Feestelijke opening De Leemhof en Bibliotheek Gendt

Gepubliceerd op: 17 april 2024 15:00

Op dinsdag 7 mei van 14.30 tot 17.30 uur is er een feestelijk openingsprogramma voor jong en oud in het vernieuwde Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof in Gendt. De bibliotheek heeft hier een prachtige nieuwe plek gekregen. De inloop start om 14.00 uur.

Bij de opening van de vernieuwde Leemhof zijn burgemeester Nelly Kalfs, wethouder Aart Slob en de directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Bert Hogemans aanwezig. Zij zullen alle bezoekers verwelkomen in de nieuwe bieb waar de kleur kersenrood de boventoon voert en overal gezellige zitjes, werkplekken en leeshoeken zijn. Een fijne plek om te verblijven, nieuwe kennis op te doen, elkaar te ontmoeten en activiteiten te bezoeken. 

Wat staat er op het programma?
Kinderen en volwassenen kunnen tijdens de opening genieten van dans, muziek, zang en verhalen. Dansatelier Over de Linge geeft een dansworkshop voor kinderen en koor ‘Jubilaate’ uit Gendt zingt een afwisselend repertoire uit de wereldmuziek, popmuziek en musicalwereld.  

Kinderboekenschrijver Marieke Boeijen uit Huissen leest voor uit haar boek ‘Zombies op school’. Het verhaal speelt zich af in Angeren en Doornenburg. Daarna gaat ze samen met kinderen spannende karakters bedenken voor strips en boeken. Voorlezer Mia Holterman luidt de nieuwe kinderhoek in de bieb in met een voorleessessie voor dreumesen en peuters. Na het verhaal kunnen de kleintjes lekker gaan knutselen in het thema van het boek. 

Verder is er een greenscreen waarmee kinderen bijzondere foto’s kunnen maken. Er wordt een Zadenbieb geopend, waar bezoekers zaden kunnen ‘lenen’ om de eigen huis-, tuin- en keukenflora aan te vullen. De Historische Kring exposeert oude beelden van Gendt in de Kersenzaal. Iedereen is welkom van 14.30 tot 17.30 uur om samen de opening van de nieuwe Leemhof en de bieb te vieren.