Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 14:54

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari 2023 kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er in verschillende bibliotheken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10, met de leukste prentenboeken van dit moment. In zes bibliotheken kunnen kinderen met een peuterquiz op speurtocht door de bieb. Op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid is er online prentenboekenyoga, gebaseerd op het verhaal van Maximiliaan Modderman. Nienke Ewalts van Lente Yoga laat de kinderen lekker bewegen.

Voorleesfeestjes
In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen speelt Katiuscia Principato op zondag 29 januari drie keer de voorstelling ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Een fantasierijke, muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. Op vrijdag 3 februari om 15.00 uur geeft Marianne van Houten een vrolijke, interactieve voorstelling over Maximiliaan in Bibliotheek Oosterhout-De Klif. Op zaterdag 4 februari om 11.00 uur vindt Bibliotheek De Mariënburg de knallende afsluiter plaats: het Maximiliaan Voorleesfeest. Kinderen vieren hier een feestje met de mooiste prentenboeken vol slingers, taart en cadeautjes. Na het voorlezen gaan de kinderen feestkronen knutselen. Het kind met de feestelijkste outfit wint een prijs. 

Gratis voorleesknuffeltje
Een abonnement bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Kinderen tot en met zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bieb voor iedereen een leuke zoekplaat van Maximiliaan Modderman, gemaakt door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts. 

Op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen staat het hele programma van de Nationale Voorleesdagen, inclusief prentenboekentips, voorleesfilmpjes en prentenboeken in verschillende talen.