Familie Alien

Zondag 26 november in Bibliotheek Mariënburg (Nijmegen)

Wil je sterrenkijken, planeten knutselen, de ruimte induiken en astronautentraining krijgen?

Kom naar Familie Alien! Een fonkelende festivaldag over de ruimte voor kinderen van 4-12 jaar en hun grote mensen.

Verken het universum met het huiskamerplanetarium van Roel van der Heijden, ontwerp een alien en tover jezelf met een green screen de ruimte in. Ontdek hoe je een astronaut wordt met schrijver Sander Koenen, ontwerp je eigen planeet, plof neer in de korte-film-bios en nog veel meer.

De familiedag is op zondag 26 november van 13.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Mariënburg. Het programma is gratis toegankelijk.

Aanmelden voor de Reis naar de ruimte met Sander Koenen en voor Dansen met Rosine Langbroek en Kim Tuerlings is gewenst, maar niet verplicht. Voor de overige onderdelen hoef je je niet aan te melden.

Familie Alien wordt gepresenteerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, InScience, Valkhof museum, Go Short en LUX.


Dit is er allemaal te doen! 👇

Sterren kijken met Roel van der Heijden (4+)

Doorlopend

Roel van der Heijden neemt je mee op reis door het zonnestelsel. Kom lekker liggen en je verwonderen terwijl je de mooiste verhalen hoort en ongelooflijke planeten ziet, gewoon op het plafond van de bieb!

Workshop: Ontwerp je ruimtewezen (7+)

Doorlopend

Hoe zouden de inwoners van andere planeten eruit zien? De omstandigheden op die planeten zijn anders, het is er warmer, er is minder zwaartekracht of er is geen zuurstof. Hoe moeten die bewoners er dan uitziet om toch te kunnen overleven? Bedenk het zelf in deze doorlopende workshop.

Stop-motion studio (4+)

Doorlopend

Knutsel een alien of ruimteschip en geef hem een rol in je eigen stop-motion filmpje! Het enige wat je nodig hebt is een camera, statief en een beetje geduld.

Spring in de film (AL)

Doorlopend

Altijd al eens een ruimtewandeling willen maken? Boven de aarde zweven op een raket? Nu is je kans!Maak zelf een ruimtefilmpje tussen de sterren door middel van slimme trucs met een greenscreen, lampen en een camera.

Knutsel je eigen droom planeet, zwarte gat, zon of maan (AL)

Doorlopend

Als je zelf een eigen planeet kon ontwerpen/ bedenken. Hoe zou deze er dan uitzien? Of woon je liever op de maan? Ga helemaal los met je fantasie in deze doorlopende knutsel workshop onder leiding van Naaistreek

Ster(ke) verhalen luisteren (AL)

13.30 - 14.00 uur
14.30 - 15.00 uur
15.30 - 16.00 uur

Geniet van een relaxmomentje tussen de boeken. Probeer de maan te pakken, duik tussen de sterren en ontdek nieuwe planeten. Fantasie
brengt je overal!