Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Primair onderwijs

  • Primair onderwijs

  • HelloRuby

Leerlingen die plezier hebben in lezen, duiken vaker in een verhaal en verhogen vanzelf hun taalniveau. En taal is belangrijk, het is een voorwaarde om mee te kunnen doen in onze maatschappij. De Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteunt je bij het stimuleren van leesmotivatie, ontwikkelen van een rijke taalomgeving en het vergroten van de digitale geletterdheid van jouw leerlingen.

Direct naar de webshop

Bibliotheek op school

Van leesplezier naar een duurzame samenwerking tussen school, kinderopvang en bibliotheek op het gebied van rijk taalonderwijs en leesmotivatie. Dat is de Bibliotheek op school (dBos). Binnen dBos werken we structureel aan het vergroten van de leesmotivatie en leesbeleving. We creëren planmatig een rijke taalomgeving met deskundige leesmedia-consulenten, een verleidelijke collectie boeken in een professionele bibliotheek op school en met een goede digitale reserveer- en leeromgeving. De Bibliotheek op school zorgt voor een rijke (voor-)leescultuur op school én thuis.

Meer informatie


Boeken in de klas

We zorgen graag voor mooie en aansprekende boeken in jouw klas, zodat je leerlingen hun favoriete leesboeken tot hun beschikking hebben. Dit kan op verschillende manieren:

Groepsabonnement

Met een groepspas haal je een grote hoeveelheid boeken voor een langere tijd bij je in de klas. Je reserveert de boeken via onze online catalogus en kunt ze daarna ophalen in een van onze vestigingen. Reserveren is gratis en je krijgt een herinnering per mail voor het terugbrengen van de materialen.

Meer over groepsabonnementen

Zelf themacollecties samenstellen

Wil je voordelig en gemakkelijk een prachtige themacollectie in het klaslokaal halen? Speciaal voor themagericht onderwijs, zoals Jeelo en IPC, hebben we thema-boekenlijsten samengesteld. Je kunt de boeken heel eenvoudig zelf reserveren en ophalen bij een vestiging van de bibliotheek bij jou in de buurt. Je hebt hiervoor alleen een groepsabonnement nodig.

Klik op onderstaande knop om naar de catalogus te gaan en klik vervolgens op 'lijsten'. 

Naar de themalijsten

Een themacollectie op maat

Heb je een specifiek thema in gedachten dat we nog niet aanbieden? Of wil je je themacollectie door ons laten samenstellen en op school laten bezorgen? Dan kun je kiezen voor een thema-collectie op maat. Neem contact met ons op en deel je wensen. Wij stellen dan een kist voor je samen van 30 à 35 boeken. Kijk in onze webshop voor periodes en de prijs

Naar de webshop

Voor ouders

Wij helpen je graag om de ouderparticipatie op het gebied van taalontwikkeling te vergroten. Bijvoorbeeld door te vertellen over het belang van voorlezen en lezen tijdens ouderavonden of koffie-uurtjes. Of door het gesprek aan te gaan over het gebruik van sociale media thuis.

Meer informatie

Nieuwsbrief

Speciaal voor de kinderopvang en het basisonderwijs maken wij vijf keer per jaar een nieuwsbrief vol inspiratie op het gebied van leesplezier en mediawijsheid. We delen (les)ideeën rondom landelijke campagnes zoals de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen en de Week van de Mediawijsheid. Daarnaast brengen we jullie in de nieuwsbrief op de hoogte van ons uitgebreide aanbod! Schrijf je hier in voor onze inspiratienieuwsbrief.

Aanmelden

VoorleesExpress

Het project de VoorleesExpress richt zich op gezinnen met kinderen tussen de twee en acht jaar die de Nederlandse taal nog lastig vinden. Twintig weken lang komt er een vrijwilliger bij een gezin over de vloer om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Ook krijgen ouders handvatten om zelf de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Meer informatie

  • Contact

    Neem contact op met jouw contactpersoon bij de bibliotheek.

    Neem contact op