Leesclubs en speeddates voor boekenfans

Gepubliceerd op: 2 februari 2024 11:00

Houd je van lezen en zou je graag met anderen over boeken willen praten? Kom dan op dinsdag 20 februari om 14.00 uur naar Bibliotheek Mariënburg voor De open boekenclub. Liever zelf een leesclub beginnen? Bezoek dan op donderdagavond 22 februari de speeddate-avond ‘Lezer zoekt lezers’.

De open boekenclub vindt een keer in de twee weken plaats op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in de Nijmeegse stadsbieb. De eerste is op dinsdag 20 februari. Je kunt meedoen wanneer je wilt. Alle data zijn te vinden op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda. 

Voorbereiding niet nodig
Voor deze boekenclub hoef je je niet voor te bereiden. Je mag wel een boek meebrengen om daar in de open boekenclub iets over te vertellen. Heb je onlangs een boek gelezen dat veel indruk op je heeft gemaakt? Deel het met de andere deelnemers aan de boekenclub. Natuurlijk krijg je zelf ook nieuwe leesinspiratie. Als er tijd over is, lees je samen een korte tekst om daar vervolgens met elkaar over in gesprek te gaan. Dit alles onder begeleiding van de Nijmeegse auteur en veellezer Max Hermens (1991). Zijn verhalenbundel Toch zonken ze niet verscheen in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij. Hij werkt momenteel aan zijn debuutroman.

Lezer zoekt lezers
Voor enthousiaste lezers die graag zelf een leesclub willen beginnen, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid op donderdagavond 22 januari een speeddate-avond in Bibliotheek Mariënburg. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen leesliefhebbers met elkaar in gesprek. Ook krijgen de deelnemers tips over het opzetten van een literaire leeskring. Bestaande leeskringen die op zoek zijn naar nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Meedoen is gratis, wel even een gratis ticket reserveren via www.obgz.nl/agenda