Passend Lezen

 • 45.000 gesproken boeken!

  Passend lezen met de bibliotheek: exclusief voor bieb-leden met een leesbeperking

  Meld je aan

 • Passend Lezen met de bibliotheek Log in en meld je aan

  Gratis lidmaatschap voor leden (beperkte toegang)

  45.000 gesproken boeken, alleen audiolezen - streaming titels. Gratis dienst speciaal voor leden van de bibliotheek. | Luisteren via de online player.

  Bekijk details van Passend Lezen met de bibliotheek

 • Passend Lezen Word lid

  Lidmaatschap €30 per jaar (volledige toegang)

  75.000 gesproken boeken, 175 kranten en tijdschriften in diverse leesvormen, braille titels, hoorspelen, hoorcolleges, jumboletters voor de jeugd. | Luisteren via diverse apps en aparaten.

  Bekijk details van Passend Lezen


Wat biedt de bibliotheek nog meer?

Naast een gratis lidmaatschap (met beperkte toegang) voor de dienst Passend Lezen biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid ook:

 • Een collectie grootletterboeken
 • Een collectie luisterboeken op CD
 • Luisterboeken via de LuisterBieb-app
 • Leeshulpmiddelenkoffers

Een collectie grootletterboeken

Als je ogen slechter worden, is het vaak lastig om de letters in een boek te lezen. De inspanning is bovendien erg vermoeiend. De oplossing? Een grootletterboek! Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken. Zo blijft lezen een plezier.

Collectie grootletterboeken

Populaire grootletterboeken

Naar de collectie

Een collectie luisterboeken op CD

In onze bibliotheek kun je diverse gesproken boeken vinden op cd. Dit boek kun je met een cd-speler altijd en overal beluisteren. Zo combineer je het lezen probleemloos met je dagelijkse bezigheden.

Luisterboeken op CD

Luisterboeken via de LuisterBieb-app

Je luistert graag naar verhalen of wilt meer weten over een bepaald onderwerp. Maar je bent geen lezer of je hebt weinig tijd? Dan is een luisterboek via de LuisterBieb-app dé optie!

LuisterBieb

Leeshulpmiddelenkoffer

Leeshulpmiddelen kunnen uitkomst bieden voor mensen met een leesbeperking, jong of oud (bijvoorbeeld slechtzienden, dyslectici of motorisch gehandicapten). De Bibliotheek Gelderland Zuid beschikt over een aantal koffers met onder andere leesloepen van verschillende sterktes, een daglicht-leeslamp en een tweetal daisyspelers. Verder informatie over de middelen, de leveranciers en de diverse hulporganisaties. De koffers kunnen een aantal weken worden geleend om op je gemak uit te proberen welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor betreffende leesbeperking. Vraag er naar bij je bibliotheek.