Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 30)

 • Een nieuw biebseizoen vol verhalen

  1 september 2020

  Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheek terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, een lezing over de laatste ontwikkelingen rond dementie, een Boekenproeverij vol met leestips en een demonstratie over eHealth.

  Bekijk details van Een nieuw biebseizoen vol verhalen

 • Op vakantie met de bieb

  15 juli 2020

  Op zoek naar vakantieleesvoer? Sinds 1 juli kan iedereen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer dwalen tussen de boekenkasten, surfen op internet of lezen aan de leestafels. Ook bezoekers die geen lid zijn van de bibliotheek zijn weer van harte welkom. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM.

  Bekijk details van Op vakantie met de bieb

 • Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

  7 juli 2020

  Om kinderen ook in de zomervakantie te stimuleren om met boeken bezig te zijn, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Zomer in je Bol Bingo’. Vanaf 13 juli kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een bingokaart met verschillende leeschallenges ophalen in de bibliotheek. De bieb deelt zomerse prijzen uit aan de kinderen die meedoen.

  Bekijk details van Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

 • Taalcafés in vijf bibliotheken weer open

  25 juni 2020

  Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de Nijmeegse bibliotheken De Mariënburg en Zwanenveld en de bibliotheken in Beuningen, Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met Nederlands praten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de regels van het RIVM. Alle Taalcafés waren vanwege de corona-uitbraak sinds 14 maart gesloten.

  Bekijk details van Taalcafés in vijf bibliotheken weer open

 • Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

  27 mei 2020

  De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in Leuth, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Overasselt, Doornenburg en Ewijk gaan op dinsdag 2 juni weer open. Bibliotheekleden kunnen tijdens de openingstijden van het dorpshuis waar de bieb is gevestigd, terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Ook kunnen bibliotheekleden hier hun gereserveerde materialen ophalen. Zeventien grotere vestigingen openden op 18 mei al hun deuren.

  Bekijk details van Zes kleinere bibliotheken vanaf 2 juni weer open

 • Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

  14 mei 2020

  Op woensdag 20 mei van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers kijken naar een tweede live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken bibliotheekmedewerkers Marjolein Hordijk en Linda Vogelesang, samen met boekverkoper William Remmers van Dekker v.d. Vegt, de mooiste pareltjes uit de boekenwereld. De presentatie is in handen van schrijver Heidi Koren.

  Bekijk details van Boekenpanel geeft leestips tijdens online Boekenproeverij

 • Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

  8 mei 2020

  De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

  Bekijk details van Bibliotheken gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm open

 • Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

  21 april 2020

  Debuteren met een roman is voor een schrijver een belangrijke mijlpaal, maar wat als je boek precies uitkomt in de coronaperiode? In de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live spreken Marcel Rözer en Marjolein Visser met Jelko Arts over hun boeken en over deze vreemde manier van debuteren. Laurens van de Linde verzorgt een muzikaal intermezzo. De live-uitzending vindt plaats op woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Thiemeloods en is te bekijken via Twitch TV.

  Bekijk details van Debutanten Marcel Rözer en Marjolein Visser in de online talkshow Nijmeegse Schrijvers Live

 • Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

  17 april 2020

  Op woensdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur kunnen leesliefhebbers via Twitch TV kijken naar een live-uitzending van de ‘Boekenproeverij’. Vanuit de Thiemeloods bespreken twee bibliotheekmedewerkers en een boekverkoper van Dekker v.d. Vegt de mooiste pareltjes uit de boekenwereld.

  Bekijk details van Bijzondere boekentips bij de online Boekenproeverij

 • Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

  8 april 2020

  Wil je graag met je (klein)kinderen of collega’s videobellen, maar weet je niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet. De hulplijn is elke dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 024-327 49 99.

  Bekijk details van Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen