De Bibliotheek op school VMBO


‘Jongeren elke dag motiveren tot lezen en mediawijsheid’ dat is waar we mee bezig zijn bij het landelijke concept de Bibliotheek op school VMBO. Dat is geen makkie. Zo’n 67% van de vmbo’ers heeft leesvrees. Het vraagt een structurele samenwerking tussen school en bibliotheek op alle niveaus.

De Bibliotheek Gelderland Zuid werkte in deze vorm al succesvol samen met het basisonderwijs en voorschoolse instellingen. Nu is deze vorm van samenwerking gestart met het VMBO.

De Bibliotheek op school is een echte bibliotheek in de school met een fictieve en informatieve jongerencollectie. Deze is aantrekkelijk en op thema gepresenteerd. Via lidmaatschap en professionele uitleenapparatuur kunnen scholieren en leraren materialen lenen voor thuis en op school. Via een digitaal portaal hebben zij toegang tot de hele collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid, van luisterboeken, muziek en films tot boeken. Maar het Bibliotheek op school-concept van de Bibliotheek Gelderland Zuid is meer. Klik hier voor informatie.

VMBO & MBO

Bekijk hier de VO-activiteiten en projecten voor het VMBO & MBO.

VMBO

Leraren & ouders

Bekijk hier de VO-workshops voor zowel leraren als ouders. 

Leraren ouders

HAVO & VWO

Bekijk hier de VO-activiteiten en projecten voor het HAVO en VWO (atheneum en gymnasium).

HAVO VWO

ReadICTed: Robots in het VO

Bekijk hier de activiteiten en projecten voor VO en MBO met onze bieb robots.

ReadICTed

Schoolabonnementen

Ter ondersteuning van de lessen en om leerlingen op laagdrempelige wijze toegang te bieden tot de boeken en andere materialen van de bibliotheek, zijn er diverse abonnementen voor het voortgezet onderwijs.

  • Groepsabonnement Bekijk details

    Voor scholen en instellingen bieden we groepsabonnementen, waarbij materialen voor langere tijd geleend kunnen worden, b.v. bij het klassikaal behandelen van een thema of ter ondersteuning van activiteiten.

    Bekijk details van Groepsabonnement

  • Alles-in-één-abonnement jeugd Bekijk details

    Leerlingen stimuleren om lid te worden van de bibliotheek? Dat kan door ze te wijzen op het Alles-in-één-abonnement jeugd (tot 18 jaar).

    Bekijk details van Alles-in-één-abonnement jeugd

Filmpje eerste Bibliotheek op School voortgezet onderwijs

N1 kwam lang bij onze eerste Bibliotheek op school-VMBO, op het Montessori College Nijmegen.

Filmpje B/Slash (lezen op het VO)

B/Slash is een multidisciplinair project om het lezen onder jongeren van het VO aan te moedigen. Theater en digitale media komen samen en het leesplezier wordt gestimuleerd. Een samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kleinkunstig. Lees hier meer

Robot hackathons voor VO en MBO

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert robot-hackathons voor VO en MBO-scholieren van alle leeftijden en niveaus. De hackathon bestaat uit 6 of meer dagdelen, deels in de bieb en deels op school.
Lees hier meer.

Contact met onze medewerkers