Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Wintersprookjes❄️

Hersenkrakers: puzzels en games🃏🎮


📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Lachend leren lezen met strips!

Stripboeken bieden een leuke manier om ook tijdens de vakantie te oefenen met lezen. De serie 'Kijk en Lees' is daar uitermate geschikt voor. Deze vrolijke reeks bestaat uit 25 stripboeken op AVI leesniveau voor groep 3 tot een met 7. Elk boek staat boordevol met korte, grappige stripverhalen op maat gemaakt voor jonge lezers. 'Kijk en Lees' biedt volop vermaak, of je nou op AVI-Start leest, of AVI E7.

Bekijk de 'Kijk en Lees' reeks

Letterprins: Speel het gratis spel om samen te leren lezen!

Lezen is belangrijk. Misschien wel het belangrijkste dat je kind leert op school. Daar is veel oefening voor nodig. Help je kind daarom thuis een beetje. En ontdek samen dat lezen leuk is. Letterprins is een gratis spel voor kinderen in groep 3. Zoek samen naar de verloren boeken in het kasteel van de prins.

Naar de website


Nieuwe boeken 📚 (9-12 jaar)

Week van de Mediawijsheid 2023!

Online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen. Je komt deze vormen van kwetsend gedrag dagelijks online tegen... en misschien vind je zelfs wel dat het er bij hoort. Maar is dat zo? De Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023) staat dit jaar in het teken van sociaal gedrag online met als thema #hierniet.

Lees meer over De week van de Mediawijsheid

Ken jij de Digi Toolkit al?

Bij een aantal van onze bibliotheken kun je als bibliotheeklid een Digi Toolkit lenen. Dit is een doos met superleuke digitale spelmaterialen om thuis lekker mee te experimenteren.

Meer informatie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips