Slow down: het verhaal van een moeder met een bijzondere dochter

Gepubliceerd op: 28 november 2023 15:15

Op de eindstreep van haar vruchtbare leven raakt Marion Terpstra zwanger. Deze zwangerschap zit vol emoties en onzekerheden: haar dochter blijkt het syndroom van Down te hebben. Marion besluit haar gevoelens, gedachten en ervaringen bij te houden in een dagboek. Dit resulteerde in het boek 'Slow down'. Op donderdag 14 december van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Marion over haar boek en haar dochter in Bibliotheek Beuningen.

Marion Terpstra werkt als life coach en verpleegkundige. Haar boek ‘Slow down’ beschrijft een soms ploeterende zoektocht naar perspectief, balans en geluk. Dochter Noortje blijkt daarin de grootste leermeester. Een verhaal vol humor, levensinzichten, relativering en bovenal liefde, die vaak in de kleinste dingen te vinden is. 

Keuzemomenten
Het verhaal begint met een moeilijk keuzemoment. Het kindje behouden of de zwangerschap afbreken? Hoe heeft zij dit samen met haar man beleeft? En hoe gaat het in de toekomst, nu de NIPT test voor iedere zwangere vrouw gratis is? Daarna vertelt Marion over het ontwikkelingsprogramma Early Intervention en de intensieve begeleiding die hierbij hoort. Ze wil zo graag het beste uit haar kindje halen, dat ze bijna zichzelf vergeet. Heel open vertelt zij over deze periode. Ook neemt Marion je mee in hun zoektocht naar de juiste school voor hun dochter Noortje. Is het inclusie onderwijs zover ontwikkeld? En is onze maatschappij er klaar voor? Met haar boek onderstreept ze haar diepe overtuiging dat je pas weet welke keuzes je maakt, als je er daadwerkelijk voor staat. 

Kaartverkoop
Tijdens de lezing is er ruimte voor discussie en vragen. Merel, het nichtje van Marion, zal korte fragmenten uit het boek voorlezen. De avond eindigt met een humorvolle blog, want behalve de zorgen zorgt Noortje voor vele komische situaties en uitspraken. Kaarten kosten € 6,- voor bibliotheekleden en € 7,- voor overige bezoekers. Ze zijn hier verkrijgbaar.