Digitaal vaardig

Digitaal op weg in de bieb

De computer of tablet maakt een steeds onmisbaarder onderdeel uit van onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er ook vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt in samenwerking met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

In de bieb leer ik wat ik allemaal met een computer, telefoon, tablet of VR-bril kan doen!

Stel een vraag

 • Digitale hulplijn Meer informatie

  Wil je graag met je (klein)kinderen videobellen of zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? Via de telefonische hulplijn worden alle vragen over de computer,...

 • Digitaal Café Meer informatie

  Heb je een vraag over de computer, laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Loop gewoon eens binnen en stel je vragen! Het Digitaal Café is gratis te bezoeken.

 • Informatiepunt Digitale Overheid Meer informatie

  Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Hulp nodig hierbij? Kom langs in de bieb. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je...

 • Inloopspreekuur Openbaar Vervoer Meer informatie

  Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijdens dit inloopspreekuur geven ervaren OV-ambassadeurs tips en advies over het reizen met trein of bus.

Waarmee kunnen we je helpen?

Volg een beginnerscursus

 • Klik & Tik Meer informatie

  In de bieb kun je de eerste stappen in de digitale wereld zetten. Geduldige begeleiders helpen je in kleine groepjes op weg. Je leert in gemiddeld tien lessen de basis om met een computer te kunnen werken.

 • Cursus Welkom Online Meer informatie

  Tijdens de cursus Welkom Online maak je kennis met de mogelijkheden van het internet, zodat ook jij straks online kunt praten met familie of vrienden.

Volg een cursus of workshop