Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Machines zoals ik

  Ian McEwan

  In een alternatief Engeland in 1982, waarin Argentinië de Falklandoorlog heeft gewonnen, koopt een man een van de eerste androïdes (robotmensen) die direct verliefd wordt op de vriendin van de man.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Machines zoals ik

 • Koningin van lucht en duisternis

  Cassandra Clare

  Als Julian en Emma op een gevaarlijke missie naar Faerie worden gestuurd, komen ze midden in een strijd met de koning van Unseeli terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Koningin van lucht en duisternis

 • Pioniers

  Timo Parvela;Bjørn Sortland

  Marie (ik-figuur), Ari, Joni en de andere kinderen zijn na een lange ruimtereis aangekomen op de planeet Kepler62. Het is er prachtig, maar zijn ze wel alleen? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pioniers

 • De bunker

  Stephanie Bodeen

  De 15-jarige Eli (ik-figuur) en zijn familie wonen in een bunker sinds een nucleaire aanval zes jaar geleden. Wanneer de voedselvoorraden op beginnen te raken, krijgt zijn vader een gruwelijk plan. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De bunker

 • De goede zoon

  Rob van Essen

  In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De goede zoon

 • Rivaal

  Michael Grant

  Uit de restanten van een rots onstaan mutanten die de mensheid terroriseren. Dan duikt Dillon Poe (18) op die met zijn stem mensen in zijn macht kan krijgen. De enigen die deze schurk met superkracht kunnen stoppen zijn superhelden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rivaal


Boek van de maand

De Scherpschutter

Stephen King

Een mysterieuze, eenzame strijder maakt jacht op de 'zwarte man' in verzengend hete woestijnen, waar hij een aardse jongen ontmoet.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken