Computervraagdagen voor senioren in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 2 januari 2023 14:43

Van 17 tot en met 19 januari 2023 kunnen senioren in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen en drie bibliotheken in Lingewaard kennismaken met het digitale aanbod van de Bibliotheek Gelderland Zuid en SeniorWeb. De Computervraagdagen staan in het teken van digitale veiligheid.

Er wordt steeds meer van mensen verwacht als het om digitale vaardigheid gaat. Maar hoe maak je je al die zaken eigen als je al een tijdje met pensioen bent? Of als je nauwelijks ervaring hebt met een computer of smartphone? De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met SeniorWeb diverse cursussen en workshops om senioren digitaal vaardiger te maken. Tijdens de Computervraagdagen kunnen bezoekers gratis kennismaken met alle digitale activiteiten van de bibliotheek en SeniorWeb, zoals het Digitaal Café en cursussen die in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid worden georganiseerd.

Programma Computervraagdagen

Maandagmorgen 16 januari van 10 tot 12 uur kun je proeven van het lesaanbod in Bibliotheek Bemmel. Ook is er ruimte om vragen te stellen over je computer, tablet of smartphone. 

Dinsdagmorgen 17 januari van 10 tot 11 uur is er in De Mariënburg een korte presentatie over het cursusaanbod van de bibliotheek en een presentatie over verschillende aspecten van digitale veiligheid. Daarna kunnen bezoekers tot 12 uur met deskundige vrijwilligers van SeniorWeb over specifieke vragen doorpraten in het Digitaal Café. In Bibliotheek Huissen kun je ook tussen 10 en 12 uur terecht met al je digitale vragen. 

Woensdagochtend 18 januari van 10 tot 12 uur kun je in Bibliotheek Bemmel terecht voor een voorproefje van het cursusaanbod. 

Woensdagmiddag 18 januari van 14 tot 16 uur hetzelfde programma in De Marienburg als op dinsdag 17 januari.

Donderdagochtend 19 januari van 10 tot 12 uur krijg je in Bibliotheek De Marienburg en Bibliotheek Huissen informatie over het digitale cursusaanbod van de bieb. Ook is er een Digitaal Café waar je vragen kunt stellen. 

Vrijdag 20 januari van 10 tot 12 uur kun je in Bibliotheek Gendt terecht met al je digitale vragen. Ook hier krijg je meer informatie over het cursusaanbod van de bieb. 

Kijk voor meer informatie over het digitale aanbod van de bibliotheek op www.obgz.nl/digitaalvaardig. Hier staat ook informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid, voor vragen over digitale overheidszaken als DigiD, toeslagen en belastingen.