BIEBblad


Raad de sprookjes en win!

Rebus


Kees: Er zijn kinderen die meer dan 1 taal kennen! (Chinees)
Joran: Wat zeg je Kees?

Kees: Spreken, luisteren maar ook lezen. (Turks) 
Joran: Huh? 

Kees: Ik vind het prachtig! (Perzisch) 

Kees: O ja, op 21 februari is het de Dag van de Moedertaal. (Papiaments) 
Joran: Oh, oh, wacht!

Kees: Wat is eigenlijk jouw moedertaal? (Frans of Spaans) 
Joran: I love books!  


Maak kennis met QiQi!

Zijn hele naam is Yingqi Yu. De afgelopen 4 jaar woonde hij met zijn ouders in Nijmegen, waar hij heel vaak de bibliotheek bezocht. Nu hij weer terug gaat naar Shanghai, houdt QiQi ons op de hoogte van alle avonturen die hij daar meemaakt. Kijk snel verder...

Meer over QiQi's avonturen


Heb je even geen idee welk boek je zou willen lezen? Luister dan naar deze podcasts!

de Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In 7 minuten vertelt en kind over een lievelingsboek, en er wordt een stukje voorgelezen. 

Boekpraatjes

Praten over boeken en er een podcast over maken voor andere kinderen. Dat is Boekpraatjes, een nieuw programma met een heleboel leestips van kinderen uit groep 5 en 6. 

de Grote Vriendelijke Podcast

wil je je ouders, juf of meester aan het luisterwerk zetten voor toffe boekentips voor jou? Laat ze dan naar de Grote Vriendelijke Podcast luisteren.

Hoe werkt dat dan, een podcast luisteren?

 1. Ga naar je podcast app

  Heb je nog geen podcast app? Hier kun je ze vinden:

  Apple/iOs

  Android

 2. Zoek naar de podcast die je graag wil horen

  Type bijvoorbeeld 'Waanzinnige Podcast' in.

 3. Klik op ABONNEER

  En luisteren maar!


Boekentip van Zoë (7 jaar)

De titel van het boek is: De GVR

Het is geschreven door: Roald Dahl

Dit gebeurt er allemaal in het verhaal: Sofie is een wees en zij wordt 's nachts uit bed gehaald door de Grote Vriendelijke Reus (GVR). Hij neemt haar mee naar zijn grot en ze beleven samen avonturen met de andere vervelend ereuzen. De GVR drinkt fropskottel en hij laat daardoor flitspoppers (scheetjes).

Ik raad dit boek aan omdat: Ik vond het een heel leuk boek, de film heb ik ook gezien en die is heel spannend! Ik zou alle kinderen aanraden om dit boek eens te lenen en te lezen!

Roald Dahl De GVR

Midden in de nacht wordt Sofie door een grote vriendelijke reus meegenomen naar Reuzenland. Samen binden ze de strijd aan met de mensenetende reuzen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Wist je dat we ook een luisterboek en niet één, maar twee films van De GVR in de bieb hebben?

Boekentip van Jasmijn (9 jaar)

De titel van het boek is: Op naar de top (Het leven op Topford)

Het is geschreven door: Thea Stilton

Dit gebeurt er allemaal in het verhaal: Het gaat over dat er een band naar Topford komt. Er komt dan een wedstrijd wie er met de band mag optreden. Wie zal het zijn...

Ik raad dit boek aan omdat: Het is een heel leuk boek omdat het spannend en een leuk mysterie is.

Thea Stilton Op naar de top

De beroemde Toprock Boys komen naar Topford College. Zanglerares Merel organiseert een talentenjacht, waarvan de winnaar mag zingen in het voorprogramma. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.


Lezen met Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus!

Meer over Yoleo


Kom je ook bij de Kidscrew?

Heb je zin om mee te doen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Trek dan ons Kidscrew-shirt aan, hang de badge om je nek en help ons om de bieb nóg leuker en beter te maken!

Geef je snel op! Schrijf ons een berichtje, of stuur een filmpje waarom juist jij in de Kidscrew past! Mail dit naar hvdl@obgz.nl. 

Eerste hulp bij spreekbeurten

Heb jij slappe knieën en slapeloze nachten als je een verhaal moet houden voor de hele klas? Geen nood! Bibliotheek Gelderland Zuid helpt je graag op weg met verschillende video's, onderwerpen, kindercolleges en tips! Ook handig als je niet zenuwachtig bent!