Ontdek een wereld vol verhalen

☀️ Lees de wereld rond! ☀️

Heb je altijd al gedroomd van reizen naar verre oorden, maar laat je agenda (of je portemonnee) dat niet toe? Geen zorgen! In onze bibliotheek vind je de perfecte reisgenoot: een goed boek.

Met een boek kun je de wereld ontdekken zonder je huis te verlaten. Van de bruisende straten van New York tot de serene tempels in Japan, van de zinderende hitte van de Afrikaanse savanne tot de koude pracht van Antarctica. Je kunt in één week door verschillende continenten reizen, exotische culturen beleven en spannende avonturen ervaren.

Kom langs en laat je meevoeren naar onbekende bestemmingen met de mooiste verhalen. Want wie zegt dat je een vliegticket nodig hebt om de wereld te zien? Pak je paspoort (eh, bibliotheekpasje) en begin je reis vandaag nog!Blijf je ontwikkelen

Neem in de zomer eens de tijd om écht aan jezelf te denken en probeer een van de vele online cursussen die jou helpen meer in je persoonlijke kracht te staan. Als lid van de bibliotheek heb je  toegang tot veel interessante online cursussen op de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Log in met je bibliotheekgegevens en je kunt meteen beginnen met een online cursus! 

Denk bijvoorbeeld aan een cursus 'Doen waar je blij van wordt', 'Lekker in je vel', 'Mindfulness' of 'De geluksmodule'. Ook is er genoeg te kiezen als je je op professioneel gebied wilt ontwikkelen of een nieuwe hobby wilt ontdekken! Wat wil jij leren?

Bekijk alle cursussen

Activiteiten in de zomer

In de zomer is er vanalles te doen in onze bibliotheken! Bekijk hieronder het overzicht of ga naar onze online agenda.

De agenda voor de jeugd vind je hier.

Reis de wereld rond met onze leestips 🗺️

Ontdek de mooiste verhalen van over de hele wereld. Haal de wereldkaart met leestips gratis op in de bibliotheek bij jou in de buurt, of bekijk ze hier en reserveer direct via Mijn Bibliotheek!

Europa

Oceanië

Afrika

Zuid-Amerika

Noord-Amerika

Verhalen uit je vakantieland

Ontdek de mooiste boeken uit jouw vakantieland. Romans en thrillers uit Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en meer vakantielanden.

Ontdek de verhalen


Lees waar en wanneer je wil met de Online Bibliotheek

Geen plek in je koffer voor alle boeken die je graag wil lezen? Liever een tijdschrift lezen in je hangmat? Of droom je liever weg bij een luisterboek dan tegen de zon in te fronsen? Dan kun je terecht in de online Bibliotheek! Daar vind je namelijk ruim een grote collectie e-books, digitale tijdschriften en luisterboeken. Je probeert de Online Bibliotheek deze zomer drie maanden uit met het zomer abonnement (inschrijven kan tot 1 juli). Ben je al lid? Lees dan hieronder hoe je gebruik kunt maken van de Online Bibliotheek.

Meer over de online Bibliotheek


Thuis vakantie vieren

Uitstapjes in Nederland

Verder lezen na de zomer?