BabyBabbels in de bieb

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023 15:36

Babbelen met andere ouders over de ontwikkeling van je baby: het kan op vrijdag 3 november van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Onderzoeker Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center vertelt hoe je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Baby’s en peuters zijn van harte welkom.

Baby’s laten ons vaak versteld staan: ze verkennen al gauw nieuwsgierig hun omgeving en spreken  rond hun eerste verjaardag al hun eerste woordjes. Sabine Hunnius, expert op het gebied van het babybrein, zal in gesprek gaan over de nieuwsgierigheid van baby’s en hun leerproces. Ook vertelt ze hoe je als ouder of verzorger de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Aanmelden is gratis en kan via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda). 

Ervaringen delen met andere ouders 
BabyBabbels is een nieuwe activiteit van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met het Baby & Child Research Center. De activiteit vindt drie keer per jaar op vrijdagochtend plaats in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Elke bijeenkomst vertelt een onderzoeker van het Baby & Child Research Center wat over een belangrijk thema in de ontwikkeling van jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van taal, denken, sociale interactie en het welzijn van moeder en kind. Na een korte presentatie kunnen ouders en verzorgers vragen stellen onder het genot van een kop koffie of thee. Ook kunnen ze ervaringen uitwisselen met de andere ouders/verzorgers. De kleintjes vermaken zich met een boek of wat speelgoed.