Jongeren

Populair

E-books

Handige links

Lezen voor de lijst

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst. Ze zijn geordend naar zes leesniveaus, van makkelijke tot zeer pittige boeken. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

Auteurs en illustratoren

Wil je iets weten over een auteur of een illustrator. We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan en wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... 

Boeken op onderwerp

Je zoekt een boek en je weet wel ongeveer waar het over zou moeten gaan? Bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, liefde en seksualiteit, vriendschap of sport?
Wij hebben alle boeken per onderwerp bij elkaar gezet.

Ga je binnenkort op voor je theorie examen?

In de Bibliotheek kun je gratis online kunt oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor!

Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk van de bieb kun jij gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven. 

Kies op onze website onder 'diensten' voor 'databanken' en klik in de bibliotheek op de link naar theorie.nl.

Heel veel succes!

Lees je liever een e-book of luisterboek?

Soms is het fijner om een boek te lezen op je e-reader. Of als luisterboek, onderweg naar school! Bekijk onder 'collectie' hoe je een e-book of luisterboek kan downloaden. Om hiervan gebruik te maken moet je wel lid zijn van de bibliotheek, tot 18 jaar kan dat gratis!

Opzoek naar een uittreksel van een boek?

Op onze website onder 'diensten' en vervolgens 'databanken' vind je een link die je toegang geeft tot de uittrekselbank voor jeugd én volwassenen. Handig!


Interviews & nieuws

Geen natuur voor Paolo Cognetti Bekijk details

Het thema van de komende Boekenweek is natuur. Een vaag begrip, vindt Paolo Cognetti, die jaarlijks zo´n zes maanden in de bergen woont en werkt. ´Bergbewoners gebruiken concrete woorden voor wat zij om zich heen zien.´ Leesplein sprak met de schrijver over zijn boek De acht bergen, dat overladen werd met prijzen.