Kinderboekenweek in de bibliotheek: buttons sparen en voorleesfeestjes

Gepubliceerd op: 20 september 2023 13:57

Van 4 tot en met 15 oktober vindt weer de Kinderboekenweek plaats, de week waarin alles draait om verhalen voor kinderen. Als kinderen boeken lenen bij de bibliotheek, ontvangen ze buttons met bekende boekfiguren. Ook zijn er weer allerlei activiteiten voor kinderen in de bieb, zoals een voorleesfeestje met schrijver Gary Northfield.

Van 18 september t/m 31 oktober ligt in de bibliotheek een uitvouwkaart met een heleboel boekentips. Speciaal voor kinderen die het lastig vinden om een leuk leesboek te kiezen. Er staan tips in voor jeugdboeken in verschillende genres, bijvoorbeeld avontuurlijke boeken, sportboeken of grappige boeken. Bij elk genre hoort een button. Lenen kinderen een boek in dat genre? Dan krijgen ze een gratis button. Er zijn zes verschillende buttons, met Julius Zebra, Paco, Grapman, Koen Kampioen, De Gorgels en Planeet Omar. Een lidmaatschap bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. 

Voorleesfeest in huispak

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. En wat is er nu lekkerder dan, net als thuis, in je onesie of huispak naar een voorlezer te luisteren? Op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 12.00 uur is er een voorleesfeest in Bibliotheek Mariënburg. Na het voorlezen toveren kinderen een doos om tot een kamer en bouwen ze samen een fantasieflat. De Britse stripauteur Gary Northfield, bekend van o.a. Julius Zebra, is tijdens het voorleesfeest in Bibliotheek Mariënburg eregast. Hij komt signeren en kinderen mogen hem vragen stellen. Op zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 12.00 uur is er een ‘Voorleesfeest in huispak’ in Bibliotheek Zwanenveld. Weliswaar zonder Gary Northfield, maar met wel met verhalen, knutselen, drinken en wat lekkers. Een kaartje is gratis, wel even aanmelden via de website van de bieb: www.obgz.nl/kinderboekenweek. Hier vind je ook alle informatie over het programma tijdens de Kinderboekenweek, én een heleboel boekentips.