Digitaal vaardig

Digitaal op weg in de bieb

De computer of tablet maakt een steeds onmisbaarder onderdeel uit van onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er ook vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt in samenwerking met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

In de bieb leer ik wat ik allemaal met een computer, telefoon, tablet of VR-bril kan doen!

RIVM maatregelen

Natuurlijk zorgen we ervoor dat al onze cursussen en workshops veilig verlopen volgens de laatste richtlijnen van het RIVM.

Stel een vraag

 • Digitale hulplijn Meer informatie

  Wil je graag met je (klein)kinderen videobellen of zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? Via de telefonische hulplijn worden alle vragen over de computer,...

 • Digitaal Café Meer informatie

  Heb je een vraag over de computer, laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Loop gewoon eens binnen en stel je vragen! Het Digitaal Café is gratis te bezoeken.

 • Digitale Overheid Meer informatie

  Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Hulp nodig hierbij? Kom langs in de bieb. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je...

Waarmee kunnen we je helpen?

Volg een beginnerscursus

 • Klik & Tik Meer informatie

  In de bieb kun je de eerste stappen in de digitale wereld zetten. Geduldige begeleiders helpen je in kleine groepjes op weg. Je leert in gemiddeld tien lessen de basis om met een computer te kunnen werken.

 • Cursus Welkom Online Meer informatie

  Tijdens de cursus Welkom Online maak je kennis met de mogelijkheden van het internet, zodat ook jij straks online kunt praten met familie of vrienden.

Volg een cursus of workshop

 • Werken met de digitale overheid Meer informatie

  Het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing regel je tegenwoordig allemaal online. Kun je al een beetje werken met internet? Kijk dan hier voor meer informatie en diverse...

 • Werken met Windows 10 Meer informatie

  Wil je graag met Windows 10 leren werken? Geef je dan op voor de gratis basiscursus Werken met Windows 10. Deze cursus sluit goed aan op de Klik & Tik cursus.

 • Werken met Windows 11 Meer informatie

  Deze cursus sluit goed aan op de Klik & Tik-cursus. Je begint bij de basis en gaat onder geduldige begeleiding aan de slag.

 • Omgaan met telefoon of tablet Meer informatie

  Heb je een mobiele telefoon of tablet en weet je nog niet wat je er allemaal mee kunt? Een geduldige docent van Seniorweb legt je alles rustig uit.

 • DigiDemo 50+ Bekijk de demo's bij het aanbod voor volwassenen

  Virtual Reality, green screen, 3D printen… je hebt er vast wel eens van gehoord. Wil je weten hoe deze nieuwe technieken werken? Kom dan naar de bieb en ervaar het zelf! In verschillende vestigingen geven...

 • Fotoalbum maken Meer informatie

  Zou je zelf wel eens online een fotoboek willen maken met vakantiefoto’s of foto’s van de (klein)kinderen? In deze workshop van twee dagdelen leer je precies hoe dit moet.

 • Op zoek naar je stamboom Meer informatie

  Ben je ook nieuwsgierig naar jouw voorouders? In deze workshop leer je in één dagdeel hoe je informatie over jouw stamboom opzoekt.

 • Digitale erfenis Meer informatie

  Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw digitale erfenis regelt. Zodat nabestaanden toegang hebben tot je wachtwoorden en accounts.

 • Zelf belastingaangifte doen Meer informatie

  Wil je zelf belastingaangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? In de bibliotheek krijg je gratis hulp bij het doen van je inkomstenbelasting.

 • Basiscursus Excel Meer informatie

  In deze cursus leer je de basisbeginselen van Excel. Dit programma is een handig programma om bijvoorbeeld je uitgaven en inkomsten in bij te houden.

 • Veilig bankieren Meer informatie

  Heb je moeite met online bankieren? Of wil je meer weten over de veiligheid ervan? Een medewerker van de Rabobank geeft uitleg over je persoonlijke situatie.

 • Online oefeningen Meer informatie

  Je kunt ook online oefenen om je digitale vaardigheden te ontwikkelen, thuis of in de bibliotheek. Daarvoor hebben we een overzicht van leerzame oefensites.

 • Digivitaler Meer informatie

  Met de cursus DigiVitaler helpen we jou op weg met het gebruik van digitale zorg. Ben je benieuwd wat je er zelf aan hebt? Dan is deze korte cursus vast iets voor jou.

 • Oefenen met DigiD Meer informatie

  Wil je graag weten hoe je je DigiD gebruikt? In deze online workshop laten we stap voor stap zien hoe je met jouw DigiD kunt inloggen op websites van bijvoorbeeld de gemeente, Belastingdienst, zorgverzekeraar...

 • Werken met de Mac Meer informatie

  Werk je met een computer van Apple, oftewel een iMac of MacBook? Tijdens deze workshop krijg je een aantal tips en tricks, zodat je nog beter overweg kunt met deze computer.