Voortgezet onderwijs

  • Voortgezet onderwijs

Lezen is leuker als je het juiste boek binnen handbereik hebt. Een mooi en goed geschreven verhaal,dat je aanspreekt. Omdat je van spanning houdt. Of van voetbal. Van waargebeurde verhalen of vanfantasy. Omdat je graag over een leeftijdsgenoot leest met herkenbare problemen. Of juist over iemanddie in een heel andere wereld leeft en in situaties terechtkomt die je aan het denken zetten.

Er is een rijk scala aan activiteiten die je kunt uitvoeren om de leesmotivatie van leerlingen te stimulerenen om ze mediawijzer te maken. Nodig een Vliegensvlugge verteller uit in je klas voor goede boekentips,of lees met B/Slash of Lezen met andermans hoofd in groepjes hetzelfde boek en praat er samen over.Doe mee aan landelijke programma’s zoals Nederland Leest of de Bibliotheek op school. Verzorg actuelelessen rond nepnieuws of laat je leerlingen experimenteren met onze robots. En als je een schrijver deklas in haalt, weet je zeker dat je leerlingen al zijn of haar boeken zullen verslinden.

Direct naar de webshop

Groepsabonnementen

Met een groepspas haal je een grote hoeveelheid boeken voor een langere tijd in de klas. Je reserveert de boeken via onze webshop en kunt ze daarna ophalen in een vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid naar keuze. Reserveren is gratis en je krijgt een herinnering per mail voor het terugbrengen van de materialen. Je bent uiteraard ook van harte welkom om met je groep boeken uit te komen zoeken in een van onze vestigingen!

Meer informatie

Nieuwsbrief

Speciaal voor het vo en mbo maken wij vier keer per jaar een inspirerende nieuwsbrief op het gebied van leesplezier, literatuuronderwijs, digitale geletterdheid en mediawijsheid. We delen (les)ideeën rond landelijke campagnes, geven boekentips en verwijzen naar recente onderzoeken. Daarnaast brengen we je op de hoogte van ons uitgebreide aanbod.

Schrijf je hier in

Boekentips? Bekijk onze boektrailers! 👇

'HARDOP'

'Leugenaar Leugenaar'

'Toffee'

Benieuwd naar meer trailers?  • Contact

    Neem contact op met jouw contactpersoon bij de bibliotheek.

    Neem contact op