Voortgezet onderwijs

  • Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs 2020-2021

Leerlingen die plezier hebben in lezen, duiken vaker in een verhaal en verhogen vanzelf hun taalniveau. Of het nu lezen in een boek is, of het lezen van een online blog. Taal is belangrijk, het is een voorwaarde om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Taal vormt ook de basis van digitale geletterdheid, een andere belangrijke basisvaardigheid in de 21e eeuw. De Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteunt je bij het stimuleren van leesplezier en het vergroten van de digitale geletterdheid van jouw leerlingen.

Groepsabonnementen

Met een groepspas haal je een grote hoeveelheid boeken voor een langere tijd in de klas. Je reserveert de boeken via onze webshop en kunt ze daarna ophalen in een vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid naar keuze. Reserveren is gratis en je krijgt een herinnering per mail voor het terugbrengen van de materialen. Je bent uiteraard ook van harte welkom om met je groep boeken uit te komen zoeken in een van onze vestigingen!

Nieuwsbrief

Speciaal voor docenten, mediathecarissen en andere medewerkers van het VO en MBO maken wij vier keer per jaar een nieuwsbrief met boekentips, websites, nieuws en interessant aanbod rond leesbevordering en digitale geletterdheid. Schrijf je hier in voor onze inspiratie-nieuwsbrief.

Boekentips? Bekijk onze boektrailers! 👇

'HARDOP'

'Leugenaar Leugenaar'

'Toffee'

Benieuwd naar meer trailers?