Volwassenen

Welkom op de nieuwe leestipspagina voor volwassenen!
Bekijk de genrepagina's voor de nieuwste boeken.

Boekentips van onze redactie

 • De zomer van toen

  Maggie Mitchell

  Twee Amerikaanse vrouwen die als twaalfjarigen werden ontvoerd, komen weer met elkaar in contact en blijken nog veel te verwerken te hebben.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zomer van toen

 • De smaak van droef en zoet

  Aimee Bender

  Als een jong meisje ontdekt dat ze de emoties van de bereider van eten kan proeven, zet dit haar hele wereld op z'n kop.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De smaak van droef en zoet

 • Gescheiden kamers

  Pier Vittorio Tondelli

  De Italiaanse schrijver Leo rouwt om de dood van zijn geliefde, de jonge Duitse pianist Thomas, gestorven aan de gevolgen van aids.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gescheiden kamers

 • Juffrouw Jane

  Brad Watson

  Een jonge vrouw in het Mississippi van 1929, die een onbehandelbare geboorteafwijking heeft, moet haar eigen weg in het leven zien te vinden in een kleine plattelandsgemeenschap met strakke normen en waarden en uitgestippelde verwachtingspatronen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Juffrouw Jane

 • Een klasse apart

  Joanne Harris

  De nieuwe rector van St. Oswald jongensgymnasium blijkt een oud-leerling te zijn aan wie de hoofdpersoon, docent klassieke talen, nare herinneringen heeft; schandalen uit het verleden komen in een nieuw daglicht te staan.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een klasse apart

 • De abrikozenboom

  Beate Teresa Hanika

  Een joodse vrouw heeft als enige van haar familie de Tweede Wereldoorlog overleefd en haar schuldgevoel en de schimmen uit het verleden zijn dagelijks aanwezig. De komst van een jonge kamerhuurster zorgt ervoor dat een tragische verwijzing tussen heden en verleden ontstaat.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De abrikozenboom


Boek van de maand

BoekPerWeek

'Bizarre verwikkelingen en verhaallijnen,' zegt BoekPerWeek-lezer Linda. 'Over verlangen, verlies en blijven wentelen in rouw.'

Bekijk dit boek


Digitale bronnen

Lezende man

Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. 

Wat vind je van deze pagina's?

Man die vrouw website laat zien

Inspireren deze nieuwe pagina's jou bij het vinden van een volgend boek om te lezen? Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening.

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Nieuwe e-books


Luisterboeken