Jaarbericht 2021

Waar staan we als bibliotheek voor?

Meer dan ooit zien wij het als onze taak om mensen hun weg én hun plek te helpen vinden in de maatschappij. We streven naar een samenleving waarin we elkaar verstaan en begrijpen, ieder mens meedoet en zich voortdurend kan ontwikkelen. Een samenleving met een rijk cultureel klimaat. Met de bibliotheek als plek waar je in contact komt met nieuwe mensen, nieuwe talen en nieuwe verhalen. Een plek waar je mag zijn wie je bent.Wat gebeurde er in onze verschillende gemeenten in 2021?

Gemeente Nijmegen

Nieuwe bibliotheken op school, een pop-up bieb in Heumensoord, huiswerkbegeleiding, een mooie samenwerking met het Radboudumc, de opening van een nieuw Taalcafé en een ‘roze’ dag tijdens de Vierdaagsefeesten waren een aantal hoogtepunten in de gemeente Nijmegen.

Lees meer

Gemeente Berg en Dal

In Millingen aan de Rijn opende wethouder Visser het derde Taalcafé van de gemeente Berg en Dal. Bezoekers kunnen hier oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Ook nam het Agora-onderwijs van het Montessori Collega haar intrek in een ruimte van Bibliotheek Groesbeek.

Lees meer

Gemeente Heumen

De inwoners van Heumen kregen in 2021 goed nieuws: de bibliotheken in Malden en Overasselt blijven open. Dorpsdichter Thijs Kersten maakte zich hart voor de bieb en organiseerde de spoken word-avond ‘SPRAAKWATER’. In Bibliotheek Overasselt was er weer ruimte voor verhalen en in bieb Malden was er aandacht voor klimaatverandering.

Lees meer

Gemeente Beuningen

Wethouder Driessen opende het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Beuningen. Hier kunnen mensen wekelijks met vragen over de digitale overheid terecht. Ook sliepen kinderen weer een nachtje in de bieb: de Night at the Library was een groot succes.

Lees meer

Gemeente Lingewaard

In Bibliotheek Bemmel zijn na de zomer voor het eerst Digi Toolkits te leen: dozen met digitaal spelmateriaal om thuis mee te experimenteren. Ook startte het Open Podium voor lokaal talent, een samenwerking tussen de bieb en boekhandel Toren van Bemmel.

Lees meer

Gemeente Overbetuwe

Wethouder Horsthuis-Tangelder opende op 30 juni de nieuwe Bibliotheek Herveld-Andelst, een servicepunt in Dorpshuis De Hoendrik. Het is de 27e vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het dorp Heteren is in afwachting van het nieuwe ‘Hart van Heteren’, waar ook de bibliotheek zal worden gehuisvest.

Lees meer