Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Gebarentaal voor kinderen

Gepubliceerd op: 1 november 2022 12:38

In de bieb kunnen kinderen gebarentaal leren. Op maandag 14 november komt Erna Lucassen van Bijdehandjes Gebaren langs in Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen voor een kindercollege over deze bijzondere taal. Op maandag 21 november geeft ze hetzelfde kindercollege in de Nijmeegse bieb aan de Muntweg.

De beroemdste gebarentolk in Nederland is waarschijnlijk Irma. Zij zorgde er tijdens de coronapandemie voor dat doven en slechthorenden de persconferenties van premier Rutte konden begrijpen. Tijdens het kindercollege van Erna Lucassen leren kinderen van alles over gebarentaal. Ook leren ze zelf een aantal gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal.

In Zwanenveld vindt het kindercollege op 14 november plaats van 15.45 tot 16.45 uur, in bieb Muntweg op 21 november van 15.00 tot 16.30 uur. Ouders zijn welkom om mee te doen. Deelname is gratis. Wel even opgeven via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.