Bibliotheek Gelderland Zuid

 • Doe mee met de BiebBoys Zomerchallenge! šŸŒž

  Heb je nog geen poster en stickervel? Haal hem op bij je bieb en probeer samen met Joran en Kees zoveel mogelijk wereldrecords te verbreken.

  Meer over de challenge

 • Een zomer lang lezen met de bieb!

  Op het strand, in het vliegtuig, je eigen achtertuin of dobberend in een zwembad: Waar je ook bent te vinden deze zomer, wij zorgen voor de verhalen.

  Leestips & inspiratie

 • Thuis aan de slag met een Digi Toolkit!

  In Bibliotheek Bemmel, Groesbeek, Elst Ć©n Muntweg kun je nu een Digi Toolkit lenen! Een doos met superleuke digitale spelmaterialen om thuis mee te experimenteren.

  Meer informatie

 • Tips voor thuisblijvers

  Online zijn we 24/7 open!

  Bekijk ons online aanbod

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van wat er georganiseerd wordt bij de bibliotheek? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Ontdek, beleef en leer alles op het gebied van literatuur, kennisdelen en persoonlijke ontwikkeling. Ook als je geen lid bent!

Bekijk


Nieuwe e-books


Voordeel met je biebpas

Met een biebpas haal je veel meer in huis dan boeken! Je krijgt namelijk altijd korting op onze activiteiten Ć©n op bijvoorbeeld creatieve cursussen, film, theater of een dagje uit bij een van onze partners.

Naar alle voordelen


Volg het laatste bibliotheeknieuws

 • Leestips voor en door kinderen dankzij de Kinderraad

  Kinderen kunnen elkaar heel goed vertellen waarom een boek leuk is. Dat was de insteek van de filmpjes die op initiatief van de Kinderraad Nijmegen zijn opgenomen met leerlingen van basisschool Het Talent...

  6 juli 2022

 • BiebBoys verbreken wereldrecords

  Ook deze zomer dagen de BiebBoys kinderen uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Joran en Kees zetten tijdens De Grote BiebBoys Zomerchallenge hun talenten in om wereldrecords...

  5 juli 2022

 • Roze Woensdag Jong: activiteiten voor en door LHBTIQ+-jongeren

  Op Roze Woensdag tijdens de Vierdaagsefeesten (dit jaar op 20 juli) viert de binnenstad van Nijmegen traditiegetrouw het kleurrijke leven. Speciaal voor jongeren organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid...

  4 juli 2022

 • Kinderactiviteiten op stadscamping De MariĆ«nburg

  Het Mariƫnburgplein in het centrum van Nijmegen verandert tijdens de Vierdaagsefeesten in stadscamping De Mariƫnburg. Van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 juli en op donderdag 21 juli kunnen kinderen hier terecht...

  28 juni 2022

 • Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker in de Stevenskerk

  Tijdens de Vierdaagsefeesten is het bij ā€˜Schrijvers in de Stevenskerkā€™ een oase van rust in het feestgedruis. Op zondag 17 juli en maandag 18 juli kun je in de kerk van 14.00 tot 15.00 uur luisteren naar...

  27 juni 2022

Bekijk al het nieuws


Uitgelicht

Werken bij de bibliotheek

De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een leuke en inspirerende werkomgeving voor zowel haar medewerkers als vrijwilligers in de Gemeente Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe.

Hulp voor OekraĆÆne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om OekraĆÆense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Kun je wel wat hulp gebruiken? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.