Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'

4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Benieuwd naar onze activiteiten?

Kom in je huispak naar de voorleesfeestjes, ontwerp je lievelingshuis, bouw je eigen hut op het Waalstrand of kijk je ogen uit bij de leukste voorstellingen!

Bekijk het overzicht


Spaar buttons van je favoriete boekenhelden! 😍

Weet je niet welk boek je wilt lezen? Misschien houd je van grappige boeken. Of wil je liever lekker griezelen. De bieb helpt je kiezen!

In de bibliotheek of via de Bibliotheek op school krijg je een uitvouwbare kaart met titels van allerlei soorten boeken. Kies een boek uit dat genre, leen het met je eigen biebpas en je krijgt een button. Spaar alle zes buttons door boeken in zes verschillende genres te lenen. Daarnaast vind je op de vouwkaart leuke spelletjes, doorleestips en een winactie! Haal er dus snel eentje op bij de biblitoheek bij jou in de buurt. Welk boek vond jij het leukst? Vertel het aan je klasgenootjes!

Voorwaarden:

  • Je kunt meerdere boeken in verschillende genres tegelijk lenen.Voor elk genre (niet boek!) dat je leent, krijg je één button. 
  • Je ontvangt een button als je zelf naar de bieb komt en leent op je eigen pas*. Buttons worden niet meegegeven aan ouders/verzorgers die zonder hun kind naar de bieb komen, om te voorkomen dat de voorraad snel opraakt.
  • De buttonactie loopt van 18 september t/m 31 oktober. Op = op.

*Als je je eigen biebpas gebruikt bij het lenen, kunnen wij je in de toekomst nog beter helpen met persoonlijke (lees)tips!

In deze bibliotheken kun je terecht voor de buttonactie:

De buttonactie gaat van start in de week van 18 september. Het kan zo zijn dat jouw bibliotheek tijdens jouw bezoek nog niet alle materialen binnen heeft. Kom in dat geval later in de week even terug!

Bibliotheek De Mariënburg
Bibliotheek De Biezantijn
Bibliotheek Beek-Ubbergen
Bibliotheek Bemmel
Bibliotheek Beuningen
Bibliotheek Elst
Bibliotheek Gendt
Bibliotheek Groesbeek
Bibliotheek Hatert
Bibliotheek Huissen
Bibliotheek Heteren
Bibliotheek Malden
Bibliotheek Millingen
Bibliotheek Muntweg
Bibliotheek Oosterhout - De Klif
Bibliotheek Overasselt
Bibliotheek Zetten
Bibliotheek Zwanenveld

Bekijk de openingstijden

Deze buttons kun je allemaal sparen! 😱

Verder lezen in je favoriete genre? Klik op de button voor doorleestips!

Sprookjes

Jochem Myjer De Gorgels

Op een nacht zit er een gek wezentje op Melles bed, een Gorgel. Gorgels beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. Melle en zijn vader, die bioloog is, besluiten de Gorgels te helpen. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6...

School

Tjibbe Veldkamp Held met humor

Nik (ik-persoon) vindt zichzelf enorm grappig, maar dat vindt verder niemand. Als hij zijn spreekbeurt met Noor verprutst, knapt er iets bij meester Nietje. Met een speciale klok reist hij met Noor en Nik naar een tijd waarin meesters hun leerlingen nog...

Detective

Zanib Mian Onverwachte superspion

Als Omar (ik-persoon) hoort dat zijn moskee in geldnood zit, wil hij zijn spaargeld aan de moskee geven. Samen met Charlie en Daniël zamelt hij nog meer geld in. Maar dan is het geld ineens verdwenen! Hoe kan dat? Met veel grappige stripachtige zwart-wittekeningen....

Geschiedenis

Gary Northfield Bonje met de Britten

Julius Zebra wil graag zijn vrijheid terug. Maar de Romeinse keizer wil dat hij nog één ding voor hem doet. Voordat Julius het weet, is hij op weg naar Engeland. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Avontuur

Sander Meij De Tijdmachine

Rutger, Thomas en Paco worden door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Sport

Fred Diks Koen Kampioen

Koen voetbalt graag met zijn vrienden en vriendinnen. Op een dag verdwijnt er geld uit een portemonnee. Koen krijgt de schuld en wordt geschorst. Vanaf ca. 8 jaar.

Verder lezen in je favoriete genre 👇

Sprookjes

Lees verder in het genre 'sprookjes' met deze titels:


School

Lees verder in het genre 'school' met deze titels:


Detective

Lees verder in het genre 'detective' met deze titels:


Geschiedenis

Lees verder in het genre 'geschiedenis' met deze titels:


Avontuur

Lees verder in het genre 'avontuur' met deze titels:


Sport

Lees verder in het genre 'sport' met deze titels:


Nog meer boekentips? Scroll snel verder! 👇

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Digitale boekentips tijdens de Kinderboekenweek 📱 🎧

Op Jeugdbibliotheek.nl is er een inspiratiepagina met digitale boeken voor groep 1 t/m 8. Lees en luister de beschikbare thematitels, bekroonde boeken en meer leestips bij het thema 'bij mij thuis' als e-book of luisterboek.

Naar de digitale boekentips

Meer boekentips?

Kies je leeftijd.