Digitaal vaardig

Digitaal op weg in de bieb

De computer of tablet maakt een steeds onmisbaarder onderdeel uit van onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er ook vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt in samenwerking met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst diverse activiteiten en cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

In de bieb leer ik wat ik allemaal met een computer, telefoon, tablet of VR-bril kan doen!

Activiteiten en cursussen

 • Klik & Tik Meer informatie

  In de bieb kun je je eerste stappen in de digitale wereld zetten. Geduldige begeleiders helpen je in kleine groepjes op weg. Je leert in gemiddeld tien lessen de basis om met een computer te kunnen werken.

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Digitaal Café Meer informatie

  Heb je een vraag over de computer, laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Loop gewoon eens binnen en stel je vragen! Het Digitaal Café is gratis te bezoeken.

  Bekijk details van Digitaal Café

 • Werken met de digitale overheid Meer informatie

  Het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing regel je tegenwoordig allemaal online. Kun je al een beetje werken met internet? Dan is deze gratis cursus wat voor jou.

  Bekijk details van Werken met de digitale overheid

 • Windows 10 voor beginners Meer informatie

  Wil je graag met Windows 10 leren werken? Geef je dan op voor de gratis basiscursus Werken met Windows 10. Deze cursus sluit goed aan op de Klik & Tik cursus.

  Bekijk details van Windows 10 voor beginners

 • Windows 10 voor gevorderden Meer informatie

  Ken je de basis van Windows 10, maar wil je weten wat je allemaal nog meer kunt met dit programma? Volg dan de cursus Windows 10 voor gevorderden. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten.

  Bekijk details van Windows 10 voor gevorderden

 • Omgaan met telefoon of tablet Meer informatie

  Heb je een mobiele telefoon of tablet en weet je nog niet wat je er allemaal mee kunt? Een geduldige docent van Seniorweb legt je alles rustig uit.

  Bekijk details van Omgaan met telefoon of tablet

 • DigiDemo 50+ Bekijk de demo's bij het aanbod voor volwassenen

  Virtual Reality, green screen, 3D printen… je hebt er vast wel eens van gehoord. Wil je weten hoe deze nieuwe technieken werken? Kom dan naar de bieb en ervaar het zelf! In verschillende vestigingen geven...

  Bekijk details van DigiDemo 50+

 • Fotoalbum maken Meer informatie

  Zou je zelf wel eens online een fotoboek willen maken met vakantiefoto’s of foto’s van de (klein)kinderen? In deze workshop van twee dagdelen leer je precies hoe dit moet.

  Bekijk details van Fotoalbum maken

 • Op zoek naar je stamboom Meer informatie

  Ben je ook nieuwsgierig naar jouw voorouders? In deze workshop leer je in één dagdeel hoe je informatie over jouw stamboom opzoekt.

  Bekijk details van Op zoek naar je stamboom

 • Digitale erfenis Meer informatie

  Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw digitale erfenis regelt. Zodat nabestaanden toegang hebben tot je wachtwoorden en accounts.

  Bekijk details van Digitale erfenis

Waarmee kunnen we je helpen?