Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 78)

 • Slow down: het verhaal van een moeder met een bijzondere dochter Bekijk details

  28 november 2023

  Op de eindstreep van haar vruchtbare leven raakt Marion Terpstra zwanger. Deze zwangerschap zit vol emoties en onzekerheden: haar dochter blijkt het syndroom van Down te hebben. Marion besluit haar gevoelens, gedachten en ervaringen bij te houden in een dagboek. Dit resulteerde in het boek 'Slow down'. Op donderdag 14 december van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Marion over haar boek en haar dochter in Bibliotheek Beuningen.

 • Slapen in de bieb Bekijk details

  27 november 2023

  Het laatste weekend van de kerstvakantie is het bij de Bibliotheek Gelderland Zuid weer tijd voor Night at the Library Junior. Bibliotheek Mariënburg staat op zaterdagavond 6 januari 2024 vol met tentjes waarin kinderen van 8 jaar en ouder met een van hun ouders kunnen slapen. Van 's avonds 20.00 uur tot 's ochtends 9.30 uur is er van alles te doen in de bieb.

 • Familie Alien: een familiefestival over de ruimte Bekijk details

  16 november 2023

  Een fonkelende festivaldag over de ruimte voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun grote mensen: dat is de Familie Alien. Op zondag 26 november van 13.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen sterrenkijken, planeten knutselen, de ruimte induiken en astronautentraining krijgen. De familiedag is een samenwerking tussen Bibliotheek Gelderland Zuid, InScience, Valkhof Museum, Go Short en Arthouse LUX. De toegang is gratis.

 • Stemmen in de bibliotheek Bekijk details

  14 november 2023

  Woensdag 22 november zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. In drie vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid staat dit jaar een stembureau: in Bibliotheek Zwanenveld, Bibliotheek Gendt en de Huiskamer van Heteren. Mensen die hun stempas kwijt zijn, kunnen voor hulp naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

 • Activiteiten voor ouders en kinderen tijdens Week van de Mediawijsheid Bekijk details

  25 oktober 2023

  Van 10 t/m 17 november vindt in heel Nederland de Week van de Mediawijsheid plaats. Mediawijsheid omvat alles wat te maken heeft met nieuwe media, sociale media, internet, smartphones, tablets en hoe je hiermee moet omgaan. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert rond deze week diverse activiteiten over mediawijsheid. Zo is er voor ouders een lezing van professioneel gamer Koen Schobbers over het schermgebruik van gamende kinderen, en een workshop over sociale mediagebruik. Voor kinderen is er...

 • BabyBabbels in de bieb Bekijk details

  19 oktober 2023

  Babbelen met andere ouders over de ontwikkeling van je baby: het kan op vrijdag 3 november van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Onderzoeker Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center vertelt hoe je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Baby’s en peuters zijn van harte welkom.

 • Heel Nederland Leest het boek ‘Sonny Boy’ Bekijk details

  16 oktober 2023

  Tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ staat dit jaar het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. De hele maand november is het boek gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijver Annejet van der Zijl is op dinsdag 28 november te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

 • Een nachtje dromen in de bieb Bekijk details

  11 oktober 2023

  Op zaterdag 4 november kunnen kinderen tijdens ‘Night at the Library’ in een tentje slapen in Bibliotheek Beuningen. Vanaf 19.30 uur tot de volgende ochtend 9.30 uur staan er allerlei activiteiten op het programma, van dromerige verhalen en een spannende speurtocht tot een kussengevecht.

 • Interview Tessa de Loo in Bibliotheek Mariënburg Bekijk details

  9 oktober 2023

  Dit voorjaar verscheen de roman ‘De stad in je hoofd’ van Tessa de Loo. Een roman over liefde en oorlogstrauma tegen het decor van de eeuwenoude stad Nijmegen. Het boek kwam tot stand met steun van de gemeente Nijmegen. Op dinsdag 24 oktober komt Tessa de Loo van 20.00 tot 22.00 uur over haar boek vertellen in Bibliotheek Mariënburg in het centrum van Nijmegen. Ze wordt geïnterviewd door schrijver Marjolein Visser.

 • Huiskamer van Heteren genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  26 september 2023

  De Huiskamer van Heteren is in de race voor de titel 'Beste Bibliotheek van Nederland 2023'. De nieuwste vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid is samen met vier andere bibliotheken genomineerd. Tussen 2 en 29 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen. Op donderdag 9 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens bibliotheekcongres ‘Bibliotheekplaza’ in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Paginanavigatie