Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 82)

 • Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb Bekijk details

  12 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari 2023 kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

 • Cultuur proeven in Nijmegen Grootstal en Lindenholt Bekijk details

  12 januari 2023

  Welzijn begint bij je goed voelen. Cultuur kan daar een belangrijke rol in spelen. Bibliotheek Gelderland Zuid, Bindkracht10, Lindenberg Cultuurhuis en Sterker sociaal werk bundelen daarom hun krachten. In januari starten zij twee activiteitenprogramma's. Bewoners uit Grootstal en Lindenholt kunnen in een ‘Cultuurcarrousel’ deelnemen aan diverse creatieve workshops zoals dansen, verhalen vertellen, theater maken, fotografie en schilderen.

 • Computervraagdagen voor senioren in de bibliotheek Bekijk details

  2 januari 2023

  Van 17 tot en met 19 januari 2023 kunnen senioren in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen en drie bibliotheken in Lingewaard kennismaken met het digitale aanbod van de Bibliotheek Gelderland Zuid en SeniorWeb. De Computervraagdagen staan in het teken van digitale veiligheid.

 • Bibliotheek Heteren vanaf 16 januari tijdelijk gesloten Bekijk details

  14 december 2022

  Op zaterdag 11 februari 2023 opent de nieuwe bibliotheek in de Huiskamer van Heteren haar deuren. In verband met deze verhuizing is de huidige bibliotheek in Heteren aan de Flessestraat 13 vanaf maandag 16 januari 2023 gesloten.

 • Een nachtje slapen in de bieb Bekijk details

  7 december 2022

  Op zaterdag 7 januari 2023 mogen kinderen een nachtje slapen in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. In het laatste weekend van de kerstvakantie staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar in de bibliotheek. Op het programma van ‘Night at the Library’ staat onder meer glow in the dark dichten, cartoons tekenen en de ‘Beste Pyjama’-wedstrijd.

 • Topsporter Marjolein Buis geeft kindercollege in de bieb Bekijk details

  22 november 2022

  Topsporter en rolstoeltennisser Marjolein Buis geeft op woensdag 14 december om 16.00 uur een kindercollege in Bibliotheek Beuningen. Hoe is het als bijna alles in je leven om sport draait?

 • Familiefestival over robots in Nijmeegse stadsbieb Bekijk details

  7 november 2022

  Bibliotheek Gelderland Zuid en het Festivalhuis presenteren op zondag 27 november in Bibliotheek De Mariënburg: Familie Robot. Een festival over computers en robots voor kinderen van 4-12 jaar en hun ouders of verzorgers. Kinderen kunnen kletsen met een robot, zelf programmeren, stop-motion filmpjes maken of iets opsteken over kunstmatige intelligentie.

 • Gebarentaal voor kinderen Bekijk details

  1 november 2022

  In de bieb kunnen kinderen gebarentaal leren. Op maandag 14 november komt Erna Lucassen van Bijdehandjes Gebaren langs in Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen voor een kindercollege over deze bijzondere taal. Op maandag 21 november geeft ze hetzelfde kindercollege in de Nijmeegse bieb aan de Muntweg.

 • Gedichten lezen en schrijven in Bibliotheek Groesbeek Bekijk details

  28 oktober 2022

  Heb je altijd al gedichten willen schrijven, of schrijf je al gedichten en wil je hier beter in worden? In Bibliotheek Groesbeek kun je vanaf woensdag 16 november meedoen met een poëziecursus voor volwassenen. Samen met schrijver en dichter Willemijn Kranendonk ga je zes avonden gedichten lezen en schrijven. Je leert wat een goed gedicht is, welke soorten metaforen er zijn, hoe je die kunt gebruiken en hoe je spannende onderwerpen voor een gedicht bedenkt.

 • Schilderij Nijmeegse kunstenaar Ted Felen onthuld in Bibliotheek De Mariënburg Bekijk details

  26 oktober 2022

  Op dinsdag 25 oktober onthulde Phoebe Felen het schilderij ‘The Difference between… Ebony and Ivory’ van haar vader Ted Felen (1931-2016) in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Met dit werk wil de kunstenaar laten zien dat iedereen gelijk is. Het past volgens directeur-bestuurder Bert Hogemans bij de missie van de Bibliotheek Gelderland Zuid; een organisatie die zich inzet voor een inclusieve maatschappij met een rijk cultureel klimaat.

Paginanavigatie