Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Syntopia

  Tanja de Jonge

  In de stad waar Timo woont, is een indrukwekkende woontoren gebouwd, waarin alles via een ingenieus computersysteem geregeld wordt. Samen met een klasgenoot gaat Timo op zoek naar de verborgen plekken in het gebouw. Al snel blijkt dat er vreemde dingen gebeuren. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Syntopia

 • Mislukt

  Iris Boter

  Loïs zit op de kunstacademie. Ze heeft een groot geheim en houdt mensen liefst op afstand. Zelfs die leuke Giel. Als ze een kamer vindt, gebeuren er vreemde dingen. Door een val van de trap komt Loïs in een ander leven terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mislukt

 • Boy 7

  Mirjam Mous

  Een 15-jarige Amerikaanse jongen (ik-figuur) komt bij kennis op een grote, hete grasvlakte. Hij weet niet wie of waar hij is. Hij besluit hoe dan ook zijn verleden te achterhalen en zichzelf terug te vinden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boy 7

 • Verlaten

  Michael Grant

  Zonder aankondiging zijn alle mensen van vijftien jaar en ouder verdwenen. In de chaos die ontstaat neemt Sam (14) de leiding, totdat de bende van de kwaadaardige Caine de stad overneemt. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verlaten

 • De hongerspelen

  Suzanne Collins

  Katniss Everdeen (16, ik-figuur) springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen. Tijdens de Hongerspelen moeten 24 kinderen op leven en dood strijden in een arena. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De hongerspelen

 • Elke dag

  David Levithan

  A (16, ik-figuur) ontwaakt elke dag in het lichaam van een leeftijdsgenoot. Hij is gewend geraakt aan dit eenzame bestaan, totdat hij Rhiannon ontmoet. Zijn verliefdheid leidt hem tot aan de grenzen van het mogelijke. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Elke dag

Boek van de maand

Lux; Het geheimzinnige Licht

Op een avond ziet Sam een geheimzinnig licht uit de hemel vallen. Als hij samen met zijn klasgenoten Lindsay en Freddy op onderzoek uitgaat, ontdekken ze een bijzonder, lichtgevend wezentje. Ze willen het wezentje beschermen, maar het wordt ontvoerd door...

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken