Schrijver Alex Boogers met literaire preek in Stevenskerk

Gepubliceerd op: 6 juni 2024 10:00

Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen organiseren diverse literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Op zondag 30 juni om 12.00 uur staat schrijver Alex Boogers achter de kansel.

In de Stevenskerk, al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen, zijn al eeuwenlang preken uitgesproken. Fluisterpreken, donderpreken, rechtlijnige preken, onbegrijpelijke preken, inspirerende preken en slaapverwekkende preken. Dit keer is het de beurt aan bekende auteurs om een vlammende preek uit te spreken over onderwerpen die hen raken.

Vijfentwintig jaar schrijverschap
Alex Boogers is een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. In 2016 won hij met Alleen met de goden de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Onlangs verscheen De schrijver als Samoerai, waarin hij na vijfentwintig jaar schrijverschap de balans opmaakt: wat is vandaag de dag nog de aantrekkingskracht van zijn ambacht? Hij zal ingaan op de kracht van een boek en wat lezen en schrijven vandaag de dag inhoudt. Boogers weet als geen ander hoe hij jongeren moet inspireren om te gaan lezen. Hij is niet voor niets een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen.

Kaartverkoop
De preek duurt ongeveer een uur. Boekhandel Dekker v.d. Vegt is aanwezig met een boekentafel en na afloop zal Alex signeren. Tickets kosten € 11,50 voor bibliotheekleden, Vrienden en Steveniers en jongeren t/m 30 jaar, en € 14 voor overige bezoekers. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Stevenskerk: www.stevenskerk.nl. Op zondag 14 juli zal Özcan Akyol (ook wel bekend als Eus) een literaire preek uitspreken in de Stevenskerk, tijdens de Vierdaagsefeesten.

 

Foto Alex Boogers: Lenny Oosterwijk