Jordey de Joode

  • “Heerlijk zo’n voorleesmomentje met mijn kinderen ‘s avonds”

    Jordey de Joode

Jordey de Joode (36) bezoekt samen met zijn zoons Pim (4) en Tijn (6) de voorleesactiviteit over de spin Anansi in Bibliotheek Elst. Met grote ogen kijken de kinderen naar voorlezer Mirella in haar kleurige Caribische outfit. “Voorlezen vinden mijn vrouw en ik heel belangrijk voor de taalontwikkeling van onze jongens.”

Jordey werkt als Sales Manager bij de Van Munster Media Groep in Nijmegen. Een drukke baan, waardoor hij vaak laat thuis is. Doordat hij zijn twee zoons Pim en Tijn overdag weinig ziet, vindt hij het heerlijk om ze ’s avonds voor te lezen. “Voorlezen vinden mijn vrouw en ik heel belangrijk. Voor de taalontwikkeling, maar ook om even een momentje samen met onze jongens te hebben voor het slapengaan. Daar geniet ik echt van.”

Het hele gezin bieblid
Jordey en zijn vrouw komen vaak met de jongens in Bibliotheek Elst. Het hele gezin is lid van de bieb. “Tijn zit nu in groep 3 en leert zelf lezen. Ontzettend leuk om te zien hoe snel hij vooruit gaat. We lenen nu veel boekjes die hij zelf kan lezen.” De jongens zoeken graag zelf hun boeken uit. “Ze zijn dol op verhalen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf geen enorme lezer ben, ik lees vooral in de vakantie. Dan kan ik me helemaal verliezen in een boek en gun ik me er ook de tijd voor. Nu is er ’s avonds veel concurrentie van Netflix en voetbal.”

Verhalen over Anansi
Via de Facebook-pagina van de bibliotheek, Kidsproof en Sjors Sportief ziet het gezin regelmatig leuke kinderactiviteiten in de bibliotheek langskomen. Zo kwamen ze ook de voorleesactiviteit over Anansi de spin tegen. Voorlezer Mirella vertelt enthousiast en met expressieve gebaren over deze spin met magische krachten. De verhalen over Anansi werden vroeger door Afrikaanse slaven aan elkaar doorverteld. “Mijn vrouw is half-Surinaams, dus dat triggerde ons om hier met de kinderen heen te gaan.” De jongens komen na het voorlezen enthousiast naar papa toegerend. “En, vonden jullie het leuk?” “Jaaaa!”, klinkt het in koor. En dan duiken de jongens weer enthousiast tussen de biebboeken.