Passend Lezen

  • 45.000 gesproken boeken!

    Passend lezen in de Bibliotheek: exclusief voor leden met een leesbeperking

    Meld je aan

Populaire grootletterboeken

Naar de collectie

Passend Lezen

De landelijke dienst Passend Lezen biedt een uitgebreide dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Zoals gesproken boeken, brailleboeken en kranten en tijdschriften in aangepaste vorm. Je kunt je luisterboeken gratis laten thuisbezorgen en ze via een daisy speler beluisteren of online via de 'Passend Lezen'-app op uw computer, tablet of smartphone.

Inschrijven bij Passend Lezen

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Daisylezer-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Handleiding Passend Lezen

Met grote letters plezierig lezen

Als je ogen slechter worden, is het vaak lastig om de letters in een boek te lezen. De inspanning is bovendien erg vermoeiend. De oplossing? Een grootletterboek! Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken. Zo blijft lezen een plezier.

Collectie grootletterboeken

Luisteren op CD

In onze bibliotheek kun je diverse gesproken boeken vinden op cd. Dit boek kun je met een cd-speler altijd en overal beluisteren. Zo combineer je het lezen probleemloos met je dagelijkse bezigheden.

Luisterboeken op CD

Luisteren met de app

Je luistert graag naar verhalen of wilt meer weten over een bepaald onderwerp. Maar je bent geen lezer of je hebt weinig tijd? Dan is een luisterboek via de LuisterBieb-app dé optie!

LuisterBieb

Leeshulpmiddelenkoffer

Leeshulpmiddelen kunnen uitkomst bieden voor mensen met een leesbeperking, jong of oud (bijvoorbeeld slechtzienden, dyslectici of motorisch gehandicapten). De Bibliotheek Gelderland Zuid beschikt over een aantal koffers met onder andere leesloepen van verschillende sterktes, een daglicht-leeslamp en een tweetal daisyspelers. Verder informatie over de middelen, de leveranciers en de diverse hulporganisaties. De koffers kunnen een aantal weken worden geleend om op je gemak uit te proberen welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor betreffende leesbeperking. Vraag er naar bij je bibliotheek.