Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Moskouse nachten

  Nigel Cliff

  Portret van de Amerikaanse pianist Van Cliburn (1934-2013) die in 1958 als 23-jarige het Eerste Tsjaikovski Concours in Moskou won en zo een brug sloeg tussen de twee nucleaire grootmachten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Moskouse nachten

 • Femme fatale

  Pat Shipman

  Biografie van Margaretha Zelle (1876-1917), die als exotische danseres onder de naam Mata Hari furore maakte in Parijs, maar tijdens de Eerste Wereldoorlog op beschuldiging van spionage ter dood werd veroordeeld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Femme fatale

 • Twee stapjes op het strand

  Anne-Dauphine Julliand

  Persoonlijk verhaal van een moeder, van wie het tweejarige dochtertje bleek te lijden aan een ongeneeslijke en dodelijke ziekte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Twee stapjes op het strand

 • Cécile en Elsa, strijdbare freules

  Elisabeth Leijnse

  Dubbelbiografie van de freules Cécile de Jong van Beek en Donk (1866-1944), een feministe, en haar zuster Elsa (1868-1939), gehuwd met de componist Alphons Diepenbrock.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Cécile en Elsa, strijdbare freules

 • Lieve hemel

  Rhoda Janzen

  Een 43-jarige vrouw keert na een crisis in haar persoonlijke leven tijdelijk terug naar haar familie in de mennonietengemeenschap in Californië waar ze opgroeide. Daar overpeinst ze haar leven, herleeft haar mennonitische jeugd en komt in het reine met zichzelf.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lieve hemel

Boek van de maand

Henk Plenter, Let niet op de rommel

Henk Plenter ruimde in 44 jaar ruim 1600 ernstig vervuilde woningen op. Lees alles over de chaos, eenzaamheid en ontluistering die achter sommige voordeuren te vinden is.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken