Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek over Dekkerswald

Gepubliceerd op: 26 oktober 2022 12:28

Samen met Leo van Bergen, Marie-Antoinette Willemsen en Jan Brabers schreef historicus Toon Bosch het boek ‘Dekkerwald 1913-2022. Longzorg in een golvend landschap’. Tijdens het KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek op woensdag 2 november vertelt hij over de ontwikkeling die Dekkerswald in deze periode doormaakte. Hierin speelde ook Groesbeek vanaf het prille begin een rol.

Dekkerswald is een begrip in Groesbeek en omstreken. Het is van oorsprong een herstellingsoord voor tuberculosepatiënten. Sinds enige maanden is Dekkerswaldvrij geruisloos van karakter veranderd. Dat heeft te maken met het vertrek van de longzorg van het Radboudumc in mei 2022 naar een nieuw onderkomen op het Nijmeegse Heijendaal. Hiermee kwam er een einde aan een lange geschiedenis waar in de behandeling van tuberculose en andere longziekten een belangrijke rol speelden op Dekkerswald. Anno 2022 worden plannen uitgewerkt voor de bouw van een woonwijk op Dekkerswald. Historicus Toon Bosch vertelt over de geschiedenis van Dekkerswald als locatie voor longzorg tijdens het KennisPodium in Bibliotheek Groesbeek. 
 
Het KennisPodium biedt inwoners van de gemeente Berg en Dal de gelegenheid om hun expertise, passie of ervaring met anderen te delen. Het KennisPodium over Dekkerswald vindt plaats op woensdag 2 november van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliotheek Groesbeek. Bibliotheekleden hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen € 2,50 voor een kaartje. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.