Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 77)

 • Bankinformatiepunt in de bibliotheek Bekijk details

  12 april 2024

  Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen en Bibliotheek Groesbeek in Berg en Dal hebben sinds kort een bankinformatiepunt. Inwoners kunnen daar vragen stellen over digitale bankzaken. Een afspraak maken is niet nodig.

 • Meer leden en bezoekers bij Bibliotheek Gelderland Zuid Bekijk details

  11 april 2024

  In het jaarbericht 2023 van Bibliotheek Gelderland Zuid zijn bijna alleen maar stijgende jaarcijfers te zien. Het totaal aantal leden steeg met 5,1% ten opzichte van 2022 en het aantal deelnemers aan activiteiten in de bibliotheken zelfs met 13,3%. Ook bezochten meer mensen de bibliotheek: in 2023 ontving de Bibliotheek Gelderland ruim een miljoen bezoekers, een stijging van 10,9%.

 • Familie Restaurant: een familiedag om van te smullen Bekijk details

  9 april 2024

  Op zondag 21 april staat er weer een familiedag over eten op het programma in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen: Familie Restaurant. Speciaal voor lekkerbekken van 4 tot 12 jaar en hun grote mensen. De Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX, InScience, Go Short en Koks in spe hebben een programma samengesteld om je vingers bij af te likken.

 • Luister naar de Kennisdelers van de bieb Bekijk details

  3 april 2024

  Hoe gaat het nieuwe stationsgebied van Nijmegen eruit zien? Hoe vind je een gezonde balans in het schermgebruik van je kind? Welke rechten en plichten heb je op de arbeidsmarkt? Vragen die aan de orde komen in de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’ van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Experts delen hun specifieke kennis met iedereen die wil luisteren en vragen wil stellen. De gratis lezingen vinden plaats tussen 15 en 23 april van 20.00 tot 21.00 uur.

 • Literaire preken op zondag in de Stevenskerk Bekijk details

  2 april 2024

  Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen organiseren zes literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Schrijver en filosoof Joke Hermsen bijt het spits af met een literaire preek op zondag 21 april om 12.00 uur.

 • Leesinspiratie tijdens de Boekenproeverij in de bieb Bekijk details

  28 maart 2024

  Weet je vaak niet welk boek je moet kiezen in de bibliotheek of boekhandel? Laat je dan inspireren tijdens de Boekenproeverij. Op dinsdag 16 april bespreekt een boekenpanel de mooiste boeken in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

 • Bibliotheek Gendt gaat verhuizen Bekijk details

  21 maart 2024

  De bibliotheek in Gendt aan de Schoolstraat 1 gaat verhuizen naar Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof. Op 15 april sluit de huidige vestiging de deuren. Vanaf 1 mei is iedereen welkom in de nieuwe bibliotheek aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

 • Grensgebieden: in gesprek over grensoverschrijdend gedrag Bekijk details

  15 maart 2024

  In Grensgebieden gaan Aafke Romeijn en Marijn de Vries onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over grensoverschrijdend gedrag. Dichter Sophia Blyden draagt voor. Het programma vindt plaats op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 21.45 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

 • Het werk van Canadese oorlogskunstenaars Bekijk details

  14 maart 2024

  De Tweede Wereldoorlog in en rondom Nijmegen bezien vanuit de blik van Canadese oorlogskunstenaars. Dat is het onderwerp van een lezing die emeritus hoogleraar Hans Bak op woensdag 12 april geeft in Bibliotheek Groesbeek. Centraal staan de schilderijen van Alex Colville.

 • Feestelijk afscheid van Nijmeegse stadsdichter Heidi Koren Bekijk details

  12 maart 2024

  Op zaterdagmiddag 23 maart neemt Heidi Koren in Bibliotheek Mariënburg afscheid als stadsdichter van Nijmegen. Ze trad aan in 2021 en bleef vanwege corona een jaar langer stadsdichter dan de gebruikelijke twee jaar. Tijdens het afscheid zal een aantal speciale gasten haar toespreken.

Paginanavigatie