Familie Restaurant

  • Familie Restaurant!

    Een heerlijke familiedag over eten voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun grote mensen

Wil je zelf koken, lekker vloggen, films kijken waar je honger van krijgt en verrukkelijk leren bakken?

Kom dan op zondag 21 april 2024 naar Familie Restaurant in Bibliotheek Mariënburg! Een heerlijke familiedag over eten voor kinderen van 4 -12 jaar en hun grote mensen.Ontdek de kneepjes van het bakvak met Mark Haayema (van de Verrukkelijke Kinderbakshow), experimenteer met eten, knutsel een koksmuts, volg een kookworkshop, plof neer in de smakelijke korte-film-bios en nog veel meer. Om je vingers bij af te likken!

Toegang is gratis en voor de meeste onderdelen geldt een vrije inloop. Deelname aan de Kookworkshop is tegen betaling.

Zondag 21 april 2024
13:00 - 16:30 uur
Bibliotheek Mariënburg (Nijmegen)

Verzeker jezelf alvast van een plaatsje bij deze workshops:

Dit is er allemaal te doen! 👇

Dat smaakt naar meer! Familiecollege over smaken (8+)

15.30 - 16.15 uur

Je proeft met je ogen zeggen ze. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Welke smaken zijn er? Waarom vind je sommige dingen lekker en andere dingen vies? Kan je spruitjes of witlof leren eten? Waarom kan je moeilijk van chocola afblijven? Het antwoord op al deze vragen en meer geeft Ellen van Benthem, fan van eten koken van over de hele wereld (en het opeten uiteraard!) en eigenaar van haar eigen kinderkookschool Koks in spe. Ellen vindt niks leukers dan kinderen mee te nemen in de wereld van eten en samen koken en eten beleven. 

Nieuwsgierig? Kom dan naar het kindercollege over smaken, waar je meer te weten komt over smaak en eten. En natuurlijk gaan we ook proeven.

Kookworkshop (9+)

11.00 - 13.00 uur

De bieb wordt voor even omgetoverd in een kleine keuken en restaurant. Zin om met andere kinderen iets te koken dat je nog nooit eerder hebt gemaakt? Helemaal zelf? Kom gezellig een heerlijke (warme en vegetarische) lunch maken, die we natuurlijk ook lekker gaan opeten. Iedereen mag een speciale gast uitnodigen om je gerecht te proeven. Dat wordt samen smullen aan een grote tafel midden in de bieb! Hoe leuk is dat?

De workshop wordt gegeven door Ellen van Benthem, oprichter en keukenprinses van kinderkookschool Koks in spe.

Haal hier je ticket

Films om van te smullen! (4+)

Doorlopend en gratis

Plof neer in de korte-film-bios van Go Short! Kijk films vol smakelijke grapjes, kleurrijke ingrediënten en heerlijke verhalen. Geef je ogen de kost met Tiger van Kariem Saleh, A Film About Pudding van Roel van Beek en Cake Day van Jeroen Koelewijn.

Spring in de film (AL)

Doorlopend en gratis

Sta ineens midden in een restaurant, zwem rond in een kom soep, of speel verstoppertje tussen de appelbomen. Door middel van slimme trucs met een green screen, lampen en een camera kan het allemaal. Neem daarna je eigen green screen foto mee naar huis als tof aandenken!

Stop-motion studio (4+)

Doorlopend en gratis

Met stop-motion kun je alles tot leven laten komen, zelfs een sliert spaghetti! Met wat geduld, een camera en een statief maak jij een super tof filmpje met groente, fruit of pasta in de hoofdrol. Ontdek de magie van film in de stop-motion studio.

Chef! (AL)

Doorlopend

Vandaag ben jij de chef. Met ingrediënten als stiften, stickers en lintjes flans je een mooie koksmuts in elkaar. Draag de muts vol trots tijdens Familie Restaurant. Na afloop mag je ‘m mee naar huis nemen. Zo kun je thuis ook aan de bak.

Maak je eigen voedsel-proefjes-vlogs met InScience

Doorlopend

Experimenteer met eten en leer hoe je een professionele vlog maakt met InScience filmfestival. Hoe krijgt melk bijvoorbeeld zo’n magische kleur en hoe leg je op een duidelijke manier uit hoe de mensen dit thuis ook kunnen doen? Aan jullie de taak om het proefje uit te voeren, dit duidelijk te presenteren en zo je eigen wetenschapsvlog te maken!

Ontdek thuis nóg meer over koken met deze boeken uit onze collectie:


Familie Restaurant wordt gepresenteerd door:
Bibliotheek Gelderland Zuid, InScienceGo ShortLUX en Koks in spe.