Digitaal vaardig

Digitaal op weg in de bieb

De computer of tablet maakt een steeds onmisbaarder onderdeel uit van onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er ook vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt in samenwerking met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Activiteiten en cursussen

 • Klik & Tik Bekijk details

  Cursus omgaan met de computer

  Tijdens deze cursus zet je de eerste stappen met je computer of tablet. In alles rust en onder geduldige begeleiding leer je de basis die je nodig hebt om met een computer of tablet te werken.

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Digitaal Café Bekijk details

  Heb je een vraag over de computer, je laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Kom langs en stel je vraag tijdens een Digitaal Café.

  Bekijk details van Digitaal Café

 • Werken met de digitale overheid Bekijk details

  De cursus legt in 5 ochtenden uit hoe je online je administratieve zaken kunt regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing...

  Bekijk details van Werken met de digitale overheid

 • Werken met Windows 10 Bekijk details

  Leer stap voor stap werken met Windows 10. Tijdens deze cursus van vijf of zes dagdelen werk je onder begeleiding in kleine lesgroepen. Cursus door SeniorWeb.

  Bekijk details van Werken met Windows 10

 • Werken met de Apple MacBook Bekijk details

  Maak in deze driedelige cursus kennis met het besturingsprogramma van een Apple MacBook. Leer op je eigen MacBook e-mailen, mappen beheren, foto's importeren en sorteren. Cursus door SeniorWeb.

  Bekijk details van Werken met de Apple MacBook

 • Werken met een tablet of smartphone Bekijk details

  Tablets en smartphones zijn eigenlijk kleine computers. Neem je eigen tablet of smartphone mee om deze in drie dagdelen beter te leren kennen. Cursus door SeniorWeb.

  Bekijk details van Werken met een tablet of smartphone

Waarmee kunnen we je helpen?

Aanbod eenmalige activiteiten

Op dit moment is er geen aanbod aan eenmalige activiteiten op het gebied van digitale vaardigheid. Vanaf het nieuwe seizoen (sep-jun) zullen deze hier gepresenteerd worden.