Hulp bij digitaal

Digitaal op weg in de bieb

De computer, telefoon en tablet zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er ook vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt in samenwerking met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van jouw digitale vaardigheden.

In de bieb leer ik wat ik allemaal met een computer, telefoon, tablet of VR-bril kan doen!

Ik heb een vraag over...

... laptop, computer, telefoon of tablet

 • Digitale hulplijn Meer informatie

  Wil je graag hulp bij het gebruik van je computer, tablet of mobiel? Loop dan binnen bij het Digitaal Café. Hier kun je terecht met al je vragen over digitale zaken.

 • Digitaal Café Meer informatie

  Heb je een vraag over de computer, laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Loop gewoon eens binnen en stel je vragen! Het Digitaal Café is gratis te bezoeken.

... de digitale overheid

Zoals DigiD, toeslagen, belastingen, enzovoorts.

 • Informatiepunt Digitale Overheid Meer informatie

  Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Hulp nodig hierbij? Kom langs in de bieb. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je...

 • Bankinformatiepunt Meer informatie

  Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen en Bibliotheek Groesbeek in Berg en Dal hebben een bankinformatiepunt. Inwoners kunnen daar vragen stellen over digitale bankzaken. Een afspraak maken is niet nodig.

Ik wil oefenen met...

... computer, laptop en internet

 • Klik & Tik Meer informatie

  In de bieb kun je de eerste stappen in de digitale wereld zetten. Geduldige begeleiders helpen je in kleine groepjes op weg. Je leert in gemiddeld tien lessen de basis om met een computer te kunnen werken.

 • Cursus Welkom Online Meer informatie

  Tijdens de cursus Welkom Online maak je kennis met de mogelijkheden van het internet, zodat ook jij straks online kunt praten met familie of vrienden.

 • Werken met Windows 10 Bekijk details

  Wil je graag beter leren werken met Windows 10? Geef je dan op voor deze cursus. Je begint bij de basis en de docent legt alles rustig uit.

 • Werken met Windows 11 Meer informatie

  Deze cursus sluit goed aan op de Klik & Tik-cursus. Je begint bij de basis en gaat onder geduldige begeleiding aan de slag.

 • Veilig internetten Bekijk details

  Wil je leren hoe je veilig je overheidszaken met DigiD kunt regelen? En online shopt en bankiert zonder dat er iemand met je geld vandoor gaat? Dat leer je allemaal in deze cursus over veilig internetten.

... telefoon en tablet

... websites van de overheid

 • Werken met de digitale overheid Meer informatie

  Het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing regel je tegenwoordig allemaal online. Kun je al een beetje werken met internet? Kijk dan hier voor meer informatie en diverse...

Meer workshops, inloopspreekuren en tips

 • Vakantiefoto's organiseren Bekijk in de agenda

  Heb je veel vakantiefoto's op je laptop, smartphone of tablet staan? Leer in deze cursus je foto's te organiseren, zodat je hier bijvoorbeeld een mooi fotoalbum van kunt maken.

 • Digivitaler Bekijk details

  Met de cursus DigiVitaler helpen we jou op weg met het gebruik van digitale zorg. Ben je benieuwd wat je er zelf aan hebt? Dan is deze korte cursus vast iets voor jou.

 • Inloopspreekuur Openbaar Vervoer Bekijk details

  Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijdens dit inloopspreekuur geven ervaren OV-ambassadeurs tips en advies over het reizen met trein of bus.

 • Online oefeningen Bekijk details

  Je kunt ook online oefenen om je digitale vaardigheden te ontwikkelen, thuis of in de bibliotheek. Daarvoor hebben we een overzicht van leerzame oefensites.

 • Stamboomcafé Bekijk details

  Wil je graag meer weten over je voorouders? Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging helpen je bij je zoektocht naar jouw stamboom, afkomst en familiegegevens.