Een nachtje dromen in de bieb

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023 12:42

Op zaterdag 4 november kunnen kinderen tijdens ‘Night at the Library’ in een tentje slapen in Bibliotheek Beuningen. Vanaf 19.30 uur tot de volgende ochtend 9.30 uur staan er allerlei activiteiten op het programma, van dromerige verhalen en een spannende speurtocht tot een kussengevecht.

Voordat kinderen met een van hun ouders in een tentje kruipen, is er tijdens Night at the Library van alles te doen in de schaars verlichte bieb. Het thema van dit jaar is dromen: in de hele bieb hangt de hele avond en nacht een dromerige, relaxte sfeer. Kinderen kunnen dromenvangers maken, een speurtocht doen door de gangen en geheime kamers van de bieb, naar dromerige verhalen luisteren en glow in the dark-spellen doen. Natuurlijk ontbreken het traditionele kussengevecht en de ‘Beste Pyjama-wedstrijd’ niet. Kinderen en ouders/verzorgers mogen aan alles meedoen, maar gewoon de hele nacht lezen mag natuurlijk ook. Iedereen slaapt tenslotte tussen de boeken.

Afwisselend programma
Boaz (11) was vorig jaar bij Night at the Library in Bibliotheek Beuningen, met als thema Halloween. “Het was spookachtig leuk en griezelig afwisselend!”, aldus een enthousiaste Boaz. Hij zag er angstaanjagend goed uit in zijn skelettenpak en werd ter plekke nog geschminkt. De ‘Night at the Library’ heeft elk jaar een afwisselend programma waarbij kinderen worden vermaakt met verhalen en zelf aan de slag gaan met knutselactiviteiten en spelletjes. Een nacht om nooit meer te vergeten. 

Tentjes reserveren
Een ticket is geldig voor twee personen (één kind en één volwassene) en kost € 45 voor bibliotheekleden en € 50 voor overige bezoekers. De prijs is inclusief overnachting in een tweepersoonstent, wat te drinken, snacks en ontbijt. Ouders en kinderen nemen zelf slaapspullen mee (matje of luchtbed, slaapzak, handdoek etc.). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda).