Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • iBoy

  Kevin Brooks

  Doordat Tom (16, ik-figuur) door een ongeluk stukjes van een iPhone in zijn hersenen heeft, heeft hij iPowers. Hij wordt een held die de misstanden in de achterstandswijk waar hij woont, wil rechtzetten. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van iBoy

 • Kroonsz

  Marco Kunst

  Amsterdam, 1670. Wessel Kroonsz wordt betrokken bij een belangrijk maar levensgevaarlijk onderzoek van zijn vader, die arts is. Eeuwen later, in 2013, ontmoet Pink een mysterieuze jongen. Hij heet Wessel Kroonsz. Wat wil hij van haar? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kroonsz

 • De kleuren van magie

  V.E. Schwab

  Kell is een magiër die tussen de drie werelden, de rode, de witte en de zwarte, van Londen kan reizen. Samen met zakkenroller Lila probeert hij te ontsnappen aan de invloed van Zwart Londen, waar donkere magie heerst. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kleuren van magie

 • The future of us

  Jay Asher;Carolyn Mackler

  Emma (16) en haar vriend Josh krijgen in 1996 de cd-rom America Online. Hiermee komen ze op hun Facebookpagina van 2011. Emma ontdekt dat door bepaalde acties in het heden, haar toekomstige Facebookprofiel verandert. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van The future of us

 • Mislukt

  Iris Boter

  Loïs zit op de kunstacademie. Ze heeft een groot geheim en houdt mensen liefst op afstand. Zelfs die leuke Giel. Als ze een kamer vindt, gebeuren er vreemde dingen. Door een val van de trap komt Loïs in een ander leven terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mislukt

 • Concept M

  Aafke Romeijn

  Als de Nederlandse samenleving in 2020 ontwricht raakt door de mysterieuze ziekte 'kleurloosheid', neemt een (kleurloze) jonge vrouw een radicale beslissing.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Concept M

Boek van de maand

Rob van Essen, De goede zoon

In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken