met nieuwe generatie dichters

 • Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie Bekijk details

  7 januari 2020

  Alle teksten op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn sinds kort te horen via een voorleesfunctie. De informatie van de bibliotheek is hierdoor makkelijker toegankelijk voor een bredere doelgroep.

  Bekijk details van Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie

 • Thuis aan de slag met een Digi Toolkit van de bieb Bekijk details

  25 november 2019

  Vanaf 11 december kunnen bibliotheekleden in Bibliotheek Muntweg gratis een Digi Toolkit lenen. Dit is een doos met digitaal spelmateriaal, zoals een Ozobot, MaKey MaKey of LEGO WeDo. Speciaal voor kinderen én ouders om thuis mee te experimenteren. De Digi Toolkit wordt gelanceerd tijdens de workshop ‘Bouw een schrijfrobotje’ in Bibliotheek Muntweg.

  Bekijk details van Thuis aan de slag met een Digi Toolkit van de bieb

 • Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg Bekijk details

  18 november 2019

  Op maandag 2 december opent wethouder Noël Vergunst de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg in Nijmegen. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Ook is er een workshop Virtual Reality en een voorleesactiviteit voor de kleintjes.

  Bekijk details van Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg

 • Naar de bieb om te leren en mensen te ontmoeten Bekijk details

  12 november 2019

  In de bibliotheek kun je veel informatie vinden, maar ook leerzame activiteiten bezoeken. Bijvoorbeeld een computercursus, demonstraties van digitale technieken of bijeenkomsten om samen verhalen uit te wisselen. Want de bibliotheek is een plek waar mensen zichzelf kunnen ontplooien én elkaar kunnen ontmoeten.

  Bekijk details van Naar de bieb om te leren en mensen te ontmoeten

 • “Nu vind ik lezen leuk” Bekijk details

  5 november 2019

  Elke zeven weken komt er in Bibliotheek Groesbeek een bijzondere leesgroep bij elkaar. Acht mensen lezen samen hetzelfde boek en praten hierover met elkaar. Het gaat om mensen die eerder bij ROC Nijmegen op les zaten om hun lees- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Vroeger vonden ze lezen niet leuk, maar dat is nu wel anders.

  Bekijk details van “Nu vind ik lezen leuk”

 • Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden Bekijk details

  10 september 2019

  Op vrijdag 27 september is er een feestje in Bibliotheek Malden. Dan wordt het nieuwe Taalcafé feestelijk geopend door wethouder Frank Eetgerink. In het Taalcafé oefenen nieuwkomers samen met vrijwilligers met het spreken van de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden

 • Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Beek-Ubbergen Bekijk details

  5 september 2019

  De bieb in Beek-Ubbergen is helemaal vernieuwd. Wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal verricht op woensdag 25 september om 14.30 uur de officiële opening. Kinderen kunnen deze dag experimenteren met een greenscreen of meedoen aan een circusworkshop. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom om de feestelijke opening mee te vieren.

  Bekijk details van Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Beek-Ubbergen

 • Blije kinderen bij kinderdagverblijf De Dabbertjes dankzij BoekStart Bekijk details

  18 juni 2019

  In juni 2018 startte kinderdagverblijf De Dabbertjes in Beuningen met het leesbevorderingsprogramma ‘BoekStart in de kinderopvang’. Een jaar na dato is clustermanager Lorainne van Egmond tevreden met het resultaat. “Voorlezen vinden we belangrijk omdat het goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. De boeken van de bieb zijn actueel, kleurig en duidelijk, wat zorgt voor veel blije kindergezichten!”

  Bekijk details van Blije kinderen bij kinderdagverblijf De Dabbertjes dankzij BoekStart