Online oefenen

Je kunt ook online oefenen om je digitale vaardigheden te ontwikkelen, thuis of in de bibliotheek. Daarvoor hebben we een overzicht van leuke en leerzame oefensites.

Organisatie Omschrijving
Oefenen.nl Oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.
Welkom Online Welkom Online is een gratis online lesprogramma over internet voor mensen die zelden of nooit online zijn geweest.
Seniorweb.nl Website met uitleg over videobellen, het gebruiken van sociale media en overige computergerelateerde vragen.
Theorie-examen oefenen Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen!
Digisterker Door Doen Op deze pagina vind je boekjes waarmee je stap-voor-stap leert hoe je jouw overheids- en gezondheidszaken op internet kunt regelen.

  • Online cursussen van SeniorWeb

    Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Volg dan in de bibliotheek of thuis gratis online SeniorWeb-cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. Je kunt kiezen uit maar liefst 25 cursussen. Ze zijn er voor iedereen, jong en oud, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

  • Hulp nodig bij het aanmelden voor een cursus?

    Om de cursussen te volgen, kun je je registreren bij de bibliotheek, of je nu lid bent of niet. De bibliotheekmedewerker verzorgt de registratie. Daarna ontvang je binnen 15 minuten van SeniorWeb je inloggegevens per e-mail en kun je aan de slag.

Meer informatie over de cursussen